7 Haziran 2011 Salı

Larinto Kalkış İznini Aldı

Bundan yaklaşık 6 ay önce Fin takım doktoru Eero Hyvärinen, yaptığı açıklamada: "Hiçbir sorun olmadan, bir saatten kısa bir sürede ameliyatı tamamladık. Zaten şu an yürüyebiliyor, iki haftalık süreçte de hafif egzersizlerle şişliği indireceğiz. Üç ay sonra çalışmaya başlayabilir, fakat tepelere geri dönmesi en az altı ayı bulacaktır" demişti. Gerçekten de, Garmisch - Partenkirchen'de çok talihsiz bir diz sakatlığı geçirmiş olan Ville Larinto, uzun bir rehabilitasyon sürecinin ardından ilk antrenman atlayışları için gün saymaya başladı. Takımının Avusturya kampında rampadaki yerini almaya hazırlanan Larinto, kış sezonunda podyum pozisyonu elde edebilmek için savaş verebilmeyi umduğunu söyledi.




Dizini eski kuvvetine kavuşturduktan sonra uzun sakatlık döneminin yarattığı psikolojik handikabı da aşabilirse, geçtiğimiz sezon kaldığı yerden devam edebilir ve bu sezon yeniden zirveyi zorlayabilir. Henüz 21 yaşında olması, toparlanma süreci ve yeniden mücadeleci bir şekilde rampadan ayrılabilmesi açısından büyük avantaj. Umarım kaldığı yerden devam eder ve zirve mücadelesinde tecrübeli isilmlerin önemli bir kısmını emekli eden kayakla atlama dünyası, genç yıldızlarını parlatmaya son hız devam eder.

1 yorum:

  1. Larinto bence bu sezon ilk başta zorlansada ,sonlara doğru ortamı kızıştırıcak ve bence podyuma aday(avusturyadan yer bulabilirse:/:D:D)neyse facebooktaki tabiri caizse tacizlerime bir karşılık verseydi yada arkadaşlık isteğimi kabul etseydi onu desteklerdim ama çok bozuldum :S :D:D:D:)

    YanıtlaSil