18 Nisan 2011 Pazartesi

Emil ve Vladi Zografski'den Açıklamalar


Bulgaristan’ın ilk Dünya Şampiyonu (junior’larda) Vladimir Zografski bu sezonki başarıları ve ülke sporuna katkıları sayesinde “Pressclub Bulgaria” ile onurlandırıldı.

Ama genç Vladi özellikle Oslo’daki Dünya Şampiyonası’nda gösterdiği performansından memnun değildi. Normal tepede 34. geniş tepede ise 37. geldi. Ama yakın zamanda ilk 30’da olabilecek bir potansiyelde olduğunu bir kez daha gösterdi.

“Vladi antrenmanlarda 11 ve 13. sıraya kadar erişti, yarış sırasında da çok uğraştı. Mental açıdan biraz daha gelişmiş durumda olsaydı eminim ki normal tepedeki derecesi daha farklı olurdu. Geniş tepede ise potansiyeline erişmesi daha zordu çünkü daha önce o kadar ağır bir sis ve zorlu rüzgar koşullarında atlayış gerçekleştirmemişti” dedi babası ve antrenörü Emil Zografski.

Emil Zografski sözlerine şu şekilde devam etti “Geçen sezon Junior Dünya Şampiyonası’na önem verdik. Dolayısıyla Dünya Kupası ayakları için yaptığımız çalışmalar biraz daha arka planda kaldı. Şimdi ise Vladi’nin gelecek sezonun ortasında, özellikle de Dört Tepe esnasında en yüksek formuna ulaşması için çalışıyoruz. Öncelikli hedefi 15-30 arasında bir derece yapabilmek. Ondan sonra da 2-3 yıl içinde daha yüksek yerleri hedefleyecek.”

Vladimir Zografski ölü sezon boyunca çalışmalarına devam edecek. Şu aralar Samokov’da fiziksel gelişimi için antrenmanlar yapıyor. Haziran’daki Yaz Grand Prix’sine kadar çalışmalarını ağırlıklı olarak Avusturya ve Almanya’da devam ettirecek.

“Potansiyelimin zirvesine erişip Olimpiyat şampiyonluğu yada bir Dünya şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Dünya Kupası’nı kazanmak da harika olur ama bunlar için çok çok fazla çalışmam gerektiğini biliyorum” diyen Vladimir Zografski, “Bet-At-Home” bahis şirketiyle olan sözleşmesini de uzattı. Şirket Vladi’nin gelişimi için gerekli olan kaynakları sağlayarak ailesini bu süreçte finansal zorluklardan kurtarıyor.

Vladimir aynı zamanda kazandığı paraları bu sene Yaz Grand Prix’sinin Avrupa ayaklarında Vladi’ye eşlik edecek olan kardeşi Martin’in gelişimi için ayıracağını da söyledi. Martin de tıpkı Vladi gibi iyi bir kayakla atlama kariyerinin hayallerini kuruyor.

Martin’in gelişimi ve aile yapısı üzerine Emil Zografsi şunları söylemiş: “Avrupa’daki pek çok kayakla atlama merkezinde iki tepe var. Bu yüzden Martin’i de yolculuğumuzun büyük bır kısmına dahil ederek gelişim sürecini yakından takip etmek istiyoruz. Bu aile modeli ikisinin de gelişimi için çok önemli ve profesyonel sporda çok önemli bir yer teşkil ediyor. Antrenmanlar haricinde sadece 4-5 saati beraber geçirebiliyoruz. Martin’in de bizle seyahat edip çalışmalarını sürdürmesi, onları 24 saat boyunca gözlemlememi sağlayacak.”

Vladimir Zografski’nin ülke genelinde yarattığı heyecandan yola çıkarak ülkede sporun tanıtılması ve gençlerin kayakla atlamaya yönelmelerini sağlamak için çalışmalar yapılmaya başlanacak. Bulgaristan Kayak Federasyonu yetkililerinin Uluslararası Kayak Federasyonu ile çocukların spora yönlendirilmesini sağlamak için Bulgaristan’a bir tepe inşa edilmesi adına görüşmelere başladığını da doğruladı Emil Zografski.

1 yorum: