25 Eylül 2017 Pazartesi

Slovenya'nın Çifte Başarısı

Timi Zajc ve Tilen Bartol daha bu Cumartesi podyumdayken performanslarını daha da arttırarak Trondheim’daki (NOR) Continental Cup’ta Slovenya takımında çifte başarı kazandırdılar.
Tilen Bartol, Timi Zajc, Constantin Schmid - 
Local OC
Daha sadece 17 yaşında olan Timi Zajc, kariyerinde podyuma ilk defa geçen gün üçüncülükle çıkmasına rağmen bugün çok daha başarılı bir şekilde 137,5 m ve 142 m ‘lik sonuçlarıyla birinciliğini kutladı.
Tilen Bartol ilk rauntta 142,5 metre, finalde ise inanılmaz bir şekilde 146 m atladı. Bu atlayışlar ona 277,0 puan kazandırarak Timi’nin arkasında ikincilikle bitirdi.
Alman Constantin Schmid Park City’deki son Junior Dünya Şampiyonaları’ndaki bronzluk başarısını devam ettirdi ve 134,5 m ve 140,5 metrelik atlayışları ona 271,9’luk puan kazandırdı. Bu seneki ilk podyuma çıkışıydı.
Schmid’in en az onun kadar başarılı iki takım arkadaşı, Richard Freitag ve Pius Paschke, (Trondheim’daki birinci) Pazar günü sırasıyla altıncı ve yedinci oldular. İki gün için de ilk 10’daki sporcular, Alman takımı için güzel bir sonuç oldu.
İlk raunttan sonra, Avusturya’dan Daniel Huber 142 m ile Tilen Bartol’la başa baş gidiyordu ancak 135 metrelik atlayışıyla dördüncü olarak podyumu kaçırdı.
Richard Freitag- FIS
Klemens Muranka beşinci oldu ve yine Polonya takımının en iyi atlayıcısı oldu. Bor Pavlovcic Slovenlerin mükemmel başarısını sekizincilikle süsledi. Norveç Joachim Hauer dokuzuncu, Polonyalı Aleksander Zniszczol da onunculukla bitirdi.
Puan tablosuna baktığımızda ise Klemes Muranka 567 puan ile Pius Paschke (336 p) ve Tilen Bartol’ün (327 p) oldukça ilerisinde.

Gelecek iki COC yarışları Rasnov (ROU)’da 23 ve 24 Eylül’de yapılacak. 

Yazı: FIS
Çeviri: Berkin Tansu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder