10 Mart 2011 Perşembe

Adam's Bull's Eye

26 Mart'ta Zakopane bir kez daha en iyi sporcuları ağırlayacak ama bu sefer çok özel ve farklı bir organizasyon için. Adam's Bull's Eye. Uçabilen bıyık, Wisla kartalı Adam Malysz'in veda organizasyonu. Çok kıymetli, duygusal ve bir o kadar da eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca 17 yıllık muazzam bir kariyeri bitirmek için hem seyirciler hem de Malysz için çok özel bir şekilde olacak. Uçan Bıyık, son bir kez daha arkadaşlarına katılacak atlamak için. Wielka Krokiew'de son atlayışını gerçekleştirecek.

Adam's Bull's Eye'ta sporcular alışıla gelmemiş bir formatta yarışacaklar. Seyircilerin önünde kocaman bir çarkı çevirerek kendilerine mesafe belirleyecek ve hedeflenen mesafeye, hedefe inmeye çalışacaklar. En yakına gelen en fazla puanı kapıcak ve yarış iki turdan düzenlenecek.

Kesin gelenler bile şimdiden ne kadar özel bir organizasyon olduğunu, ne kadar büyük bir adamın bıraktığını gösteriyor;

Thomas Morgenstern ve Gregor Schlierenzauer zaten ta en baştan katılacaklarını söylemişlerdi. Adam Malysz'le birlikte diğer bırakanlar Janne Ahonen, Michael Uhrmann, Andreas Küttel. Ve diğer harika isimler; Simon Ammann, Martinh Schmitt, Robert Kranjec, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Matti Hautamaki, Anders Jacobsen, Tom Hilde, Bjoern Einar Romoeren, Noriaki Kasai (hayır Noriaki daha bırakmıyor) ve Jakub Janda. Ayrıca elbette Polonya Milli Takımı da yer alacak.

Yarışmanın kuralları demin de kısaca bahsettiğimiz gibi çok farklı olacak. Yarışmanın direktörü Jan Kowal'ın yaptığı açıklama şu şekilde; "Her atlet o çarkı çevirerek 120-134m arasında bir hedef mesafe belirleyecek kendisine. Ardından koçuyla beraber bu hedefe hangi kapıdan atlayabileceklerine karar verecekler. Hedef mesafenin gerisine yada ilerisine düşmek puan kesimine sebep olucak."

Bu güzel organizasyonun koordinatörü ise büyüklerden biri, kariyerini birkaç sene evvel sonlandıran biri; Andreas Goldberger.

"Ben de katılmak istedim ama elemeleri geçemedim" diye espriyle yaklaşmış ve devam etmiş; "Ama belirtmeliyim, uzunca bir süre antrenörlük yaptım ve ufak da bir sakatlığım var. İnanıyorum ki harika bir parti olacak hepimiz için. Herşeyin ötesinde, tipik bir yarışmadan çok uzak, çok farklı bir organizasyon."

Ayrıca atlayışların yanında başka başka organizasyonlar yer alacak bu büyük partinin içinde; Red Bull'un helikopter gösterileri ve yine Red Bull'un "Sky Dive" ekibinin gösterileri yer alacak. Ayrıca Polonya'nın önemli yüzleri, sanatçılar ve hatta siyasetçiler bile Adam Malysz'in bu özel gününde Zakopane'de olacak.

Organizatörler 21.000 bilet satışa çıkardı ama Pazartesi günü öğleden sonra hemen tükendi. Tribüne ektstra bir bölüm eklenmesiyle 2.000 bilet daha çıktı satışa ve bir grup şanslı isim daha Uçan Bıyık'ı son kez görme, bu özel organizasyonu izleme şansı yakalamış oldu.

2 yorum:

  1. bu organizasyonun tv de yayınlanma ihtimali varmı ?

    YanıtlaSil
  2. http://twitter.com/#!/KayaklaAtlama/status/50629485900480512

    YanıtlaSil