9 Aralık 2011 Cuma

Harrachov | Schlieri Ahonen'i Yakaladı


Schlieri genç yaşında yeni rekorlara doludizgin ilerlemeye devam ediyor. Harrachov'da her zamanki gibi zorlayıcı rüzgar koşullarında yapılan ilk bireysel yarışı Daiki Ito ve Anders Bardal'in önünde tamamlayan Avusturya'nın yıldız ismi, toplamda 36. Dünya Kupası zaferini elde ederek bu konuda tarihin en iyi üçüncü ismi olan efsane Janne Ahonen'i yakalamayı başardı ve ilk üç ayağın tamamını süpüren Kofler'in hegemonyasına noktayı koydu.

İlk turda 140,5 m'lik sansasyonel bir atlayış ile vatandaşı David Zauner'in 8,5 puan önünde zirveye kurulan Schlieri, ikinci atlayışı sırasındaki zorlayıcı koşullar nedeniyle liderliğini zorlukla koruyabildi. Japonların istikrarsız başarılısı Ito, uzun süre sonra ilk podyumuna ulaşırken Norveç'in sezona formda giren ismi olan Bardal de David Zauner'ın hemen önünde podyumun tamamlayıcısı oldu.

Freitag (6.) ve Freund (10.) Alman takımı adına güzel işler yapmaya devam ettiler. Kranjec (5.), Morassi (7.) ve Hlava (8.) ülkeleri adına başarılı neticeler aldılar. Özellikle Morassi'deki yükseliş dikkat çekici, kayakla uçma konusunda başarılı olan İtalyan sporcu bu seneki Dünya Şampiyonası'na formunu yükselterek giderse madalya adayları arasında bile sayılmaya başlanabilir. Norveç takımı, Lillehammer'deki şokun etkisinden kurtulmuş göründü, Hilde (12.) ve Sklett (13.) iyi dereceler aldılar. Morgi (9.), Polonyalılar (En iyi derece Stoch'un 15.'liği) ve Finler (En iyi derece Hautamaeki'nin 17.'liği) çok da tat vermedi. 300 puanlık Dünya Kupası liderimiz Kofi, ortalama iki atlayış ile ancak 18.'liği alabildi. Simi ise felaket bir ikinci tur atlayışı sonrasında kendine 26. sırada ancak yer bulabildi.

Rampa harici gelişmelere dönecek olursak da, Roman Koudelka'nın talihsiz kazası ile ilgili ilginç bir yorum düştü kayakla atlama kaynaklarına. NRK için kazayı yorumlayan Johan Remen Evensen'e göre bağlantı aparatının pek de bir günahı yok. Mekanik bir hatanın söz konusu olmadığını, tamamen Koudelka'nın kendi dikkatsizliği ve aparatı yerine iyi oturtamaması hasebiyle oluşmuş bir kaza olduğunu söylemiş kendisi. Bu yargıya görüntüleri uzunca analiz ederek ulaştığını düşünürsek, tecrübelerine güvenebileceğimizi düşünüyorum. Yine de, belirli bir yükten sonra kendiliğinden kurtulabilecek şekilde tasarlanmış mekanik bir aparatın standartlarının FIS tarafından çok net bir şekilde belirtilmiş olmaması içime sinmiş değil.

Harrachov'da bugün ikinci bireysel yarış koşulacak. Yani atlanacak, lafın gelişi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder