15 Temmuz 2014 Salı

Bunlar Olağan Şeyler...

- Dünyada kayakla atlama tesisi işletmenin ne demek olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Bu hadiseler olağan şeylerdir. Bakınız 2001 Planica, dünyanın bir numaralı tepesi. 1934 yılında yapılmış olan ve dünyanın ilk 100 metre üstü derecesinin elde edildiği yer, bir anda durduk yere çöktü gitti. (Daha modern bir tesis inşa edildiği için yıllarca kendi haline bırakıldığını ve bu yüzden çöktüğünü bilmenize gerek yok)
- SC Hammer Sulzbergschanze, 1959. 40 metrelik tepede toprak kayması oldu. Yenileme yapıldı, 2003 yılında yeniden oldu. Biliyorsunuz, Almanya... Bu teknolojisiyle, bu şeyiyle... 
- Kitzbühel Burgstall-Schanze, toprak kayması sonucu yerle bir oldu. Yıl 1952. Yakın bir tarih, yaklaşık bu yüzyıl... Bunun yapısında bu var. Eğim olursa kayma kaçınılmaz oluyor. Bu sporun doğasında eğim var.
- Granåsen-K123, Trondheim. 2007 yılında 7,7 Milyon Avro'ya patlayan bakım onarım çalışmalarından sadece üç yıl sonra meydana gelen ufak bir toprak kayması neticesinde tepe için 2 Milyon Avro daha harcanacağını öğrenen Trondheim halkı, kent yönetimine ateş püskürmüş. Fakat bu işin fıtratında bu var. Püskürseniz de var, püskürmeseniz de var.
- Herkes emin olsun ki en ince ayrıntılarına kadar her şey araştırılıyor. Olay aydınlatılacak. Herkes bu konuda müsterih olsun. 
- Bu tür havaları fırsat bilip bunları istismar etmek isteyen gruplar var. Bunların başında Alp Disiplini sporcuları geliyor. Neymiş, kız mı kadın mı biri varmış, ölmüş mü ne olmuş... Ben bilmem. Bunlara prim verilmemesi ülkemizin birliği için önemlidir. 
(Bu yazıda bahsi geçen tüm toprak kaymaları tamamen gerçektir. Üslüp ise tamamen hayal ürünüdür)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder