10 Şubat 2016 Çarşamba

Vikersund 2016'ya Doğru

80 yıllık bir efsane Vikersund, başka bir deyişle Vikersundbakken tepesi. Nice düşüşlere, rekorlara, atletlere ve şampiyonalara ev sahipliği yapmış gerçek bir efsane. Bildiğiniz üzere sis nedeniyle yapılamayan Holmenkollen Dünya Kupası ayağının Vikersund’a alınmasıyla kayakla uçma keyfi üç güne çıktı. Hazır burada günleri sayarken geçen seneyi hatırlayıp, bu yıla hazırlık yapalım.


14 Şubat 2015… Dünya Kupası’nın Vikersund ayağının ilk günü. Elemelerde Anders Fannemel ve Peter Prevc’in yaptığı 246 ve 245,5 metrelik atlayışlar, sonrasında olacaklar hakkında bizi bilgilendiriyordu. Peter Prevc o gün final atlayışında 250 metreye giderek Norveçli Johan Remen Evensen’e ait 246,5 metrelik rekoru geliştirerek ülkesine ve destekçilerine sevgililer günü hediyesini vermişti.

Peter Prevc 250,0 m
 Podyum Şu Şekildeydi:
1.Peter PREVC
2.Anders FANNEMEL
3.Noriaki KASAI
4. Lük ise Severin FREUND’a gitmişti.


Fannemel-Prevc-Kasai
15 Şubat 2015’te ise durum tamamen değişti. Noriaki Kasai 240 metreye giderek Japonya, Severin Freund ise 245 metreye giderek Almanya rekorunu kırdı. Daha eleme turunda Dimitry Vassiliev’in 254 metrelik atlayışı, düşüşle sonuçlanarak buruk bir şekilde tarihe geçiyordu. Ancak Peter Prevc’in dünya rekoru sevinci kısa sürdü. Anders Fannemel ilk tur atlayışlarında gittiği 251,5 metre ile yeni dünya rekorunun sahibi olmuştu.


15 Şubattaki Podyum ise böyleydi:
1.Severin FREUND
2.Anders FANNEMEL
3.Johann Andre FORFANG
İlk yarışın galibi Peter PREVC ise 16. sırada yer alıyordu.

Fannemel-Freund-Forfang

Peki ya 2016?

Bu soru için bir kaç sporcu ile görüştüm ve onların podyum için fikrini almak istedim:


Anja Tepes: Peter Prevc, Norveçli biri ve umuyorum ki abim.

Domen Prevc: Peter’in kazanmak için büyük bir potansiyeli var sonra Fannemel ve Kraft gerçekten çok iyi kayakla uçma sporcuları ve bunun yanı sıra Freund ve Gangnes’te başarabilir.

Ayberk Demir:1-Peter Prevc 2-Anders Fannemel 3-Noriaki Kasai

Muhammed Ali Bedir:  Peter Prevc, Daniel-Andre Tande, Anders Fannemel.



Hava şartlarının çok güzel olduğu, düşüşlerin olmadığı bol rekorlu bir Vikersund 2016 diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder