28 Mayıs 2013 Salı

Erzurum, FIS CUP'a Evsahipliği Yapacak

FIS'in İsviçre'de yaptığı toplantı sonrası FIS Cup'ın bir ayağının 5-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında Erzurum'da yapılmasına karar verildi.


Janne Ahonen Çıldırdı, Şampiyonluk İstiyor

Önümüzdeki sezonu düşününce bizleri en çok heyecanladıran olay Janne Ahonen'in ikinci kez dönüşü olacak. Finnair lakaplı 36 yaşındaki sporcu yaptığı açıklamada "eski günlerdeki gibi hissediyorum kendimi. Ben de bu durumuma oldukça şaşırdım. Belki de zihinsel olarak kendimi bu duruma çok iyi alıştırdım. Antrenmanlara başladıktan sonra çok yüksek motivasyola çalışmaya başladım" diye konuştu.


Ahonen'in antrenörü Ari Sauko ise hedeflerinin önce Finlandiya'daki turnuvalara katılmak olduukları, daha sonra uluslararası yarışlarda şanslarını deneyeceklerini belirtti.

5 Dört Tepe Şampiyonluğu bulunan Ahonen'in en büyük motivasyonu ise Sochi Kış Olimpiyatları'nda madalya ve çok iyi geçirilecek Dört Tepe Turnuvası.

26 Mayıs 2013 Pazar

And the winner is

Yaptığımız çekiliş sonucu ödüllü anketimize katılıp D&R mağazasından 30 TL'lik hediye çeki kazanan okurumuz Furkan  KINLI oldu..

Mail adresinizi eyaglici@hotmail.com 'a gönderebilirseniz hemen yardımcı olacağız..

24 Mayıs 2013 Cuma

Pekka Niemelae Baş Antrenörlüğe Devam Ediyor




Son zamanlarda takımın kötü durumu nedeniyle yapılan spekülasyonlara rağmen, Pekka Niemelae’nın Finlandiya baş antrenrü olarak kalmasına karar verildi.

finnjumping.fi’nin raporuna göre, Fin Kayak Federasyonu Başkanı Matti Sundberg kötü şansla ilgil koçu değil; sakatlıklar, finansal ve organizasyonel problemleri sorumlu tutuyor.

"Hedefimiz Fin kayakla atlamasının gelişimini sağlam bir temele dayandırmak. Koç değişikliği yapmak sadece daha fazla karışıklığa sebep olacaktır.” dedi Sundberg. Başkana göre, Pekka Niemelae atletlerin ve koçların güvenlerinden emin, bu sebeple onun koç olarak Sochi Olimpiyatları’nda başarılı olma şansı çok yüksek.

finnjumping.fi’nin ilk açıklamasına göre Pekka Niemelae federasyona, ona inandıkları için teşekkür ediyor. “ Doğru yaklaşım, tutku ve tabii ki şansa ihtiyacımız var. Şimdi atletlere destek olmak için bütün enerjimizi kullanmalıyız.”


Kaynak: http://berkutschi.com

23 Mayıs 2013 Perşembe

2013-2014 İçin Polonya Takımı

Yaz grand prix'sine doğru giderken tüm takımlar şekillenmeye başladı. Son olarak Polonya da A Takım ve genç takım kadrolarını belirledi. Genç takım iki alt gruba ayrılıyor, ikinci kategorideki kadroda yalnızca 1994 ve daha sonraki yıllarda doğmuş sporcular bulunuyor.

A Takım:
Kamil Stoch
Piotr Żyła
Maciej Kot
Dawid Kubacki
Krzysztof Miętus


Genç Takım: 

I. Grup:

Klemens Murańka
Stefan Hula
Jan Ziobro
Bartłomiej Kłusek
Grzegorz Miętus
Łukasz Rutkowski


II. Grup:
Aleksander Zniszczoł
Krzysztof Biegun
Stanisław Biela
Jakub Wolny
Przemysław Kantyka
Adam Ruda
Krzysztof Leja


Kaynak: skijumping.pl

Norveç Kadın Kayakla Atlama Takımı da Açıklandı

Img_2751
2013/2014 sezonunda Norveç Kadın Kayakla Atlama Milli Takım Kadrosu şöyle: Anette Sagen, Line Jahr, Maren Lundby ve Gyda Enger. Christian Meyer ise antrenörlük görevine bu sezonda da devam edecek.
Sporcular, yeni sezonu ama özellikle de ilk olimpiyat deneyimlerini yaşayacakları Sochi'yi dört gözle bekliyorlar. Sagen, Kış Olimpiyatları'nda yarışmanın çok özel olduğunu, bundan 10 sene öncesini düşündüğünde, kısa bir sürede gelmiş oldukları noktaya, ortaya koydukları sonuçlara ne kadar da mutlu olduklarını, Olimpiyatlara katılacakları için çok heyecanlandıklarını ve bunun 7-8 yaşından beri hayalini kurduğunu ifade ediyor.
Gyda Enger de, Olimpiyatlarda yarışmanın çok büyük bir hedef, önemli bir motivasyon olduğunu, bu sezon için en iyi atlayışlarını yapıp Olimpiyatlara gidecek ekibe katılabilmeyi hedeflediğini söylüyor.
Maren Lunby ise, Olimpiyatlar için önüne belli bir hedef koymadığını, ancak en iyi şekilde hazırlanabilmeyi istediğini ifade ediyor.
Şüphesiz Olimpiyat böylesine genç yaştaki sporcular açısından çok büyük bir olay ve deneyim! Umarız hem işin keyfini çıkarabilir, hem de güzel birkaç işe imza atabilirler:)

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Anders Jacobsen Ameliyat Oldu



Mart aynında Planica’da düşerek ön çapraz bağını yırtan Anders Jacobsen, Oslo’da ameliyat oldu.

Ameliyat salı günü Oslo’daki Ulleval Hastanesi’nde Lars Engebretsen tarafından başarıyla gerçekleştirildi. 28 yaşındaki Norveçli daha şimdiden hastaneden ayrılarak evine geri döndü.

"Ameliyat iyi geçti. Standart bir ön çapraz bağ ameliyatıydı ve operasyon sırasında da başka herhangi bir hasara rastlanmadı.” Engebretsen skiforbundet.no’da açıkladı.

Geçen sene Dünya Kupası genel klasmanında beşinci olan Jacobsen, yakın bir zamanda fizik tedaviye başlayabilecek, fakat bir kaç ay daha atlamaya başlayamayacak. “Normalde kayakla atlama gibi bir spora tekrar başlamak yaklaşık altı alır.” şeklinde anlattı doktoru.



Kaynak:   http://www.fisskijumping.com/

2013-2014 Sezonu Avusturya Milli Takımları


Aut_predazzo_13
Gelecek sezonda yarışacak olan Avusturya Kayakla Atlama Milli Takımı açıklandı. Baş antrenör Alexander Pointer'in takımında altı sporcu yer alıyor. Toplam puanda Dünya Kupası Şampiyonu olan Gregor Schlierenzauher yanı sıra, kıdemli sporcular Thomas Morgenstern, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler ve Manuel Fettner ve genç nesil sporcu Stefan Kraft, Avusturya Milli Takımı'nda yerlerini aldılar.
Geçen sezon umduğu gibi gitmeyen Martin Koch, David Zauner, Michael Hayboeck ve Lukas Mueller ile birlikte A Takımı'nda yarışacak.
Kadınlar Kayakla Atlama Milli Takımı ise Daniela Iraschko, Jacqueline Seifriedsberger ve Chiara Hoelzl'den oluşuyor.
2013-2014 Avusturya Kayakla Atlama Takımları

Erkekler

Ulusal Takım: Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern, Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Manuel Fettner, Stefan Kraft

A Takımı: Martin Koch, Michael Hayboeck, Lukas Mueller, David Zauner

B Takımı: Clemens Aigner, Florian Altenburger, Philipp Aschenwald, Thomas Diethart, Simon Greiderer, Johannes Obermayer, Manuel Poppinger, Markus Schiffner, Christoph Stauder, Patrick Streitler, Elias Tollinger, Ulrich Wohlgenannt

C Takımı: Kevin Goeschl, Florian Gugg, Markus Gruber, Alexander Hayboeck, Thomas Hofer, Stefan Huber, Thomas Lackner, Martin Schmid, Max Steiner


2013-2014 Sezonu İçin Slovenya Takımı



Sloven Kayak Federasyonu’nun toplantısının ardından, önümüzdeki 2013/14 Olimpik sezonunu için kayakla atlama takımları açıklandı.

Geçtiğimiz Dünya Kupası sezonunun en iyi Slovenleri Robert Kranjec, Peter Prevc, Jaka Hvala ve Jurij Tepes’n yanı sıra genç atletler Matjaz Pungertar, Andraz Pograjc, Nejc Dezman, Dejan Judez ve Tomaz Naglic de A takımda yerlerini aldılar.

Ayrıca sakatlık sebebiyle geçen kış yarışamayan Jure Sinkovec ve Mitja Meznar da A takımına girdiler.

Kadınlar takımının koçlarında bir değişiklik yapıldı.  Joze Bercic, A takımı baş antrenörü Matjaz Triplat’ın yardımcısı olacak, Primoz Peterka ise asistan koç olarak devam görevine devam ediyor.




2013/14 Slovenya Takımları:

Erkekler:
A Takımı: Robert Kranjec, Jurij Tepes, Peter Prevc, Jaka Hvala, Matjaz Pungertar, Andraz Pograjc, Nejc Dezman, Dejan Judez, Tomaz Naglic, Jure Sinkovec, Mitja Meznar
B Takımı: Matic Benedik, Anze Semenic, Jernej Damjan, Robert Hrgota, Rok Justin, Matic Kramarsic, Ziga Mandl, Ernest Prislic, Miran Zupancic, Gasper Bartol (aday)

Kadınlar:
A Takımı: Ursa Bogataj, Ema Klinec, Eva Logar, Katja Pozun, Spela Rogelj, Anja Tepes, Maja Vtic
B Takımı: Barbara Klinec, Anja Javorsek, Julija Srsen, Manja Pograjc, Agate Stare


Kaynak:  http://www.fisskijumping.com/

21 Mayıs 2013 Salı

Ödüllü Anket - D&R'dan Hediye Çeki Kazanma Şansı

En sevdiği sporcu ve takımı yorum kısmına yazan bir kişi yapılacak çekilişle D&R mağazasından 30 TL'lik hediye çeki kazanacak.

Yorum kısmına adınız, soyadınız ve yaşadığınız şehri yazmayı unutmayın. Bol şanslar.

Son katılım: 26 Mayıs Pazar Saat 20:00

2013-2014 Sezonu İçin Finlandiya Takımı

Gelecek sezonda Finlandiya adına atlayacak isimler salı günü yapılan açıklamada belli oldu. Geri dönüşüyle heyecanlandıran Janne Ahonen, A takımının en dikkat çeken ismi. Beş kez Dört Tepe'yi kazanmış Ahonen dışında kadroda Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Sami Heiskanen, Ville Larinto ve Olli Muotka var.



Geçtiğimiz sezonun sonunda ayrılacağına dair spekülasyonlara rağmen Pekka Niemela antrenörlük görevini sürdürecek. Ona bu görevinde Topi Sarparanta yardımcı olacak.

Fin antrenör finnjumping.fi sitesine verdiği röportajda kadroyu değerlendirdi: "Seçimimizde güncel sonuçlarla birlikte atletlerin potansiyeli büyük rol oynadı." Niemela ayrıca antrenman takviminin bir an önce belirleneceğini ve yeni sezona hazırlıkların başlayacağını belirtti.

A Takımı: Janne Ahonen, Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Janne Happonen, Sami Heiskanen, Ville Larinto, Olli Muotka

Kaynak: berkutschi.com

20 Mayıs 2013 Pazartesi



Severin'in Hollanda tarzı pembe bisikletine bayıldım! Kesinlikle talibim:) Hey Severin, would you trade your bicycle?

18 Mayıs 2013 Cumartesi

2013-2014 Sezonu İçin Almanya Takımı

Yaz sezonu yaklaştıkça takımlar ekiplerini duyurmaya devam ediyor. Son olarak da Almanya takımı açıklandı. Werner Shüster'in A takımında Richard Freitag, Severin Freund, Michael Neumayer ve Andreas Wank. Bu isimlere ek olarak Karl Geiger, Danny Queck ve Andreas Wellinger A takımla birlikte çalışacak. Martin Schmitt ve Maximilian Mechler ise çalışmalarını bireysel olarak sürdürecek ve B kategorisinde bulunacaklar. Antrenmanları Rolf Schilli yönetiminde olacak.

Horst Hüttel, B statüsündeki isimler için şunları söylemiş;

"İki sporcumuza B takım statüsü vermemizin sebebi geçen sezon elde ettikleri sonuçlar. Bu çözüm sporcularla birlikte aldığımız ortak bir karardır. İkisi de oldukça motive ve yeni sezonda iyi sonuçlar almayı istiyorlar." 

Kadınlarda ise Ulrike Graesler ve Carina Vogt'a antrenmanlarda Svenja Würth, Katharina Althaus ve Pauline Hessler eşlik edecek, sezonda belli ayaklarda yer almayı umacak isimler.

Erkekler A Takım: Richard Freitag (A), Severin Freund (A), Michael Neumayer (A), Andreas Wank (A), Karl Geiger (B) Danny Queck (B), Andreas Wellinger (C) ve B statüsündeki Maximilian Mechler (B) ile Martin Schmitt (B)

Kadınlar A Takım: Ulrike Graesler ve Carina Vogt. Svenja Würh, Kathrina Althaus ve Pauline Hessler A takım ile çalışacak isimler.

17 Mayıs 2013 Cuma

2013-2014 Sezonu İçin Amerika Takımı

Amerika da kadınlardan sonra erkeklerdeki kayakla atlama çalışmalarını hızlandırdı ve yeni sezon için A takımlarda 3 kişiyle yer alacaklar. A takımın dışında B takımında iki ve ulusal gelişim gruplarınnda yedi kişiyle mücadele edecek Amerika takımı.

Amerika Kayakla Atlama Federasyonu başkanı Alan Johnson oluşturdukları takımdan ve vaat ettikleri potansiyelden oldukça umutlu olduğunu söylemiş;

"A Takım seviyesindeki sporcularımız Anders, Peter ve Nick'in yanı sıra gelişim grubundaki isimlerimizin ilerleyişi, dünyanın en iyileriyle aynı seviyeye ulaşabilecek potansiyelleri olduğunu gösteriyor bizlere. Bu sporda yer alacakları yeri görmek için sabırsızlanıyoruz. Gelecek için de oldukça iyimseriz."

Yeni sezondaki takımın başında Clint Jones ile devam edecek Amerika ve yeni sezon hazırlıklarına 8-12 Haziran tarihleri arasında Franconii, New Hampshire'da başlayacaklar.

A Takım: Peter Frenette, Anders Johnson ve Nick Alexander
B Takım: Chris Limb ve Nick Fairall
Gelişim Grubu: Brian Wallace, Nick Mattoon, Alex Haupt, Christian Friberg, Will Rhoads, Kevin Bickner ve Miles Lussi

2013-2014 Sezonu İçin İsviçre Takımı



Sezonun bitiminden sonra İsviçre, 2013/14 sezonu için takımlarını açıklayan ilk ülkelerden birisi oldu.

Ulusal takıma aday gösterilen tek İsviçreli kayakla atlamacı, dört kere Olimpiyat Şampiyonu Simon Ammann, takımda yer almaya devam ediyor.

Dünya Kupası yarışlarında 16. ve 19. olarak kendi en iyi sonuçlarını geçtiğimiz kış sezonunda alan 22 yaşındaki Gregor Deschwanden, A takımı seviyesindeki tek atlet oldu.

Geçen sene bahar dönemine kıyasla, kış sezonundaki performansıyla Deschwanden B takımından A takımına yükselmeyi başardı. Marco Grigoli ise A takımındaki yerini kaybetti ve B takımda kendine yer buldu.


2013/14 İsviçre Takımları:

Erkekler:
Ulusal Takım: Simon Ammann
A-Takımı: Gregor Deschwanden 
B-Takımı: Pascal Egloff, Marco Grigoli, Pascal Kälin, Kilian Peier
C-Takımı: Tobias Birchler, Luca Egloff, Gabriel Karlen, Pascal Sommer
  
Kadınlar
B-Takımı: Bigna Windmueller, Sabrina Windmueller


Kaynak: www.berkutschi.com

14 Mayıs 2013 Salı

Üç Hakemle Deneme




Uzun ve duygusal tartışmalardan ardından, FIS Kayakla Atlama Alt-Komitesi, ilk defa yarışmalara her zamanki gibi beş hakem yerine, üç hakemle devam etme kararı aldı.


İki Noktada Test


FIS Yaz Gran-Prix 2013’te, Hinterzarten ve Klingenthal’de yapılacak yarışlarda beş yerine sadece üç tane hakem atletlerin atlayışlarını ve inişlerini oylayacaklar.
Şu anda, beş hakemle yapılan yarışlarda, en yüksek ve en düşük puanlar atletin toplam puanına eklenmiyor, fakat üç hakemle yapılacak yarışlarda bütün hakemlerin puanları sayılacak.


Rampa içi uzunluk sadece güvenlik sebebiyle değişecek


Rampa içi mesafeyi koçların taktiksel olarak değil, güvenlik sebepleriyle kısaltabilmelerine imkan verilmesine karar verildi. Geçtiğimiz kış rampa içi kapıyı değiştirebilme şansı koçlar tarafından taktiksel olarak da kullanılmıştı.


FIS Kayakla Atlama Alt-Komitesi’nin iki önerisinin de, Haziran başında Dubrovnik’te yapılacak FIS Konsey’inde onaylanması gerekiyor.



İtalya'dan Tek Kişilik Takım

İtalya Kayak Federasyonu (FISI), gelecek sezonun kayakla atlama takımını açıkladı. Antrenör Jakub Jiroutek'in takımındaki tek isim Sebastian Colloredo. 25 yaşındaki İtalyan atlet geçtiğimiz sezon 37. olarak takım arkadaşlarını geride bırakmıştı. Andrea Morassi ve Davide Bresadola da geçen kış puanla tanışmalarına rağmen kendilerine B takımında yer buldular.

2013/2014 İtalya Kayakla Atlama Takımı Kadrosu 

Erkekler:

A takımı: Sebastian Colloredo

B takımı: Andrea Morassi, Davide Bresadola, Diego Dellasega, Roberto Dellasega

C takımı: Federico Cecon, Zeno di Lenardo, Alex Insam, Daniele Varesco

Kadınlar:

A takımı: Lisa Demetz, Evelyn Insam, Elena Runggaldier

B takımı: Roberta D'Agostina, Manuela Malsiner

C takımı: Veronica Gianmoena

Kaynak: berkutschi.com

9 Mayıs 2013 Perşembe

FIS Gelecek Sezonun Takvimini Açıkladı




Gelecek sezonun takvimi, FIS Alt-Komitesi’nin Komitesi’nin Zürih’te yaptığı bahar toplantısında açıklandı.

FIS Yaz Gran-Prix 2013, temmuzun son haftası Hinterzarten’de (GER) başlayacak. Black Forest’ta yapılacak erkekler ve kadınlar bireysel yarışlarının dışında, bir de karışık takım yarışı planlandı.

Bir sonraki hafta erkekler, bir bireysel ve bir takım yarışının yapılacağı Wisla’ya gitmek üzere Polonya’ya geçecekler. 14 ve 15 Ağustos’ta tekrardan kadınlar ve erkekler Courchevel (FRA) beraber yarışacaklar (bir karışık ve bir bireysel yarış).

Einsiedeln (SUI) durağının ardından, erkeklerin serisi Ağustos sonunda Hakuba’da yapılacak iki bireysel yarışla Uzak Doğu’da devam edecek. Atletlerin Eylül ortalarında da uzun seyahatler yapmaları gerekecek. Hem kadınların hem de erkeklerin Nizhny Tagil (RUS) ve Almatı (KAZ) ikişer bireysel yarışları olacak.

Geleneksel olarak erkekler için Yaz Gran-Prix Hinzenbach (29 Eylül) ve Klingenthal’de (3 Ekim) yapılan yarışlarla sona eriyor.



Erkekler Dünya Kupası Klingenthal başlayacak

Sadece birkaç hafta sonra atletler, Vogtland-Arena’ya dönmüş olacaklar, çünkü 2013/4 Dünya Kupası sezonu kuzey Avrupa yerine, 23-24 Kasım’da Klingenthal’de başlayacak. (takım ve bireysel yarış)

Kuusamo (FIN) ve Lillehammer’daki (NOR) yarışlardan sonra, 14 ve 15 Aralık’ta Titisee-Neustadt’ın Dünya Kupasına ev sahibi olarak geri döneceği Almanya’ya geçilecek. Engelberg’deki (SUI) geleneksel iki yarış, Noel tatilinden önceki son yarışlar.

Sezonun ilk önemli organizasyonu olan 4 Tepe Turnuvası, her zamanki gibi, yeni yıl döneminde yapılacak. Bir hafta sonra da, 11-12 Ocak’ta, kışın ilk kayakla uçma yarışı Bad Mitterndorf’ta (AUT) yer alacak.

Bir hafta sonra Zakopane’deki takım ve bireysel yarışların ardından, Ocak sonunda takımlar Sapporo’ya (JPN) seyahat edecekler. FIS Takım Turu’nun önümüzdeki kış yapılmayacak olmasına rağmen, 1 ve 2 Şubat’ta yapılacak iki yarışla Willingen takvimde kalmaya devam ediyor.

2014 Sochi Kış Olimpiyat Oyunları’ndaki Altın, Gümüş ve Bronz savaşı 7-23 Şubat arasında olacak.

Dünya Kupası daha sonra 26 Şubat – 9 Mart arası kuzeyde devam edecek. Gelecek Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Falun’da, Lahti’de, Kuopio’da, Trondheim’da ve Oslo’da toplamda altı yarış yapılacak.

Sezonun sonuna doğru atletlerin tekrardan Harrachov’daki Dünya Kayakla Uçma Şampiyonası’nda madalya kazanma şansları olacak.

2013/14 Dünya Kupası sezonu Planica’daki kayakla uçma yarışı ile sona erecek. Sezon finali 21-23 Mart arasında gerçekleşecek.



Kadınlar Norveç’te Başlayacak

Kadınlar Dünya Kupası 6-7 Aralık’ta Lillehammer’daki karışık ve bireysel yarışlarla başlıyor. Hemen arkasından uzun seyahatler başlıyor: Sonraki duraklar Vancouver (CAN) ve Chaikovsky (RUS).

Noel ve Yılbaşı dönemindeki aradan sonra, 2014’ün ilk yarışı 4-5 Ocak’ta Almanya’da yapılacak fakat organizasyonun tam olarak nerede olacağı henüz kesinleşmedi. Takip eden iki haftada atlamacılar Japonya’da (Sapporo ve Zao) Dünya Kupası yarışı galibiyeti için savaşacaklar.

Arkasından atletler, Ljubno (SLO) ve Hinzenbach (AUT) yarışları için Avrupa’ya geri dönecek ve daha sonra Romanya’da gerçekleşecek ilk Dünya Kupası yarışı için 1-2 Mart’ta Rasnov’a geçecekler.

Kadınlar kış sezonu 9 Mart’ta Oslo’da Holmenkollen’de ve 15-16 Mart’ta Falun’da yapılacak yarışlarla sona erecek.

  
FIS Grand Prix Calendar, Summer 2013 (draft 12.04.2013)
FIS World Cup Calendar Ladies 2013/2014 (draft 12.04.2013)
FIS World Cup Calendar Men 2013/2014 (draft 12.04.2013)


Takvimlerde belirtilen bütün tarihlerin, Haziran başında Dubrovnik’te yapılacak FIS Konsey’inde konfirme edilene kadar, değişebilmesi söz konusudur.



Kaynak:   http://berkutschi.com/  &  http://www.fis-ski.com/

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Norveç'te Antrenmanlar Başladı


Eurosport spikeri ve İz TV gezgini Yiğit Alpman Norveç'te. Antrenmanlara başlamış. Çıkışı iyi de, telemark yok.

Andreas Widhoelzl Avusturya'nın Antrenör Ekibinde

Son birkaç yıldır olduğu gibi Avusturya takımı yeni sezon hazırlıklarına Tyrol'daki "Stanglwirt" otelinde başlıyor. Hazırlıklar ufak ufak başlayadursun, Avusturya Kayak Federasyonu bir açıklamada bulundu kayakla atlama takımıyla ilgili; Alexander Pointer ve Alexander Diess önderliğindeki antrenör ekibinde artık Andreas Widhoelzl da yer alacak ve ikin asistan antrenör olarak takımı çalıştıracak.

Aktif kariyerini noktaladıktan sonra antrenörlük ve sosyal pedagoji eğitimleri almıştı Widhoelzl ve son üç senedir genç takımlarda antrenörlük yapıyordu. Artık tekrar, farklı bir lisansla da olsa, Dünya Kupası seviyesine dönme vakti gelmiş anlaşılan.

Yeni pozisyonundan duyduğu heyecanı dile getirmiş Widhoelzl ve görev tanımını yapmış;

"Bu yıl takımla çalışmam için teklif aldım ve bu benim için çok büyük bir onur. Merak ve heyecanla bekliyorum işlerin nasıl gelişeceğini. Elbette ki genç takımlardan çok daha farklı bir çalışma prensibi var bu seviyede ama başarmak konusunda oldukça motiveyim. Tekrar bu seviyede yer alabildiğim için çok mutluyum. 15 yıl boyunca aktif olarak yer aldığım spor kariyerimi 2008 yılında. Şimdi artık işin başka bir kısmında yer alıp tecrübelerimi diğer sporculara aktarma zamanı. Asıl önceliğim ekipmanların geliştirilmesi olacak ama antrenör olarak da çalışacağım takımla."

Avusturya Kayak Federasyonu'nda kayakla atlama branşının sportif direktörü olan Ernst Vettori de eski yıldızlarını antrenör olarak ekibe kattıkları için duyduğu mutluluktan bahsetmiş;

"Andreas Widhoelzl gibi çok başarılı olmuş eski bir sporcuyu antrenör ekibine kattığımız için çok mutluyum. Tecrübeleriyle takıma katkıda bulunacak ve yeni motivasyonlar sağlayacaktır. Andreas'ın katılımı başarılı bir Olimpiyat sezonu için attığımız adımlardan biri."

Kaynak: berkutschi.com

5 Mayıs 2013 Pazar

BİRİ ADRENALİN Mİ DEDİ?



 Adrenalin nerde Norveç Takımı orda.Eğlenceli,adrenelin düşkünü oluşlarıyla dikkat çeken Norveç Takımı yine eğlenceyi buldu .Tom Hilde'nin bu adrenelin dolu günlerinde neler dediklerini Tom Hilde'nin sitesinden bulabilirsiniz. (http://www.tom-hilde.com/)










1 Mayıs 2013 Çarşamba

TOM HILDE VE SARAH HENDRICKSON


Kayakla atlama sezonunun sona ermesiyle sporcular için tatil başladı. Tatil için önce davranan Norveç takımından Tom Hilde oldu.Hilde tatil için geçen sene de gittiği İspanya'yı tercih etti.Hilde İspanya'nın Kanarya adalarında tatil yaparken Amerikalı kayakla atlamacı Sarah Hendrickson aynı yerde ve aynı oteldeydi.Bir çok kişiye göre bu bir tesadüf değil.Sezonun sonuna gelirken Sarah ve Tom arasında bir ilişkinin başladığı konuşulmaya başlanmıştı.Eurosportun Alman sunucusu Tom Hilde'ye Sarah Hendrickson'ı sorduğunda Tom sadece gülmekle yetinmişti ancak bu küçük tatilden sonra kafalarda soru işaretleri oluştu.Ve işte Tom ve Sarah'ın insatgramda paylaştıkları İspanya tatilleri :


                                        TOM HILDE'NİN TATİL FOTOĞRAFLARI








                                       SARAH HENDRICKSON'NIN TATİL FOTOĞRAFLARI