18 Kasım 2013 Pazartesi

2013-14 Sezonu Öncesi İstatistikleri - Varan 1

Bu sene burada başlıyoruz


Schlieri'nin Rekor Avı Devam Ediyor

- Son şampiyon Schlieri, bu sezon da şampiyonluğa ulaşırsa üç Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamış dördüncü sporcu olacak. Daha önce Matti Nykanen (82/83, 84/85, 85/86 ve 87/88), Adam Malysz (2000/01, 2001/02, 2002/03 ve 2006/07) ve Andi Goldberger  ( 1992/93, 1994/95 ve 1995/96) bu başarıya ulaşmışlardı.

- Schlieri bu sezon şampiyonluğa ulaşırsa, ünvanını koruyabilen sekizinci sporcu olacak. Janne Ahonen ünvanını koruyan son sporcuydu (2004/05).

- Schlieri daha önce beş farklı Dünya Kupası sezonunu genel klasman podyumunda bitirdi. Bu sezon genel klasman ilk üçünde yer almayı başarırsa bunu sekiz kez yapan Ahonen'in arkasında ikinci sıraya yükselecek.

- Gregor Schlierenzauer 50 yarış galibiyetiyle geçtiğimiz sezon bu alandaki rekoru eline geçirmişti. Aktif sporcular arasında ona en yakın isim bu sezon geri dönen 36 galibiyetli Janne Ahonen.

- Schlieri'nin kariyerinde 81 bireysel podyum var. Bu alanda rekor 105 podyumla Janne Ahonen'e ait. Avusturyalı'nın önünde ise ikinci sıradaki 92 podyumlu Adam Malysz var. Son 5 sezonda Schlieri'nin sezon başına en az 9 podyum aldığını düşünürsek, Adam Malysz'i bu sezon yerinden edebilir.

- Hem bireysel hem de takım yarışları göz önüne alındığında Schlieri'nin 105 podyumu mevcut. Bu alanda rekor yine Janne Ahonen'e ait (128). 23 podyumluk farkı kapatması iki sezon alacak gibi gözükse de, Schlieri'nin 2008/09 sezonunda tam 23 podyumu vardı.

- Daha önce iki farklı sezonda 10+ yarış galibiyeti alan üç isim var; Nykanen, Schmitt ve Schileri. Bu sezon 10 galibiyet aldığı takdirde bu alanda da zirveye çıkacak Gregor.

- Tarihte daha önce bir sezon içerisinde 15 bireysel podyum performansına ulaşabilen yok. Schlieri buna da göz dikebilir.

Morgenstern Takibe Devam Ediyor

- Her ne kadar Schileri'nin gölgesinde kalsa da, Thomas Morgenstern de yükselmeye devam ediyor. Morgi bu sezon şampiyon olursa üç şampiyonluk yaşamış elit sporcuları klasmanına çıkacak. Daha önce 2007/08 ve 2010/11 sezonlarında şampiyonluk yaşamıştı.

- 22 yarış galibiyetiyle şu anda en çok bireysel yarış kazananlar listesinde sekizinci sırada Morgi. Daha önce kazandığı 22 yarışın 17 tanesi şampiyon olduğu sezonlarda geldi. Yani ya yarış kazanıp şampiyon olacak, ya da pek bir işe yaramayan galibiyetler...

- 72 bireysel podyumla şu anda altıncı sırada duruyor Thomas Morgenstern. bu sezon alacağı 5 podyum Morgi'yi Nykanen ve Weissflog'un önüne, dördüncü sıraya yerleştirecek.

- Avusturya takımındaki dörtlünün vazgeçilmezi olan Morgi, tarihin en başarılı takım sporcusu. 16 takım yarışı galibiyeti ve 30 podyum gören Morgi'yi geçmek pek kolay durmuyor.
Peki ya Simon Ammann?

- Duble duble olimpiyat şampiyonu Simi'nin sezonu geldi yine. Fakat bu onun son sezonu olabilir. Dört Tepe'yi kazanmak ve belki de ünvanını korumak bu sezonki en büyük hedefleri olacak.

- 20 yarış galibiyetiyle tarihin en çok yarış kazanan dokuzuncu sporcusu konumunda Simi. Morgi'nin hemen arkasında, iki yarış farkla.

- 68 bireysel podyumla en fazla bireysel yarış podyumu gören yedinci isim olan Simon Ammann yine bu listede de Morgi'nin dört podyum gerisinde duruyor.

- Son dönemki başarısız performansı, kariyerinin başındaki dönemden bile kötüydü. Sadece iki podyum gören Simi, bir şeyleri değiştirmeye çalışacak.

Avusturya dominasyonunun sonuna mı geldik?

- Geçtiğimiz sezon Avusturya'nın 8 yıl üst üste Uluslar Kupası'nı kazandığı günlerin sonuna gelmiştik. Norveç'in kazandığı şampiyonluk, belki de tarihi değiştirdi.

- Avusturya geçen sezonda hiç takım yarışı kazanamadı. En son 1997-2001 yılları arasında 10 yarış üst üste kazanamamışlardı. 

- Avusturya'nın takım yarışları tarihinde 55 podyuma sahip. Finlandiya ve Norveç 37'şer podyumla ikinci sıradalar. Norveç'in ikinci sırayı alması için muhtemelen tek yarış yetecek.

- Geçtiğimiz sezon yılın en iyi çıkış yapan takımı olan Slovenya üç galibyet almıştı. Toplamda da 4 takım galibiyetine ulaştılar. Bu sezonki amaç, altı galibiyetle dördüncü sırada bulunan Almanya'yı geçmek olacak.

- Japonya ve Slovenya'nın dörder galibiyet gelişimi enteresan. Japonya dördüncü takım yarışı galibiyetini 2001 yılında aldı, Slovenya'nın dört galibiyeti ise 2012 Şubat'ndan sonra geldi. Noriaki Kasai hepsini yaşayan tek sporcu.



Kaynak: Berkutschi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder