22 Kasım 2013 Cuma

Klingenthal | Eleme

2013 teknolojisi ile yayını izlerken fotoğrafını çekip, instagram'a atıp, onu da bloga yüklemek hoş oluyormuş...

Yeni bir dünya kupası sezonuna hoşgeldiniz! -hoşbulduk-. Dünya kupasının ilk ayağı için farklı bir yerdeyiz. İskandinavya'da değiliz mesela, yaz Grand Prix'ini nerede tamamladıysak hala oradayız. (Hatta Jernej Damjan haftalardır rampanın oralarda ormanın içinde bir yerlerde yaşıyormuş. Şoku hala atamamış garibim.)

Aslında tam olarak "kış" sezonu açıldı diyemiyorum. Çoğunlukla taşıma karla doldurulmuş bir rampa ve inrun ile çevrede kardan eser yok. Fotoğrafa bir kez daha bakın. Aslında yaz Grand Prix'ten almıştım desem daha inandırıcı olurdum herhalde.

- ...buna rağmen şu ana kadar kimse düşmed... Ehe! (Tam da taşıma karın yumuşaklığından bahsederken Kozişek'i outrun'ın bittiği düz yolda düşürmeyi başarabilen Ozan... Maşallah dediği sporcu üç saniye ayakta kalıyor hehe)

Elemelerin ilk yarısında rüzgar pek etkili değilse de, ellinci sporcu dolaylarında karşıdan rüzgar çok etkili olmaya başladı. Mesafeler arttı, e tabi kesintiler de arttı. Görsel (ve işitsel :) olarak keyifli bir eleme izledik. 

Piotr Zyla 137,5 metrelik güzel bir atlayış ve sağlam bir inişle elemeleri kazandı. Kubacki, Kofler ve Ziobro etkileyiciydi. Fannemel ikinci oldu, ama bana kalırsa büyük oranda rüzgarın kıyağıyla becerdi bu işi. Olimpik sezon denildiğinde akla ilk düşen isimler Janne Ahonen ve Simon Ammann sezon boyunca rekabetçi olabileceklerinin ilk işaretini verdiler. 

Gazozuna atlayış yapanlara dönersek, Kamil Stoch, 145 metreye uçarak rakiplerine ciddi bir gözdağı verdi, telemark gösteremeyip kara temas etmiş olsa da günün açık ara en iyi mesafesine ulaştı. Schlieri de 139,5 metreye uçarak Stoch'un restini gördü, hem de güzel bir telemark ile...

İlk yarış gününün ilk elemesinin özeti böyle. Yarın takım, pazar bireysel olarak ilk galiplerimizi bulacağız. 

Haydi rastgele...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder