26 Şubat 2015 Perşembe

SEVERIN FREUND FALUN 2015 GENİŞ TEPE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU!
SCHLIERI: OUT OF NOWHERE! YİNE YAPACAĞINI YAPTI!


Severin FREUND

Sezonun bitmesine henüz altı bireysel yarış kalmış olsa da bence Severin Freund şimdiden bu sezona damgasını vuran sporcu oldu. Adeta madalyaları silip süpürüyor, nazarım değmesin inşallah!
Falun'da normal tepe bireysel yarışında gümüş madalyasının ardından gelen karışık takım yarışı galibiyeti ve altın madalyasına, bugün geniş tepe bireysel altın madalyasını da ekleyerek Dünya Şampiyonu unvanını aldı.
Eğer Cumartesi günkü takım yarışını da Almanya kazanacak olursa Falun 2015 Alman sporcuların Dünya Şampiyonası olacak gibi görünüyor.
Ya Schlieri'ye ne demeli? Ortalıkta yokken bir anda yine yapacağını yaptı, bütün hesapları bozdu ve gümüş madalyayı alarak Dünya İkincisi oluverdi! Bu başarının şahsen tesadüf ya da şans eseri olmadığına inanmak istiyorum. Herhalükarda Schlieri'nin tüm sezon geneline bakıldığında kayakla atlamanın en önemli organizasyonlardan birisinde böyle bir sonuca ulaşarak kendisini affettirdiğini söylemek yanlış olmaz sanırım. En azından sezonun kalanında hala bir şeyler yapmak için gereken motivasyona kavuşmuş olabilir.
Rune Velta ise inanılmaz bir Dünya Şampiyonası geçiriyor. Normal tepe bireysel yarışında gelen altın madalyanın ardından, karışık takım yarışında gümüş madalya ve bugünkü geniş tepe bireysel yarışında gelen bronz madalya ile podyum ıskalamadı. Cumartesi günkü takım yarışını da unutmamak lazım, bakalım Norveç'e ve Velta'ya bir madalya daha gelecek mi? Bu arada Velta Normal Tepe şampiyonluğundan da 27.000 Euro ödül kazanmış. Bundan iyisi Şam'da kayısı:)

Velhasılıkelam, Cumartesi günkü takım yarışını dört gözle bekliyorum, görüşmek üzere...

16 Şubat 2015 Pazartesi

SAMET KARTA İLK FIS KUPASINI KAZANDI

Team Turkey celebrating in Brattleboro

Samet Karta, bu hafta sonunda ABD'de Brattleboro'da düzenlenen Normal Tepe Kayakla Atlama FIS Kupası'nın ikinci yarışını kazandı. Karta, rakipleri Sloven Ziga Mandl ve bir başka Sloven Ernest Prislic önünde 92.5 ve 94.5 m.lik atlayışları ile toplamda 248.5 puana ulaşarak yarışmayı birinci olarak tamamladı.
21 yaşındaki Samet Karta ve henüz kayakla atlama sporu temellerini atmakta olan ülkemiz adına bu başarı, hiç şüphesiz, çok anlamlı oldu. 
Samet Karta'yı, koçları Pekka Niemela ve teknik ekibi gönülden tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca, diğer sporcularımızın da en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz.