9 Mayıs 2011 Pazartesi

Milli Takımdan Haberler

"Yok Norveç'in gelecek sezonki antrenörüdür, yok efenim Simi devam edecek mi, yok işte Adam Malysz Dakar'da yarışacakmış... Bizimkiler ne yapıyor arkadaşım?" mı diyorsunuz?

Eren Yağlıcı'nın hazırlayıp, Ozan Sülüm'ün sunduğu değerli hocamız "Yüksel Özkavcı'yla Kısa Kısa'ya" hoşgeldiniz o vakit.



Zevzek girişim sonrasında daha fazla uzatmıyorum. Eren'in Yüksel hocayla yaptığı ufak söyleşiyi getiriyorum karşınıza.

Eren: Hocam merhabalar, nasılsınız?

Yüksel Hoca: Teşekkürler, biraz yoğunuz bu aralar.

Eren: Yeni haberler var sanırım? Başlıyor mu sezon?

Yüksel Hoca: Evet, başlıyoruz yavaş yavaş. Öncelikle haftaya Erzurum'da kampımız var. Yine yen bir antrenörümüz katıldı, Jure Redelj, onu da ekleyeyim. Kulede çalışacak olan ekibin başına getirildi, onları organize edecek.

Eren: En çok merak edilen noktalardan biri; bu sene seçmeler yapılacak mı?

Yüksel Hoca: Ona henüz karar vermedik, kampta karar verilecek. Bu kampın birçok şeye cevap olacağını söyleyebilirim aslında. Artık sanıyorum takımlar arası geçişler de olmayacak. Yine kuzey kombine için de seçme yapılabilir.

Eren: Konuşmak için erken ama, bu sezonki hedeflere gelirsek, nedir milli takımın hedefi?

Yüksel Hoca: Açıkçası ana hedef Dünya Gençler Şampiyonası. Esas ama orada bir şeyler yapabilmek. Tabii yavaş yavaş olimpiyata doğru da gelmeye başladık. Uzun vadedeki hedeflerimizden biri de mutlaka Soçi'de birisini kuleye çıkarmak.

Eren: Erzurum'daki organizasyon tam not almıştı. Peki daha büyük bir organizasyon, örneğin bir Yaz Grand Prix'si yahut Dünya Kupası düzenlemekten ne denli uzağız?

Yüksel Hoca: Daha pek bir şey belli değil gibi... Ana sorun düzenlemede. Rüzgar perdeleri bekliyorlar, perdeler yapılmadan büyük bir organizasyon alamayız gibi duruyor. Biraz o iş de bürokrasiye kalmış durumda. İhale bekleniyor.

Eren: Son bir soru, bu yaz, Yaz Grand Prix'sinde bizden birisi yarışacak mı?

Yüksel Hoca: Şu an için hayır. Daha o tip bir yarışa katılmak için erken.

Eren: Hocam çok teşekkür ederiz zaman ayırdığınız için.

Yüksel Hoca: Ben teşekkür ederim.

Ufak bir not: Askerde olan Fatih (Kıyıcı) hocamıza da hayırlı tezkereler diliyoruz.

Söyleşi: Eren Yağlıcı

1 yorum: