30 Ocak 2013 Çarşamba

MİLLİ TAKIM | Braşov Yolunda Slovenya'da

EVET!

Milli Takım'dan haber var!

17-22 Şubat 2013 tarihleri arasında Romanya'nın gözde kayak şehri Braşov'da yapılacak olan EYOF'a (European Youth Winter Olympic Festival) katılacak olan ve eksikliklerini kapatabilmek adına yurt dışı kampına başlayan Kayakla Atlama Milli Takımı, şu anda Slovenya'nın kayakla atlama cenneti Planica'da çalışmalarına devam ediyor.

Sezonu oldukça geç açan ve uzun süre düzenli antrenman yapamayan takımımız, EYOF öncesinde form tutuyor. Tecrübeli koç Vasja Bajc'a eşlik eden teknik kadromuz Bine ve Murat Hoca'dan oluşuyor. Kamptaki sporcularımız ise Ayberk Demir, İrfan Çintimar ve Arda İpçioğlu.




Teknik ekibimize ve sporcularımıza yürekten başarılar diliyoruz. Upwind'iniz bol, telemarkınız güzel olsun!

Vikersund | Ödüllü Tahmin Yarışması Sonucu!

En uzağa KİM uçacak,

ve

KAÇ METRE uçacak!

Diye sormuştuk. İki sorumuza da doğru yanıtlar gelmiş. Bravo!

Ancak biz sporcuyu bilmeyi zorunlu tutmuştuk, bu yüzden Gregor Schlierenzauer yanıtı verenler arasında doğru mesafeye (240 metre) en çok yaklaşan ismi aradık. Gördük ki, iki talihlimiz var:

Mutlu Başdaş ve Beste Coşkun. (242 metre)

Ancak bizde bir adet geyik mevcut :(

Bu kez kura çekmeyelim dedik, herkes kendi şansını belirlesin. Mutlu Başdaş ve Beste Coşkun için tek bir sorumuz var şimdi:

02.02.2013 tarihinde koşulacak olan Harrachov HS 205 kayakla uçma yarışında Schlieri kaç metreye atlar? Birinci tur ve finalde gideceği mesafelerden hangisi daha iyiyse onu dikkate alacağız.



Tahmininizi buraya yorum olarak yazmanızı rica ediyorum. Zaman sınırı:02.02.2013 saat 16.30. Tahmin göndermeyen hediyeyi kaybeder.

Haydi bol şans!

29 Ocak 2013 Salı

Robert Kranjec Galibiyete Uçtu





Sloven Robert Kranjec Vikersund’daki ikinci kayakla uçma yarışını kazandı. Geçen sene Kayakla Uçma Dünya Şampiyonu ünvanını burada kazanan Kranjec, 231.5 ve 230metrelik (416.5 puan) atlayışlar yaptı ve Almanların sürpriz ismi Michael Neumayer ve bir önceki yarışın galibi Avusturyalı Gregor Schlierenzauer’in önünde yarımayı kazandı. Bu galibiyetle birlikte Kranjec bu sezonki ilk, toplamda ise beşinci Dünya Kupası zaferine ulaşmış oldu.


Kranjec galibiyetin temellerini daha ilk turda attı. Final atlayışı öncesinde Schlierenzauer ile arasında 10 puan fark vardı. Günün sonunda Kranjec yarışı Gregor Schlierenzauer’in 16.5 puan, Michael Neumayer’in ise 11 puan önünde tamamladı. “ Vikersund benim için çok özel bir yer. Burada geçen sene Dünya Şampiyonu ünvanını kazandım ve bu hafta sonu da bir üçüncülük ve bir galibiyetle yine çok geçti. Tamamen tatmin olmuş durumdayım ve şimdi Harrachov’da bir hafta sonra yapılacak kayakla uçma hafta sonunu bekliyorum.” diye konuştu.
  
34 yaşındaki Alman Michael Neumayer günün sürprizi oldu. İlk turu Neumayer üçüncü bitirdi ve çok güzel bir final atlayışıyla günün sonunda ikinci oldu. “Benim için harika bir gün oldu. Kayakla uçmadan çok büyük keyif aldım. Dünya Kupasında iki üçüncülüğüm vardı ve şimdi bir ikincilik aldım, bu harika! Hala Dünya Kupası galibiyeti hayali kuruyorum ve ikinci turun en iyisi bendim. Buda en iyileri yapmaya devam edebildiğim ve ikinciliği hak ettiğimi gösteriyor.” dedi Neumayer. Bavaria’nın atleti 223 ve 231 metrelik atlayışlar yaparak toplamda 405.5 puan elde etti.


İlk günkü yarışın galibi Gregor Schlierenzauer, bir başka yüksek skor yaptı. “Üçüncü olduğum için mutluyum, 47. kere kazanamamış olsam da. Dünyanın en büyük tepesi ve bu yüzden yarışma da çok zorlu oldu. Atlayışlarım ilk günkü kadar iyi değildi, hatalar yaptım ve rampadan çıkış zamanlamam da mükemmel değildi.” diye anlattı Schlierenzauer.


İsviçre’nin Grafiği Yükseliyor

Simon Ammann ikinci yarışı dördüncü bitirdi. İsviçreli sporcu 216 ve 222.5 metrelik atlayışlarıyla toplamda 393.6 puan aldı. Böylece Ammann’ın yükselen grafiği devam etti. Amman’ın takım arkadaşı Gregor Deschwanden ilk defa eleme turunda 200 metre sınırını geçmeyi başardı ve o da bu sezon gösterdiği pozitif grafiğini devam ettirdi.


Beşinciliği 390.4 puanla paylaşan Peter Prevc ve Jurij Tepes, hafta sonunda Slovenlerin en iyi derecelerini alanlardandı. Robert Kranjec’in Vikersund’daki iki podyum derecesinin dışında geçtiğimiz hafta sonu Slovenler, Çek Cumhuriyeti’nin Liberec şehrinde yapılan Gençler Dünya Kupası takım yarışını da kazanmayı başardılar.


Lukasz Kruczek’in baş antrenörlüğünü yaptığı Polonya takımının en iyisi yarışı yedinci bitiren Kamil Stoch oldu. 207 ve 222 metrelik atlayışlarla toplamda 386.6 puan alan Stoch, dokuzuncu olarak yine ilk ona giren takım arkadaşı Piotr Zyla’nın (377.1 puan) 3 basamak üstünde ve 9.5 puan önünde tamamladı yarışı.


Norveçliler Kendi Seyircisi Önünde Podyumu Kaçırdılar

Bir önceki güne benzer bir şekilde Norveçliler kendi seyircisini önünde podyum derecesi almayı başaramadılar. Andreas Stjernen sekizinci olarak (204.5 m ve 228.5 m, toplamda 380.4 puan) en iyi Norveçli oldu. “Bence takım olarak Vikersund için fazla motive olduk. Bu sonuçlar için yapabileceğim tek açıklamam bu.” dedi Alex Stöckl yarışmanın ardından. Rune Velta (13.), Anders Bardal (17.), Anders Fannemel (19.), Anders Jacobsen (21.) ve Tom Hilde (22.) yüksek beklentilere cevap veremediler.

Severin Freund aldığı dokuzunculukla ikinci en iyi Alman oldu. 216 ve 211.5 metrelik atlayışlarla toplamda 378.7 puana ulaştı. Aynı zamanda Maximilian Mechler 15. olarak güçlü bir performans sergiledi. Richard Freitag (20.) ve Andreas Wank (25.) da Dünya Kupası puanları almayı başarmalarına rağmen, çok iyi sonuç almayı başaramadılar.


Martin Schmitt ve Marinus Kraus (35. ve 36. olarak) ilk yarışta olduğu gibi, yine final turuna çıkmayı başaramadılar. Amerikalı sporcular Peter Frenette ve Anders Johnson küçük farklarla (31. ve 34. olarak) final turunu kaçıdılar.





Kaynak: http://fisskijumping.com/

26 Ocak 2013 Cumartesi

Evet, 46


Kaynak: www.gregorschlierenzauer.at

360 derece açılı kask kamerasından Vikersund

http://www.vikersund.no/360-grader-kamera/?fb_action_ids=4877154601186&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Jurij Tepes Vikersund Elemelerinin Kazananı Oldu


Sloven Jurij Tepes, bu kışın Vikersund’da yapılan ilk kayakla uçma yarışının elemelerini kazandı. Dünyanın en büyük tepesinde (HS 225) Tepes 215 metrelik uçuşla toplamda 203.8 puan kazandı.

-15°C derecelik dondurucu soğukta yerel kahraman Andreas Stjernen 220m ve toplamda 203.1 puanla ikinci oldu. Bu aynı zamanda Stjernen’in kişisel rekoru oldu. Leh sporcu Piotr Zyla ise 214m ile (198.6 puan) üçüncü oldu.
   
Bu kış git gide daha iyi olan Zyla, Kamil Stoch’un arkadasından yavaş ama sağlam adımlarla Polonya takımının iki numarası olmaya geliyor. Önceden kalifiye olmasına rağmen Kamil Stoch 218.5m ile güçlü bir atlayış gösterdi.

Geçen haftasonu Sapporo’da iki yarışı birden kazanan Jan Matura, iyi durumda olduğunu tekrardan gösterdi. Antrenmanlardaki istikrarlı atlayışlarının ardından, elemelerin en uzun atlayışı da Matura’dan geldi: 204 metrelik atlayışıyla elemeleri dördüncü bitirdikten sonra, cumartesi ve pazar günkü yarışmaların favorilerinden biri olduğu  söyleyebiliriz.

Alman Michael Neumayer de çok iyi bir performans sergiledi. Antrenmanlarda Neumayer yaptığı 209.5 ve 227.5 metrelik atlayışlarla, kayakla uçma yeteneklerini sergiledi. Daha sonra elemelerde 212m atladı, beşinci olarak ne kadar formda olduğunu tekrar gösterdi.

Avusturyalı Gregor Schlierenzauer 226.5 metreyle turun en uzun atlayışı gerçekleştirdi. Schlierenzauer gribi atlattı ve yarışlara verdiği aranın ardından yine çok iyi durumda.

İş bu kış sezonunun ilk kayakla uçma yarışını kazanmaya gelince, Severin Freund, Anders Bardal ve Simon Ammann, Schlierenzauer’in en büyük rakipleri gibi görünüyor. Her üçü de Schlierenzauer’e çok yakındı sonuçlara aldı.

Sloven Robert Kranjec şimdiye kadar ondan beklendiği kadar iyi değildi. Kranjec 213.5m atladı,  fakat hala haftasonu yarışlarının en büyük favorilerinden biri.


Kaynak: http://www.fisskijumping.com/

25 Ocak 2013 Cuma

Dünya Gençler Şampiyonası | Sara & Jaka

Yeni genç şampiyonlarımız Çek Cumhuriyeti'nin Liberec şehrinde belli oldu.

Erkeklerde Slovenlerin başarılı ismi Jaka Hvala, zirveyi kimseciklere kaptırmadı. Her iki turda da en iyi atlayışı yapan Hvala (103 ve 102 m), haklı bir şampiyonluk kazandı. Polonyalı Klemens Muranka ikinci sırayı elde ederken Avusturya fabrikasının yeni üretimi Stefan Kraft podyumu tamamlayan isim oldu.

"Bugünkü neticeden de, atlayışlarımdan da oldukça memnunum. Hala kendimi geliştireceğim noktalar var. Burada amacıma ulaştım. Antrenmanlarım beni her geçen gün daha iyi performans vermeye itiyor. Çocukluk hayalimi gerçekleştirmiş durumdayım. Buraya gelirken madalya hayalim vardı. Antrenman atlayışlarından sonra hedefi daha da yükseğe koyabileceğimi gördüm. Buna hazır olduğumu gördüm ve başardım. Aynı anda iki farklı yerde olmak maalesef mümkün değil, Vikersund'da da atlamak isterdim oysa ki. Ancak pişman değilim. Takım olarak herkes elinden gelenin en iyisini yaptığı sürece baş edemeyeceğimiz takım olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden amacımız geçen yılki yerimizin üstüne çıkabilmek, gayret gösterirsek bunu başarabiliriz." demiş son şampiyon; cumartesi günü yapılacak olan takım yarışmasına da atıfta bulunarak.

Küçük bir ek, ayağının tozuyla Dakar'dan gelen Adam Malysz; ilk ona üç sporcu sokan Polonya takımının performansından gayet memnun kalmış. Kendisi geçtiğimiz şampiyonaya da katılmıştı, değil mi Ozan?


Erkeklerde ilk on şu şekilde:

1. Jaka Hvala
2. Klemens Murańka
3. Stefan Kraft
4. Bartłomiej Kłusek
5. Andreas Wellinger
6. Reruhi Shimizu
7. Karl Geiger
8. Mats Söhagen Berggaard
9. Aleksander Zniszczoł
10. Ronan Lamy Chappuis

Kızları sorarsanız eğer, o cephede değişen bir şey yok... Sara Takanaşi uçmaya devam ediyor. Aynı Hvala gibi iki turun en iyi atlayışını yapan Takanaşi (98,5 ve 102 m), rahat bir birincilik kazandı. Şampiyon, "Geçtiğimiz sene Erzurum'da kazandığım ünvanı koruyabilmek çok güzel bir his. Liberec'teki tüm atlayışlarım iyiydi ve şimdi altın madalyaya ulaştım, çok mutluyum. Yine de Erzurum'un bendeki yeri ayrı. Hele ki o cag kebabı..." dedi. (Yalan, son iki cümleyi ben dedim)

İtalyan Evelyn Insam ikinciliği alırken Sloven Katja Pozun üçüncü sırayı elde etti. Favorilerden Sarah Hendrickson ise hayal kırıklığı yaratarak altıncı sırada kaldı. İlk turdaki 89 metrelik atlayışını ikinci turda 97 metre atlayarak telafi etmeye çalışsa da, podyuma çıkmayı başaramadı.



Kızların klasmanı da şu şekilde oluştu:

1. Sara Takanashi
2. Evelyn Insam
3. Katja Pozun
4. Coline Mattel
5. Ursa Bogataj
6. Sarah Hendrickson
7. Spela Rogelj
8. Michaela Dolezelova
9. Ema Klinec
10. Lea Lemare

22 Ocak 2013 Salı

Vikersund | Ödüllü Tahmin Yarışması!

25 Ocak Cuma saat 19.00'a dek tahminlerinizi gönderebilirsiniz.

Peki ne tahmin edeceksiniz?

En uzağa KİM uçacak,

ve

KAÇ METRE uçacak!

Herkesin TEK tahmin hakkı var. Tek sporcu ve tek mesafe olarak buraya yorum yazıyorsunuz. Örnek veriyorum:

"Adam Malysz, 250 metre."

Kişiyi bilmek zorunlu. Birden fazla doğru sporcu tahmini olur ise mesafesi en yakın olan kazanır. Elemeler, Cumartesi ve Pazar yarışı hepsi yarışmaya DAHİLDİR.


Bol Şanslar! Ödülü yarın açıklayalım da, biraz heyecan olsun...

Foto: jokullmagic (hehe)

Ek: İŞTE O ÖDÜL!


Vikersund geyiği! Hem de fosforlu!

Tahminlere devam!!!

21 Ocak 2013 Pazartesi

Milli Takımımızdan Müthiş Başarı!!!

Kayakla atlama milli takımımızdan yine haber yok!

Beş aydır hiçbir resmi müsabakaya katılmayan Milli Takımımız, bu ay da hiçbir resmi müsabakaya katılmadı ve resmi müsabakalara katılmama geleneğini tam altı aya çıkarttı!


Bu kadar. Neyse ki bazı hareketlenmeler var gibi takımımızda, umuyoruz tez gelir haberleri...

20 Ocak 2013 Pazar

Suşi?


Avusturya milli takımı Sapporo'da suşi keyfi yapmış. Ben olsam wasabi yedirirdim, neyin keyfi? Hatta biraz yanınıza da alın wasabi, ceza olarak kullanırsınız.

Fin Tepelerinin Hakimi Asikainen

     Lahti'de yapılan ulusal şampiyonada, Dünya Kupası sıralamasında en iyi durumda bulunan Fin atlet Lauri Asikainen rahat bir şekilde şampiyonluğu kazandı. (En iyi durumda dediğim de 38. sıra, peh!)


     130 ve 128 metrelik iki başarılı atlayış ile 275,8 puan toplayan Asikainen'i 241,5 puan alan Sami Heiskanen ve yalnızca 0,1 puan ile ikincilikten olan Kalle Keituri takip etti.

     "Bugün gerçekten başarılı atlayışlar yaptım. Üzerimde bir baskı yoktu çünkü zaten favori olarak gösterilen bendim" diyen Asikainen, sezon başından beri ülkesini neredeyse tek başına ayakta tutmaya çalışırken bu şampiyonluğu zaten hak etmişti.

     Anssi Koivuranta, Kasım ayında geçirdiği diz operasyonundan sonra ilk kez Cuma günü geniş tepe atlayışlarına başlamıştı. Geri dönüş yarışında dördüncülüğü alabilmiş olsa da, yakın gelecekte Asikainen'e yardımcı kuvvet olabileceğinin sinyallerini verdi.


İlk On Sıra, Lahti HS 130; 20 Ocak 2013

 Sıra       İsim            Mesafe          Puan

1. Asikainen, Lauri 130 m - 128 m 275.8
2. Heiskanen, Sami 117 m - 125 m 241.5
3. Keituri, Kalle 119.5 m - 120.5 m 241.4
4. Koivuranta, Anssi 113.5 m - 122.5 m 231.2
5. Maeaettae, Jarkko 121.5 m - 110 m 223.6
6. Muotka, Olli 111.5 m - 116 m 211.4
7. Larinto, Ville 116.5 m - 107.5 m 206.1
8. Valta, Ossi-Pekka 110 m - 111 m 202.2
9. Aalto, Antti 94.5 m - 111.5 m 171.2
10. Maeaettae, Antti 93.5 m - 107 m 161.8

Foto: http://www.finnjumping.fi/

Daiki Ito'nun Başına Gelenler

19 Ocak 2013 Cumartesi

Jan Matura’nın İlk Dünya Kupası Yarışı Galibiyeti





Jan Matura Sapporo’daki ilk yarışın beklenmedik galibi oldu. 32 yaşındaki Çek sporcu kariyerinin ilk Dünya Kupası galibiyetini Tom Hilde ve Robert Ktanjec’in önünde kazandı. 2010/11 sezonunda Sapporo’da aldığı dördüncülük bugüne kadar aldığı en iyi sonuçtu. Liberecli sporcu bugün 132 ve 135 meterlik atlayışlarıyla harika bir performans sergiledi ve 249.5 puanla haklı bir galibiyet kazandı.

Norveçli Tom Hilde 136 ve 139 metrelik etkileyici atlayışıylarıyla ikinci oldu. 61. Dört Tepe Turnuvası’nın üçüncüsü ise 0.7 puanla kazananın gerisinde kaldı. Böylece üçüncülük Robert Kranjec’e gitti. Sloven atlamacı Vikersund’da yapılacak kayakla uçma yarışı öncesinde, 137 ve 130.5 metrelik atlayışlarıyla ne kadar formda olduğunu gösterdi.  

Alexander Stöckl’ın sporcuları Anders Bardal’la beraber güçlü bir takım performansı sergiledi. Dünya Kupası genel klasman ikincisi 138 ve 130 metrelik atlayışlar yaptı ve 242.3 puan alıp ve yarışmayı dördüncü tamamlarken, onu da Rus Dimitry Vassiliev izledi. (126.5 m ve 131 m, toplamda 235.8 puan)

Emektar Japon Puan Alamadı

Ev sahipleri cumartesi günkü yarıştan memnun olmalı. Geri dönüşünün hemen ardından mücadele edip, geçen sene Sapporo’da iki yarış kazanan Daiki Ito, 127 ve 135.5 metrelik iki atlayış yaptı ve toplamda 235.4 puan aldı. Böylece yarışmayı altıncı bitirerek en iyi Japon atlet oldu. Ito’nun ardından, takım arkadaşları Noriaki Kasai (11.), Taku Takeuchi (16.), Junshiro Kobayashi (22.), Kento Sakuyama (27.) ve Hiroaki Watanabe (29th) da Dünya Kupası puanları almayı başardılar. 42 yaşındaki Japon sporcu Takanobu Okabe ise, 200. Dünya Kupası yarışında final turunu göremedi. Sapporo’daki yarışmada yer alan en yaşlı sporcu 117 metreye giderek 89.4 puan aldı ve 36. oldu.

Almanlar Güçlü

Alman takımından hiç kimsenin podyuma çıkamamasına rağmen, Werner Schuster’in sporcuları, Okurayama tepesinin en iyileri arasında yer aldı. Yedinci ve sekizinci olarak Severin Freund (128 m ve 130.5 m, toplamda 235.1 puan) ve Michael Neumayer (130 m ve 128.5 m, toplamda 234.9 puan) tutarlılıklarını kanıtladılar. Son yarışmadan beri ilerleme kaydeden Andreas Wank da 13. olarak iyi puanlar kazanmayı başardı. İki tecrübeli sporcu Martin Schmitt (21.) ve Maximilian Mechler (24.) de final turunu gördüler.

Polonya’nın iki yarışmacısı ilk onda yarışmayı bitirdi. 127.5 ve 129 metrelik (233.1 puan) atlayışlarıyla Kamil Stoch en iyi Leh sporcu oldu ve 9. olarak yarışmayı tamamladı. Maciej Kot final turundaki büyük çabasıyla 138 metreye gitmeyi ve on dokuzunculuktan onculuğa yükselmeyi başardı. İki yıldız sporcunun ardından Dawid Kubacki (23.) ve Piotr Zyla (26.) da ilk 30da yer aldı.

Büyük yıldızı Gregor Schlierenzauer ve Thomas Morgenstern’siz Avusturya takımı için işler Sapporo’da çok iyi gitmedi. 124 ve 128 metrelik atlayışlarıyla yarışmayı 18. tamamlayan Wolfgang Loitzl en iyi Avusturyalı oldu. 119.5 ve 120 metrelik (207.8 puan) atlayışlarıyla istikrar gösteren Michael Hayböck 20. oldu. 2011’de Okurayama zafer kazanan Andreas Kofler ise 120 metrelik (92.3 puan) atlayışının ardından final turu için kalifiye olamayarak 35. oldu.

Frenette’in Puanları

Amerikalı Peter Frenette cumartesi günkü ayrışın en büyük sürprizi oldu. 118.5 metrelik istikrarlı atlayışlarıyla yarışmayı 25. olarak bitirdi ve 5 Dünya Kupası puanı elde etti.

Schlierenzauer Liderliğini Koruyor

Sapporo’da olmamasına rağmen Gregor Schlierenzauer 840 puanla Dünya Kupası liderliğini devam ettiriyor. 705 puanla Anders Bardal, 601 puanı olan Alman Severin Freund’un önünde, hala ikinci sırada.


Kaynak: http://berkutschi.com/

15 Ocak 2013 Salı

Japonya Yolcuları

Avusturya:

Michael Hayböck, Wolfgang Loitzl ve Andreas Kofler.

Thomas Morgenstern Dört Tepe ve Polonya turu sırasında hasret kaldığı eşi ve yavrusuyla olacağı, Schlieri de Dört Tepe zaferi sonrasında takım otobüsünde üstü açık uyuyuverince üşüttüğü ve henüz yeni yeni iyileşebildiği için Uzak Doğu seferinde olmayacaklar.

Norveç:

Anders Bardal, Tom Hilde ve Anders Jacobsen.

Atle Pedersen Rönsen, Kim Rene Elverum Sorsell ve Ole Marius Ingvaldsen geçtiğimiz hafta Japonya'da Kıtasal Kupa yarışına katılmış oldukları için zaten oradalar ve Dünya Kupası yarışına da iştirak edecekler.

Polonya:

Piotr Zyla, Kamil Stoch, Maciej Kot, Krzysztof Mietus ve Dawid Kubacki.

Ek: Japonya takımı da netleşti:

A takım: Noriaki Kasai, Taku Takeuchi, Junshiro Kobayashi, Daiki Ito, Yuta Watase ve Takanobu Okabe! (Evet, kendisi hâlâ kayakla atlayabiliyor)

Ülke takımı kontenjanı: Kenshiro Ito, Kento Sakuyama, Sho Suzuki, Shohei Tochimoto, Shota Tanaka ve Hiroaki Watanabe.



Janus: "Sapporo İçin Hazırız"

Slovenya Takımı Jaka Hvala'sız

Başantrenör Goran Janus, Sapporo'da yarışacak olan Sloven takımı için yedi isim belirledi.

Yarış "Uzak" Doğu'da olacak, amma velakin Slovenya yine güçlü bir ekiple yola çıkıyor. "Japonya'ya altı sporcu götüreceğiz. Nejc Dežman bu haftaki Kıtasal Kupa (COC) yarışına katıldığı için zaten orada, gittiğimizde bizi bekliyor olacak. Sapporo'da kendisine katılacak olan isimler Robert Kranjec, Jurij Tepes, Peter Prevc, Matjaz Pungertar, Jernej Damjan ve Thomas Nagliç. Jaka Hvala ise genç milli takımımızla birlikte Dünya Gençler Şampiyonası'na hazırlanıyor olacak." diyen Janus ile birlikte asistan koç Nejc Frank Japonya yolculuğunda Sloven takımına önderlik edecek.

Janus, Hvala'nın durumu ile ilgili bir soru üzerine: "Hvala Dünya Gençler Şampiyonası'nda yarışmak istediğini söyledi, bu nedenle Sapporo'da ve Vikersund'da bizimle olamayacak. Harrachov'daki Dünya Kupası ayağı ile birlikte şubat ayı başında yine takıma katılacak." dedi.




Kaynak :siol.net

13 Ocak 2013 Pazar

Unutmadık


Bir dolu fotoğraf koyabilirdim buraya. Aslı'nın çok sevdiği sporu yaparkenki fotoğrafını koyayım dedim. Aslında ne yazı yazmak geldi içimden, ne fotoğraf koymak, kabul. Dün Aslı'nın ölüm yıldönümüydü. Yayında andım kendisini görevimmiş gibi. Ajanslar birkaç haber geçmiş sağ olsunlar. O kadar. Niye?

Aslı tedbirsizlikten öldü. Antrenman yapmaması gereken bir yerde antrenmandaydı belki, orası beni ilgilendirmez, ama TRT'deki programa "dünyanın hiçbir yerinde alp disiplini pistinin kenarına güvenlik ağı çekilmez" dedikten birkaç ay sonra yapılan duruşmada "her yere ağ çekmek devlete külfet olur, biz ağsız kaydık" diyen bir federasyon başkanının sporcusu olarak öldü. Tek başına Özer Ayık'ı suçlar gibi olmayayım, kenarda tek başına durmaması gereken, önünde güvenlik önlemi olması gereken bir tahta kar perdesine çarparak öldü. Ambulansa kazadan neredeyse yarım saat sonra ulaşbildiğinden dolayı öldü.

1 yıl geçti, davanın ilk duruşması Şubat'ın bilmem kaçına ertelendi. Davanın sonucu ne olacak zerre umrumda değil artık. Ortada çok büyük bir hata var, kimse üstlenmiyor, kimse suçlu bulunmuyor.

Ben Aslı'yı tanımam etmem. Ama hala çok üzülüyorum onun için. Aslı'yı tanıyan çoğu insanın üzülüp, vicdan azabı çekmediği kadar.


12 Ocak 2013 Cumartesi

Zakopane'de 'Anders'lerin Dublesi

Takım yarışında alınan yedincilikten sonra Norveç, bugünkü duble zaferle taraftarlarını sevindirdi. Anders Jacobsen (128.5 ve 131.5 m, 273.3 puan) ve Anders Bardal (132.5 ve 132 m, 271.6 puan) Wielka Krokiew Arena'daki 25 000 izleyiciyi büyüledi. Yerel kahraman Kamil Stoch (133 ve 127 m, 268.7 puan) podyumun son basamağının sahibi oldu.



"Zakopane'deki atmosfer inanılmaz, izleyiciler olağanüstü. Kendi evinde Kamil'e karşı zor bir mücadele oldu. Burada kazandığım için çok şanslıyım." dedi Jacobsen. Bu zafer Norveçli atletin toplamda dokuzuncu, bu sezonki üçüncü zaferi.

Bardal Wisla'daki zaferinden sonra Zakopane'deki podyumla formda olduğunu gösterdi. Geçen sezonun şampiyonu, ikinci sırayı almış olmaktan çok memnun: "Takımımız çok iyi bir yolda ve iyi bir seviyeye ulaştık. Şu andan itibaren Val di Fiemme'deki Dünya Şampiyonası'na odaklanıyoruz."

İlk turda lider olan Kamil Stoch, ikinci turda 127 metreye uçtu ve bu atlayış Norveçlileri yakalamasına yetmedi. "Her şeye rağmen bu haftasonundan memnunum. Şu anda gayet formdayım ve Val di Fiemme'ye konstantre olacağım. Takım yarışını kazanamadığımız için tüm seyircilerimizden özür diliyorum ama gelecek yıl daha güçlü olacağız."

Richard Freitag, 262 puanla (130 ve 127.5 m) dördüncü olarak ilk 10'daki tek Alman sporcu oldu. Severin Freund ve Andreas Wank 22. ve 24. sırayı aldılar. Andreas Wellinger (31.) ve Maximilian Mechler (50.) finale kalamadılar. Dünkü takım yarışında dördüncü sırayı alan Werner Schuster'in ekibi (Polonya'da takımın başında Stefan Hochgacher vardı) bu sonuçlarla hayal kırıklığı yaşattı. Freund, genel klasmanda dördüncü sıraya düştü. Alman takımı Çarşamba günü Sapporo'ya hareket edecek.

Çek Jan Matura'nın performansı gitgide iyileşiyor. 33 yaşındaki atlet önümüzdeki haftalarda ilk podyumunu alabilir. Lukas Hlava ise elemelerde kurallara uymayan tulumu sebebiyle diskalifiye edildi.

Gregor Schlierenauer, soğuk algınlığına rağmen yarışa katılmayı tercih etti ve sekizinci sıra ile mutlu olduğunu dile getirdi. "Kendimi 90 yaşında hissediyorum, yine de atlamak istedim." 90 yaşındaki Dört Tepe şampiyonu, hastalığını da göz önünde bulundurursak günün en iyi performanslarından birini sergiledi. Schlierenzauer'in bu performansı Avusturya takımının Schlieri üzerine kurulu olduğunu gösterdi. Stefan Kraft 11., Michael Hayböck 15., Wolfgang Loitzl 25. ve aklı evinde kalan Morgenstern 27. oldu. Anders Kofler'in 35. sırası, final atlayışlarına yetmedi.

Genel klasmanda Schlierenzauer 840 puanla ilk sırada. Anders Bardal (655 puan) ve Anders Jacobsen (578 puan) Avusturyalı'yı takip ediyor.

Berkutschi.com

11 Ocak 2013 Cuma

Slovenia'nın Heyecan Verici Takım Yarışı Galibiyeti






Bugün Zakopane’deki Wielka Krokiew tepesine gelen 15000 kişi, çok keyifli bir takım yarışı izledi. Zor şartlarda yapılan en son atlayışlarla birinci ve ikinci belirlendi. Bugünkü yarışmanın rakipleri arasından beklenmedik bir şekilde kazanan, Avusturya, Norveç ve Almanya değil, Slovenya ve Polonya oldu.

Polonya takımı ilk atlayıştan itibaren ilk sıraya geldi ve yarışmanın neredeyse bitimine kadar pozisyonunu korudu. Fakat sekiz atlayışın yedincisinde işler değişmeye başladı. Krzysztof Mietus ikinci atlayışında 108 metreye gitti ve böylece takım, Polonya’nın şimdiye kadarki ilk takım yarışını kazanma şansını kaybetti.

Kamil Stoch, Maciej Kot, Krzsysztof Mietus ve Piotr Zyla’dan oluşan genç Polonya takımı yine de ikinciliği kutlayabilecek. “Tatmin olduğumu söylemem. Atlayışlarım kötü değildi fakat daha iyi bir ikinci tur atlayışı yapmam gerekirdi.” dedi Mietus yarışmanın ardından.

