23 Haziran 2011 Perşembe

Bu Sezon Erzurum'da Üç Ayrı Kayakla Atlama Heyecanı!

Ülkemiz, bu sene de yepyeni kayakla atlama organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. İşin ilginci, bu durum hala yabancı dostlarımızı şaşırtabiliyor. Fisskijumping menşeili haberimizde, bu sezon Erzurum'da gerçekleştireceğimiz organizasyonlara değinilmiş. Continental Cup ile başlayan, Universiade ile devam eden yolculuğumuzda bu sene yeni basamaklar da olacak.


Öncelikle 12 ayaktan müteşekkil yaz Continental Cup'ın (COC) 9 ve 10. ayakları 17-18 Eylül 2011 tarihinde Erzurum'da koşulacak. Aralık sonunda, bu sefer kış sezonunun COC ayaklarından ikisine ev sahipliği yapacağız. Bundan iki ay sonra da Dünya Gençler Şampiyonası, geleceğin yıldızlarını Kiremitlik Tepe'te onurlandıracak.



Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) delegasyonu, K125 Geniş Tepe, K95 Normal Tepe ve diğer antrenman rampalarını ziyaret etti. İncelenen konular arasında tesislerin durumu, programlamaların yapılması ve organizasyolar ile ilgili detayların görüşülmesi vardı.


Kuzey kombine delegesi Uli Wehling, kayaklı koşu delegesi Michal Lamplot ve kayakla atlama delegesi Horst Tielmann, Dünya Gençler Şampiyonası ile ilgili çalışmaların mevcut durumundan fazlasıyla memnun kaldılar.


Geçtiğimiz yıl Estonya'nın Otepää kasabasında gerçekleştirilmş olan bu şampiyonanın 2012 yılında ülkemizde gerçekleştirilmesi, FIS'in kış sporlarına yatırım yapan Doğu Avrupa ülkelerini onore etmeye devam ettiğinin de göstergesi. Benzer bir yorumu Ağustos sonunda Yaz Grand Prix'i düzenleyerek üst seviye kayakla atlamacıları ağırlayacak olan Alma Ata (Kazakistan) için de yapabiliriz.

3 yorum:

  1. tüylerim diken diken oldu, en sonunda olucak bu iş :)ama keşke eurosport kiremittepedende yayın yapsa, hele universiade ı izliyememek (kayakla atlamayı) çok içimde kalmıştı..

    YanıtlaSil
  2. dehan gel gidelim senle diycemde senin okulun oluyo :D

    YanıtlaSil
  3. dünya gençler şampiyonası'nı veririz çok büyük ihtimal dehan.

    YanıtlaSil