24 Kasım 2014 Pazartesi

2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOFW) Erzurum'da

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) Genel Kurulu’nda Türkiye’nin Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne evsahipliği yapacağı açıklandı.

IOC ve WADA Yönetim Kurulu Üyesi Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, EOC Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat, yakın zaman önce Dünya Milli Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Kamuran Özden, Erzurum Vali Yardımcısı Egemen Ertuğrul, Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu’nun da dahil olduğu Türk heyetinin Oyunlar projesi sunumu, TMOK Spor Direktörü Alp Berker tarafından yapıldı.
Türkiye’nin en önde gelen kış sporları merkezlerinden birisi olan Erzurum, daha önce de FIS Kuzey Disiplini Gençler ve U23 Dünya Kayak Şampiyonası, FIS Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya Üniversiteler Kış Oyunları gibi önemli uluslararası spor organizasyonlarına başarı ile ev sahipliği yapmıştı. 

Türkiye’nin sürdürülebilirliğe verdiği önemin bir ifadesi olarak, daha önceki etkinliklerde kullanılmış olan spor ve konaklama tesisleri 2019’da da sporcu ve misafirleri ağırlamakta kullanılacak.  

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener konuyla ilgili olarak “Türkiyede düzenleyeceğimiz tüm önemli spor organizasyonlarında sürdürülebilirlik ilesine sadık kalmaya özen gösteriyoruz. Gençliğimizin spora katılımının daha da geliştirilmesi adına, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilmiş olan mükemmel tesislerimizin bu tür uluslararası organizasyonlarda da kullanılmalarını hedeflemekteydik. Bilindiği üzere Türkiye nüfusunun yüzde 40’ı 25 yaşın altında gençlerden oluşmaktadır. Gençlik, Olimpik değerleri özümsemiş bir toplum yaratma çabalarımızın merkezinde yer almaktadır. Erzurum’un dünyaca bilinen bir kış sporları merkezi olmasına tutkuyla bağlı olan Erzurumlular 2019’da bir kere daha Avrupa kıtası sporcularını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklardır” dedi.

Erzurum belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise “Erzurum’un Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne ev sahipliği yapacak olmasından onur duyuyoruz. 2019’da misafirlerimizi en üst düzeydeki spor tesislerimiz ve sıcak Anadolu misafirperverliği ile ağırlamak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.

Avrupalı genç sporcuların mücadele ettikleri en önemli spor organizasyonlarından birisi olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’ne yaklaşık 1.600 sporcu katılıyor. Oyunlar 9-16 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenecek. 

http://www.olimpiyatkomitesi.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder