15 Nisan 2011 Cuma

Kaarel Nurmsalu Kayakla Atlamaya Geçti

20 yaşındaki genç Estonyalı da David Zauner ve Anssi Koivuranta'nın yolundan gitti ve sezonun bitmesiyle birlikte disiplin değiştirdi; Kuzey Kombine'den kayakla atlamaya. Nurmsalu'nun kararı geçtiğimiz Çarşamba günü estonianskiteam.jimdo.com'dan yayınlandı.

Geçtiğimiz Junior kategorisi Dünya Şampiyonası'nda önemli sonuçlara imza atmıştı Nurmsalu. Otepaa'daki tepede iki bronz kazandı ve kayakla atlama kategorisinde de üçüncü geldi; sadece büyük yetenek Vladi Zografski'ye ve Stefan Kraft'a geçilmişti.

Kış sezonunun sona ermesiyle birlikte Nurmsalu sadece kayakla atlamaya odaklanmak istediğini açıkladı. Dünya Kupası klasmanında düzenli olarak mücadele edecek tek Estonyalı olduğundan kombinecilerle birlikte çalışmaya, onlarla kamp yapmaya devam edecek Nurmsalu ama elbette daha farklı ve yoğunlaştırılmış bir idman programı izleyecek. Junior Dünya Şampiyonası'ndaki iki bronz madalyasının yanında Kuzey Kombine'de Klingenthal'daki Continental Cup ayağında da zafere ulaşmıştı Ocak ayında.

O kadar büyük bir yaprak dökümü yaşandı ki bu sezon kayakla atlamada, artık yeni isimlere, yeni potansiyellere tutunmaktan başka çare yok. Bol şanslar Kaarel Nurmsalu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder