13 Mart 2011 Pazar

Lahti Bireysel Yarış || Ammann'ın 20. Zaferi

Finlandiya-Lahti'de yapılan Dünya Kupası ayağının son yarışını İsviçreli Simon Ammann kazandı. Lahti'de 86.'sı yapılan yarışta Simon Ammann'ın elde ettiği birincilik, kendisinin 20. zaferi oldu. İkincilik Avusturyalı Andreas Kofler'in olurken, Üçüncülük ise Severin Freund'un oldu.
İkinci olan Kofler basın toplantısında şunları söyledi: "Bugün büyük bir rekabet vardı ve kendi performansımı çok beğendim. Zafer de olabilirdi, ama son atlayışımda çok uzağa gittim ve telemarkı kaçırdım. Simon bugün daha şanslıydı. Şimdi önümüzde Planica var ve oraya çok pozitif duygularla gidiyorum."

Genç Alman Severin Freund, bugün elde ettiği üçüncülükle bu sezon beşinci kez podyuma çıkmış oldu. Takım arkadaşı Schmitt ise ikinci atlayışında düşerek yarışı 29. sırada bitirebildi. Diğer Almanlardan Freitag 15. , Neumayer ise 26. oldu.

Sezona damgasını vuranlardan Anders Bardal bir kez daha podyuma çıkmayı başaramadı ve dördüncü oldu. Bir diğer Norveçli Evensen ise 7. oldu.

Günün en üzücü olayı ise Janne Ahonen'in final turunu görememiş olmasaydı. Veda ettiği bu yarışta, kendi seyircisi önünde 34. olabildi.

Adam Malysz ise 15. olarak genel klasman üçüncülüğünü Andreas Kofler'e kaptırdı.

Sezon haftaya Planica'da yapılacak 2 bireysel ve 1 takım yarışıyla sonlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder