23 Nisan 2016 Cumartesi

2016/17 Sezonu İçin Geçici Yarışma Takvimleri Yayınladı


FIS Komitesinin Zürih'te yapılan Bahar ayı toplantısında 2016  Yaz Grand Prix'i ve 2016/17 Kış sezonu kesin olmayan yarış takvimi yayınlandı. Takvimin FIS Kongresinde, FIS Konseyi tarafından haziran ayı başında onaylanması gerektiği için o zamana kadar takvimde değişiklikler olabilmektedir.

2016/2017 Kış Sezonu Dünya Kupası Nitisse-Neustadt(ALM)'da başlanmamasına ve onun yerine Klingenthal(ALM)'da başlamasına karar verildi. Nitisse-Neustadt tesislerde yapılması gereken yapılanma olana kadar yarışmalara ev sahipliği yapmamasına karar verildi."Bu değişikliklerin uygulanması ve planlanması çok uzun ve gönüllü çalışma gerektirir ve tarihte belirlenen Kasım 2016'ya kadar tamamlanması pek mümkün değil." Organizatörler, medyaya: "Zamanımızı, 2017/18 sezonunda Kayakla Atlama World Cup'a ev sahipliği yapacak Black Forest'ta, modernleştirilmiş bir stadyum için, adamakıllı  hesaplamalara, planlamalara ve projeyi anlamaya ayırıyoruz. Sabırsızlıkla beklemeye başladık bile." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Erkekler Dünya Kupası takviminde gelecek sezon altı yarıştan oluşan Norveç Turnuvası yapılacak(1 takım, 5 bireysel)  Oslo, Lillehammer, Trondheim ve Vikersund. Norveç Kayak Derneği müdürü Clas-Brede Braathen yeni sinerjiler ve kayakla atlamanın hem genelde hem de Norveç de artışa geçeceğini ümit ediyor: "Norveç'te yeni bir şeyler denemek istiyoruz. Sporumuz için bir şeyler yapabilme şansına sahip olmamızı takdir ediyoruz ve eminiz ki bu bize yeni fırsatlar doğuracak." diye de ekledi.

Bir Kural Değişikliği Yok
Gelecek sezon için herhangi kural değişiklikleri hakkında herhangi bir öneri Ulusal Kayak Birlikleri tarafından yapılmadı, bu da herhangi bir kural değişikliği olmayacak anlamına gelir.

Kayakla Atlama ve Kuzey Kombine Komiteleri önerileri Cancun'daki FIS Kongresi'nde yapılacak FIS Teknik Komite Toplantıları sırasında detaylıca incelemeden önce, bütün öneriler eleştiri ve geri bildirim için Ulusal Kayak  toplantısında sunulacak.


Yazı: FIS
Çeviri: Melis Öztek&Berkin Tansu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder