21 Mart 2016 Pazartesi

Peter Prevc Mükemmel Bir Sezonu Geride Bıraktı



Mutluluk göz yaşları döken koç Goran Janus, kartal başlığı takan Robert Kranjec, Anze Lanisek ile beraber seslendirilen Slovenya milli marşı,Slovenya'nın taçsız kralı,Peter Prevc ve muazzam bir kalabalık ile kayakla uçma tepesi Planica...

Planica'da gerçekleşen FIS Kayakla Atlama Dünya Kupası'nın finali denildiği kadar büyük bir finalle bitti. Peter Prevc bu sezon 15 kere kazanarak kendine ve Slovenya'ya hediye verdi.

Yeni şampiyon final atlayışında gittiği 241.5 metreye muhteşem bir telemark ile indi. Jürilerden üç tane 20.0 puan toplayınca, toplamda 435.0 puan ile takım arkadaşı Robert Kranjec ve Johann Andre Forfang'ın önünde 15. zaferini elde etti.



Mükemmel Bir Slovenya Finali

Prevc'in genel başarısına (Bu yıl: Dört Tepe Turnuvası kazananı, Kayakla Uçma Dünya Şampiyonu, Kayakla Uçma Dünya Kupası genel klasman kazananı ve Dünya Kupası genel klasman kazananı) inat Jurij Tepes'in Planica'da kazanmasından bir yıl sonra Prevc yeteneklerini yeniden geliştirdi ve geçen yılki çabası konusunda şüphe bırakmadı. Prevc daha ilk atlayışında gittiği 238.0 m ile liderliğini korudu. Prevc "Olağanüstü ve tekrarlanması zor bir sezondu." dedi.

 Robert Kranjec -bu hafta Slovenya'nın 2'nci duble başarısı- 234m ve 233m atlayarak ve 420.4 puanını alarak partinin lideri oldu. Bu sırada bütün Sloven takımının  -kadınlar da dahil- gururu ve başarısı vardı.Bugünün asıl sevindiren haberi Goran Janus'un takımının da Nation's Cup'ta ikinci olmasıydı -Almanya'nın birinciliğine rağmen-. Robert Kranjec "Bu hafta sonundan oldukça memnunum. Kazanmak, ikincilik ve üçüncülük çok ama çok iyi sonuçlar." dedi. "Peter için harika bir sezondu, daha iyisi olamazdı." diye de ekledi.


Prevc Rekor Kırdı

Bu yılın konusu 2303 olacak. Bu puan, Dünya Kupası genel klasman puanlamasında Gregor Schlierenzauer'in rekorunu ezip geçen Peter Prevc'e ait. Prevc 29 Bireysel yarıştan 15'ini kazandı -ayrıca bir rekor da aldı. Muhtemelen kimse Dünya Kupası şampiyonluğunu bu kadar hak etmemişti. Severin Freund 1490 puan ile ikinci ve Kenneth Gangnes 1348 puan ile üçüncü bitirdi.





Yazı: FIS
Çeviri: Melis Öztek&Berkin Tansu

5 yorum: