27 Kasım 2011 Pazar

Kuusamo'da Aşk Başkadır (!)

Her yıl kasım ayının ilk günlerinde aynı ritüel başlar: "Kasım'da Aşk Başkadır". Charlize Theron ve Keanu Reeves'in başrollerini paylaştığı, orjinal ismi Sweet Novermber olan bu romantik film, bir çok kişi için Kasım ayını farklı kılmıştır.

Bizim için ise Kasım ayının önemi kayakla atlama sezonunun, hatta birçok kış sporlarının sezon açılışlarının başlamasından kaynaklanıyor. E bu şartlarda siftah yaptığımız yer olan Kuusamo'ya ayrı bir aşk beslememiz gerekiyor. Fakat son yıllarda bu aşk nefrete dönüştü dönüşecek.

Hava şartlarına yapacak birşey yok. Ama gidipte çok rüzgarlı bir alana kayakla atlama tesisi yapılmaz. Nasıl ki Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yeri faciaysa işte Kuusamo'daki tepenin yeri de aynı oranda facia.


Kaç gündür ne bir antrenman ne de bir eleme atlayışı yapılabildi. Dün yapılması beklenen takım yarışı bir umut bu sabaha ertelenmişti. Ve ne büyük şanstır ki karşıdan esen şiddetli rüzgara rağmen atlayışlar seri bir şekilde yapılabildi.

Antrenman atlayışları havasında geçen, normalde iki tur yapılamsı gerekirken, zaman sıkıntısından dolayı bir tur yapılan atlayışlar sonucunda sürprizin yanından bile geçilmedi ve Avusturya Loitzl-Kofler-Schlieri ve Morgi'li kadrosuyla birinciliği elde etti. Bir çok takım rüzgarda sorun yaşarken Avusturya'nın her bir sporcusu da bu engeli çok rahat aştı. Öyle ki bir turluk yarışta ikinci olan Japonya'ya 109 puanlık fark attılar.

Noriaki Kasai'nin kadroya giremediği Japonya sürpriz bir ikincilik ederken, Rusya ise 1 numaralarını kaybetmelerine rağmen üçüncü olmayı başardılar.

Günün en büyük hayal kırıklıklarını ise yedinci olan Polonya ve sekizinci olan Norveç yaşattı.

1. Austria At 517.2
2. Japan Jp 408.4
3. Russia Ru 398.3
4. Germany De 392.1
5. Slovenia Si 386.4
6. Czech Republic Cz 381.9
7. Poland Pl 318.4
8. Norway No 310.4
9. Finland Fi 299.2
10. South Korea Kr 180.2
11. Kazachstan Kz 135.0
12. Estonia Ee 129.5

Bireysel yarış bugün saat 14:15'te yapılacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder