15 Nisan 2016 Cuma

Finlandiya Takımı: Sıkı Çalışmayla Liderliğe Dönüş


Finlandiya Kayakla Atlama Milli takımının yeni koçu Andreas Mitter, 12.04.2016 Tarihinde resmen açıklandı.

“Ben burada olduğum için çok mutluyum sporcular ve antrenörler ile çalışmayı dört gözle bekliyorum” diyen Avusturyalı teknik adam, takım zor zamanlardan geçmesine rağmen yüksek hedefler belirledi. “Üst sıralara dönmek ve kazanmak için mücadele etmek istiyoruz. Bu zaman alabilir ve sıkı çalışma gerektirir, ama yine de en iyileri arasında olacağımızın mümkün olduğunu biliyorum. Bunun gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız”

34 Yaşındaki koç, Fin Kayak Derneği’nin internet sayfasına yaptığı açıklamada “Bu hedefe ulaşmak için, sporcuların daha sık bir araya antrenman yapmaları gerekecek ve Finlandiya Kuzey Kombine Milli Takım ile iş birliğimiz de yoğun olacaktır. Lahti'de antrenman için Dünya ve Kıtasal Kupada'da yarışan bütün sporcuları istiyorum. Yaz aylarında da uzun bir Ramsau (Avusturya) dönemi geçirecekler."

Andreas Mitter için Finlandiya'da kayakla atlamanın hâlâ popülerliğini koruması da önemli: “İnsanlar tekrar tepeye gelmeliler. Biz halkın desteğini istiyoruz.”

Hakola Yeni Yardımcı Antrenör Oldu


Ayrıca basın toplantısında eski Fin kayakla atlama sporcusu olan Lauri Hakola’nın da takımın yeni yardımcı antrenörü olacağı açıklandı. 36 Yaşındaki Hakola, aynı zamanda Finlandiyalı kayakla atlama sporcularının yakın gelecekte çok daha başarılı olacakları konusunda kendinden emin: “Kayakla atlamada her şey gerçekten hızlıca gerçekleşebilir. Biz şimdi günlük antrenmanlara odaklanmak zorunda ve her sporcuyu olduğundan daha iyi yapmayı denemeliyiz. Er ya da geç sonuçlarını göreceğiz. Bizim ana görevimiz sporcuları geliştirmek ve daha uzağa atlamak için yardımcı olmaktır.”

Yazı: FIS
Çeviri: Melis Öztek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder