26 Kasım 2014 Çarşamba

Kuusamo | Ulusal Grupta Önemli İsimler



2014/15 sezonu, Klingenthal’de takım yarışında aldıkları dördüncülükle Finler için harika başladı. Şimdi ise atletler Kuusamo’da, kendi evlerinde, yapılacak yarışmalarda en iyi performanslarını göstermek istiyorlar.

Pazartesi günü, yeni antrenör ekibinden Jani Klinga ve Kari Ylianttila önümüzdeki hafta sonu yarışma şansını yakalayan atlamacıların isimlerini açıkladılar.

Klingenthal’de aldıkları güzel sonuçların ardından Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Sami Niemi ve Jarkko Maeaettae’den oluşan ulusal takımda değişiklik olmadı. Buna ilave olarak, geçen hafta Kuusamo’da yapılan test yarışlarının ardından bir ulusal grup da belirlendi.

Bir yarış galibiyeti ve bir ikincilik alan Finlandiya’nın kayakla atlama efsanesi Janne Ahonen önümüzdeki Dünya Kupası ayağında kendine bir yer buldu. Ayrıca seyirciler, yarışlarda ikincilik ve beşincilik alan Harri Olli’yi de izleme şansı yakalayacaklar. Kuusamo’daki ulusal grubu tamamlayan son isimler ise Olli Muotka (5. ve 3.), Sebastian Klinga (4. ve 6.), Antti Aalto (6. ve 7.) ve Kuusamo’da yarışmayan Ville Larinto oldu.

14 yaşındaki Niko Kytoesaho ulusal yarışta etkileyici bir performans sergiledi. Cumartesi günkü yarışta üçüncü ve Pazar günü Janne Ahonen’in önünde birinci oldu. Bu sonuçlara rağmen genç sporcunun Dünya Kupası açışı yapması için biraz daha beklemesi gerekecek.




Kaynak: http://www.fis-ski.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder