26 Kasım 2014 Çarşamba

Kuusamo || Rukakunturi Tepesi


Dünya Kupası'nın ikinci ayağında sporcular Finlandiya semalarında uçacaklar. Biz de istedik ki tıpkı Lillehammer'da olduğu gibi asıl yarışlardan evvel sporcuları ağırlayacak tepeyle ilgili üç beş detay verelim.

Aslında yapım yılı 1996 olsa da bölgedeki ilk tepenin tarihi 1964'e kadar gidiyor. Ancak yıllar içerisinde gelişen sporun gereklerini sağlayamaz hale geldiğinde hesaplama çizgisinin 120m'de bulunduğu yeni bir tepe inşa ediliyor Kuusamo'ya. Rukakunturi yapıldığı ilk zamanlarda dünyadaki en büyük tepe ünvanını almıştı ama sonradan yitirdi bunu. Ayrıca bulunduğu konum sebebiyle uzunca bir süre Dünya Kupası'nın açılış ayaklarına ev sahipliği yaptı. Finlandiya'nın en soğuk bölgelerinden birinde olması itibariyle Kasım ayında -20'ye varan hava sıcaklıkları görülüyor burada. 

Ekstra bir not daha; her ne kadar tepenin resmi rekoru 147m ile Gregor Schlierenzauer'e ait olsa da 2000 senesinden kalma daha uzun bir mesafe var; 148m. Finlandiya Ulusal Şampiyonası'nda Veli-Matti Lindström tarafından. 2002 Salt Lake'te geniş tepede gümüş alan Finalndiya takımının da üyesiydi.

Yer:                                Kuusamo
Tepenin adı:                    Rukatunturi
Tepe genişliği:                 142.0m
Hesaplama çizgisi:          120.0m 
Tepe Rekoru:                  147.0m Gregor Schlierenzauer, 2007
Takeoff yüksekliği:            3.5m 
Takeoff açısı:                   11.5° 
İniş alanının eğimi:           36.9° 
Yapım yılı:                      1996

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder