11 Aralık 2011 Pazar

Teşekkürler NORVEÇ

Bütün sporları hesaba katarsak Avusturya Kayakla Atlama Takımı'nın dominasyonuna sahip başka bir takım daha göstermek de zorlanabiliriz. Barcelona bile bazen berabere kalırken, Avusturya değil ikinci, birinciliği bile son atlayışı daha atlamadan garantiliyordu.


Dün yarışı izlerken acaba sürpriz olur mu diye sormuştum arkadaşlarıma ve herkes çok zor cevabını vermişti. Ben de öyle düşünüyordum tabi ki. Çünkü takım olarak her zamanki gibi çok formdaydılar ve diğer takımlarda sadece bireysel performanslar dikkati çekiyordu. Yani Avusturya dışında dört sporcunun birden iyi olduğu bir takım yoktu.

Ama yüksek potansiyelli Norveç takımı uzun zaman sonra ilk kez potansiyelini rampaya yansıttı, hiçbir sporcusu hata yapmayıp, mükemmel sekiz atlayış yaparak, Avusturya'nın da David Zauner'den gelen kısa atlayışlarını değerlendirerek öne geçti ve 9-0'lık Avusturya serisine son verdiler.

Bjoern Einar Romoeren ilk kez iki atlayış art arda çok iyi atladı. Tom Hilde yine iki kendi standartlarında atlayış yaptı. Genç ve formda Sklett görevini çok iyi yerine getirdikten sonra ise Bardal muhteşem bitirdi.

Yani uzun zaman sonra ilk kez takım yarışlarını izlerken büyük heyecan yaşadık. O yüzden teşekkürler NORVEÇ.



Aslında Almanya'yı da birincilik yarışında görebilirdik ama Mechler'in felaket, Freund'un ise kötü atlayışları sonrası Slovenya'ya da geçilip dördüncü oldular.

Almanya'nın başına gelenler Japonya'nın da başındaydı. Daiki Ito iki atlayışında da sadece 113 metrelere gitti ve takımının yedinci olmasına neden oldu. Galiba bireysel yarışta kıl payı kaçırdığı birincilik canını fena sıkmıştı.

Finlandiya'da ise değişen bir şey olmadı ve bu kez de 10. olabildiler.

Ayrıca genç İsviçreliler'in iyi atlayışlar yapması Martin Künzle için güzel bir gün olmasını sağladı.

1 yorum:

  1. kesinlikle en yürekten en içten teşekkürler!Çok heyecanlandım şimdi bakalım neler olacak? :D

    YanıtlaSil