28 Mart 2013 Perşembe

ZAVALLI FİNLANDİYA?

             Finlandiya, geçtiğimiz sezonda da en bahtsız ülke oldu diyebiliriz sanırım. Sırasıyla Janne Happonen sonra Ainsi Koivuranta sonra yine galiba Janne Happonen(iyileşip tekrar mı sakatlanmıştı?) sakatlandılar ve birer birer Finlandiya'nın, Peka Niemela'nın umutlarına yok ettiler. 
           Şimdilerde ise bu sönen umutları yeniden alevlendirecek ve Finlandiya'yı o eski görkemli günlerine döndürecek?! zaferlerin mimarı olmaya aday 2 kişi konuşuluyor: Janne Ahonen ve Harri Olli.
             Janne Ahonen için söyleyecek bir şey yok aslında bir açıdan çünkü o, inanılmaz başarılar elde etmiş müthiş bir kayakla atlama sporcusu. Öte yandan, spora ara verip daha sonra tekrar dönmesi ve maalesef umduğunu bulamaması, tekrar sporu bırakması ve şimdi yeniden Sochi için spora geri dönmesi, bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Belki kendi üzerinde bu sorumluluğu fazlasıyla hissediyor hala, yani Finlandiya'nın eski günlerine geri dönebilmesi için. Belki şimdiye kadar elde ettiği başarılara bir yenisini katmak istiyor, hırslı ve azimli ama acaba vücudu da bu isteğe ve azme karşılık verebilecek güçte mi? Belki de sadece Finlandiya'nın da olimpiyatlarda temsil edilmesini istiyor ve bunun için öne atılıyor ki, öyle bir geçmişe sahip bir ülkenin olimpiyatlara iddialı bir sporcu gönderememesinin ne kadar acı olduğu muhakkak!
          Harri Olli'ye gelince ise Ahonen kadar çok ihtimal bulamadım doğrusu! Bana sanki bir inatlaşma içerisindeymiş gibi geliyor, bu inat, yönetimde yer alan kimi kimselere karşı olabilir, kendisine karşı olabilir. Ne de olsa hayatını altüst etti Harri, pek çok açıdan da sorumlusu kendisi. Şimdi de kendisinin yaşadıklarını yaşamış ve iyiye yüzüne çevirebilmiş eski bir kayakla atlama devi olan Matti Nykanen ile yollarını birleştirmiş. Yani bu haber de bana anlamsız geldi bir açıdan, ama şaşırttı da. Şöyle ki eğer Harri gerçekten bu sefer azimliyse hayatını yoluna koymuş ve iyimser bir Matti'nin ona faydası dokunur diye düşünüyorum. Öte yandan bu durum, iki egonun birleşmesi ve dışa vurumu da olabilir, yani Matti bu sefer kayakla atlama koçu olarak başarılı olmak istiyor olabilir, Harri ise bir yeniden doğuşun özlemi içerisinde olabilir. Kendimi fazlasıyla analitik buldum bu arada:) Herhalükarda, olimpiyatları iple çekeceğim ama maalesef izleyemeyeceğim Ozan'ın da dediği gibi, çünkü Eurosport kanalında yayınlanmayacak. O nedenle çok fazla olimpiyat havasına da giremeyebilirim:) Sevgiyle kalın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder