23 Haziran 2011 Perşembe

Rus Sporcular, Kayakla Atlama Antrenmanını Erzurum’da Yapacak


Kış Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak Rusya’da sporcular kayakla atlama tesislerinde antrenman yapacak. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Rus kayakçıların, kayakla atlama yaz kampı için Erzurum’a geleceğini açıkladı.

Ocak ayında Erzurum’da gerçekleşen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında inşa edilen onlarca tesisin komşu ülkelerin ilgi alanına girdi. 2014 Kış Olimpiyatları'na hazırlanan Rusya, spor tesislerine talip olduğu, kiralamak istediği daha önce basına yansımıştı.

Rus ve Ukraynalı sporcuların, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atlama Kulelerinde kamp yapacakları belirtildi. Bunun için Rus yetkililerin Erzurumlu yetkililerle diyaloga girdikleri öğrenildi. Rusların kamp yapmak isteyen ilk yabancı ülke olduğu için jest yapılacağı ve her türlü kolaylığın sağlanacağını dile getiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, uzun yıllardır Türkiye’den Slovenya, Makedonya ve Avusturya gibi ülkelere kayakla atlama konusunda kamplar için sporcu gönderdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Şu anda bile Slovenya’da Milli kayakçıların kamp yapıyor. Erzurum’da Rus ve Ukraynalı kayakçıların kamp yapma isteklerini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Olimpiyatlara talipli olan Erzurum artık, sadece yerli sporcuların ve takımların değil, yabancı sporcuların da en büyük kamp merkezi haline gelmiştir. Rusların kamp yapma talebini seve seve kabul ettik” dedi.

Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 20 Yaş Altı Curling Milli takımının oyuncularının Erzurum’dan oluşturulacağını belirterek, bunun için öncelikli hedeflerinin Mecidiye ve Dağ Mahallesinden yetenekli gençleri tespit etmek olduğunu söyledi.

Çintımar, “Daha önce Short Track Milli takımının yüzde yüzüne yakın bölümünü Erzurumlu sporcularından kurmuştuk. Şimdi de 20 Yaş Altı Curling Milli takımını Erzurumlu sporculardan oluşturmak için Buz Pateni Federasyonu ile anlaşma yaptık” dedi.

4 yorum:

  1. Ben bir kayakla atlama hayranı ve izleyicisiyim. Sitenizi 6-7 aydır takip ediyorum. Başarılı bir site. Hele Türkiye gibi kayakla atlamayla yeni yeni tanışan bir ülkede olduğumuzdan harikülade bir site.
    Bu sporu tesadüfen Eurosport'da keşfettim. 2008/2009 kışı idi galiba. Önce ucundan izledim. Sonra 2009/2010 Ski Jumping sezonunun ilk zamanlarında Robert Kranjec'i gördüm. Ve bu sporu sevmeye ve takip etmeye başladım. Sonra Schlieri, Morgi, Ammann, Malysz, Kasai, Olli, Larinto, Norveçliler derken kapıldım, gittim.

    YanıtlaSil
  2. Umarım bu ilginiz artarak devam eder, güzel sözleriniz için ayrıca teşekkür ederim tüm arkadaşlarım adına...

    YanıtlaSil
  3. erzurumda kendi tepelerimiz varken bizimkiler neden slovenyadalar :D ruslarınkide iş onlardada tepeler varken geliyolar erzuruma :D

    YanıtlaSil
  4. zaten söylemeye gerek yok eminim biliyorsunuz ,ama bu site bizim mabedimiz..

    YanıtlaSil