Jurij Tepes, Peter Prevc, Robert Kranjec ve genç Jaka Hvala’dan oluşan Sloven takımı Mietus’un kötü atlayışının ardından liderliği aldı ve yarış sonuna kadar da korumayı başardı. Slovenya toplamda 963.5 puan alırken, Polonya ise 954.4 puan aldı. “Kazanabileceğimizi düşünmemiştik ve şimdi fazlasıyla mutluyuz. Zakopane benim için her zaman özel bir yar oldu ve buradaki atmosfer harika. Takımın lideri olduğumu düşünmüyorum, hep beraber yarıştık ve hep beraber kazandık.” dedi genç Hvala.

Üçüncülüğü Avusturya takımı aldı. Alex Pointner’ın atletleri, soğuk algınlığı geçiren Gregor Schlierenzauer olmadan yarıştılar. Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern ve Stefan Kraft toplamda 931.1 puan aldı. Kofler yarışmanın ardından “Atlayışlarım mükemmel değildi, fakat her atlayışta performansımı yükseltebildim. Şimdi yarınki atlayışa odaklanacağım. Adam burada yok ama Zakopane’deki atmosfer hala mükemmel.” diye anlattı.

Alman takımı dördüncü

Severin Freund, Andreas Wank, Andreas Wellinger ve Richard Freitag’lı alman takımı 908.4 puana ulaştı. Sezonun ilk yarışını kazanan takım için podyumda yer alamamak muhtemelen biraz hayal kırıklığı yaratmıştır.

Çek takımının atletleri bugün güçlü bir performans sergiledi: Jakub Janda, Roman Koudelka, Jan Matura ve Lukas Hlava takımlarına toplamda 833.7 puan topladılar.

Norveç için kötü ve biraz da şanslı bir gün

Norveçliler için şok final turunda Tom Hilde’den geldi: Hilde ikinci turda büyük problem yaşadı ve 90 metreye güvenli bir şekilde inebildi. Anders Jacobsen de problem yaşadı ve sadece 113.5 m atlayabildi. Yarışmanın sonunda Alex Stöckl’ın atletleri yedinci oldular.

Sürpriz bir şekilde İtalyan takımı final turu için elemeleri geçip en iyi sekiz takım arasına girebildi. Roberto Dellasega, Andrea Morassi, Davide Bresadola ve an iyi adamları Sebastian Colloredo toplamda 781.3 puan aldılar.

Japonya ve Finlandiya için hayal kırıklığı

Daiki Ito, Shohei Tochimoto, Yuta Watase ve Taku Takeuchi, İtalya’nın sadece 3.1 puan gerisinde kalarak, 396.0 puanla final turuna çıkmayı başaramadılar. Ville Larinto, Mika Kulmala, Jarkko Maeaettae ve Lauri Asikainen’den oluşan Fin takımı da 366.8 puan alarak final turuna çıkma şansını kaçırdı.



Kaynak:  http://www.fisskijumping.com/

Niemelä: "Geleceğe Bakıyorum"

İçiniz dışınız Finlandiya oldu, biliyorum. Ama kuzey cephesinde gelişmeler bitmiyor. Niemelä'nın kişisel blogunda çok güzel bir açıklaması var, es geçemedim. Buyrun:

 "Janne Ahonen geri dönüyor.
Ville Larinto fiziksel zirvesine ulaşmaya çabalıyor.
Anssi Koivuranta Dünya Kupası'na geri dönüyor.
Janne Happonen pes etmiyor.
Lauri Asikainen mütevazı bir şekilde adanmışlıkla geleceği için çalışıyor.

Bu isimleri kimler takip edecek?

Kayakla atlama, azımsamamamız gereken bir krizde.
Son yıllarda yapılan bazı işler gerilememize yol açtı.

Bu konu ile ilgili daha fazla ne yapabiliriz:

- Yeni başkanımız kendisini böyle bir ortamda oyuna soktu. Gönüllü çalışmalar ile ülke takımını desteklemeliyiz.
- Kayak geleneklerimizi takip etmemiz gerekiyor.
- Atletler, kendi ellerinde olmayan sebeplerle zor kararlar vermek durumunda kalıyorlar.

Neye ihtiyacımız var?

Zamana.
Finlandiya mükemmel bir potansiyele sahip, ancak savaşçılarımız kayakla atlama tarihinde ilk kez bu kadar parçalanmış durumda.

Sorunları ne çözebilecek?

Şans.
Bütünlük ya da adanma konusunda sorunları olan bir takım çalışması ile başarıyı yakalamamız mümkün değil.

Ne umuyorum? Manevra fırsatları.
Koçlar kendi işleri, organizasyon da eylem için bir şablon hazırlamak durumunda.

Mücadele ettiklerimiz, diğer takımlarınkilerden daha fazla konuyu ilgilendiriyor; ancak belirleyici olan tavır olacak.

En iyi beş atlet için.

Alçakgönüllüce, ancak korkakça değil. Geleceğe bakıyorum..."


("Göğe Bakma Durağı" gibi bitirdik, haydi bakalım...)

Janne Ahonen Geri Dönüyor!

35 yaşındaki kayakla atlama efsanesi Janne Ahonen, dün gece katıldığı bir TV programında spora ikinci kez geri döneceğini açıkladı. Hem Soçi Olimpiyatlarını, hem de Dört Tepe Turnuvası'nı hedeflediğini söyleyen yıldız isim, bir anda kayakla atlama dünyasının odağına yerleşiverdi.

"Denemeden bilemezsiniz, ancak benim inancım ve kendime güvenim yüzde yüz" diyen Ahonen, ekledi: "Çocukluğumdan beri kayakla atlamacı olmayı ve bu işte başarı kazanmayı hayal ettim. Çok çalışma, spora adanma ve alçakgönüllülükle bunun hala olabileceğine inanıyorum".

Kayakla atlamadan uzak kaldığı dönemde fiziksel durumunu koruduğunu ve bir sene daha spor yapabilecek kondisyonu kazanabileceğini söyleyen Ahonen, antrenmanlara başladığını da ekledi. Muhtemelen 2013 sonbahara kadar yarışmayacak olan sporcu, bu sezon yarışabilme ihtimalini de yadsımadı.

YLE'ye (Fin Yayın Kuruluşu) yaptığı açıklamada ise şaka yapmadığını, çok ciddi olduğunu söyleyen efsane (Janne ile şakalar espriler de pek bağdaşmıyor zaten); geri dönüş fikrinin yeni kıyafet kuralları ile yavaş yavaş aklını çeldiğini belirtti. Kendine yeni bir atlama kıyafeti yaptığını, bununla atlamanın çok iyi hissettirdiğini ve yeni ekipman değişikliklerinin kendisine spora dönme konusunda bir çeldirici olduğunu söyledi.

Şu anda Ari Saukko ile çalışan Janne Ahonen için Fin koçlar da umutlu konuşuyor.

Fin Milli Takım Koçu Pekka Niemelä: "Çok heyecanlıyım. Janne, yeniden zirveye çıkmak için fiziksel ve psikolojik tüm güce sahip meziyetli bir sporcu."

Janne Ahonen'in ve Fin Milli Takımı'nın eski koçu Tommi Nikunen: "İlk geri dönüşünde söylediklerimi tekrar edeceğim. Eğer bunu başarabilecek bir isim var ise, bu Ahonen'dir. Başarmak için neyin gerektiğini ve bunun için ne kadar çalışacağını o çok iyi bilir. En önemli nokta, sabır. Her şeyi bir anda, şimdi ve burada yapmaya çalışmamak. O zaman da bu söylediklerim geçerliydi. İnanıyorum ki, Fin takımı için de başarıya giden yolun nasıl olduğunu bilen Ahonen gibi birinin yeniden takımda olması yerinde olacak."



Harri Olli Mapusa Düştü!

Finlandiya'nın yokları oynadığı sezonda dahi ilginç olayları eksik olmuyor.

İlk gelen haber, Finlandiya'nın haylaz genci Harri Olli ile ilgili. Kayakla atlamaya geri dönüp dönmeyeceği bir süredir tartışma konusu olan Olli, ülkesinde 4,5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bir saldırı olayı ile alkollü araç kullanımı birleşince kendisine hapis yolu gözüken Olli'nin hapis cezasını sosyal hizmetlerde çalışarak çekme şansı da bulunuyor.

Kayakla atlamanın içinde olduğu dönemde disiplinsiz davranışları yüzünden milli takımdan atılan, sonrasında milli takıma rest çektiği halde tekrar kayakla atlamaya dönme girişimi olan Olli'nin bu cezadan sonra kayakla atlamanın içinde bir şekilde tekrar yer alabilmesi zor gözüküyor.


9 Ocak 2013 Çarşamba

Ve Adam Malysz Şapkasını Kazanan:


Tebrikler efenim. Lütfen mail adresinizi yorum olarak bırakınız da iletişime geçelim.

Not: Vidyo için sevgili Yiğit Top'a, yardımları için Harbiye sekizbuçukuncu noteri Başak Ünalan'a ve Berkem Ceylan'a teşekkürler.

7 Ocak 2013 Pazartesi

Ödüllü Tahmin Yarışması ve Kazanan(lar?)

Dört Tepe bitti, birisi de çıkıp "ben Schlieri kazanır dedim, hani ödülüm" demiyor. İyi ki de demiyor gerçi, çünkü yorum bırakanların 14'ü bilmiş Schlieri'nin kazanacağını. E kura çekeceğim. Eurosport Türkiye ve Kayaklaatlama Blog tayfası kazana düştüğü için ödül kazanamıyor.

Schlieri diyenler:
- Paskaloviç ?
- Hasan Fidan
- Elçin Meşeli
- Duygu ?
- Aufuk ?
- Emre Gökdel
- Esen ?
- Ayşen Güngör
- Ecem Altay
- Defne ?
- Hilal ?
- Sevde ?
- Yavuz ?
- Aslı ?

Yarın yayından önce kurayı çeker, kura çekimini de vidyoya çeker, kimin kazandığını açıklarım.

?: elma mı, armut mu, ne? birimini yazın. hani soyad? yanlış sayayım mı şimdi?



"Euer GS"

Asil bir teşekkür yazısı kaleme almış. Her ne kadar bir miktar "taşralı" görülse de, -Avrupa'nın göbeğinde ne kadar taşralı olunacaksa artık- bir tutam Mozart sinmiş içine haliyle... Amadeus gibi asi, ancak yeri geldiğinde de Mozart gibi asil.

Gece şampiyonluğu kutladı, tarih bugünü gösterdiği anda yeni yaşı ile birlikte harmanlayarak... Sonrasında da bir teşekkür metni yayımladı kişisel sitesinden.

Önce röportajlar, ardından ailesi ve dostları ile kutlama derken ancak Wisla yolunda seslenebildi hayranlarına Schlieri. Hava şartlarının herkes için zorlayıcı olduğu bu sporda, buz gibi bir havada saatlerce dikilmek gerçekten zor zanaat. Üstüne üstlük bu yarışların yapıldığı yerler genellikle şehir merkezlerinde de değil takdir edersiniz ki. Yine de onbinler gitti ve çılgınlar gibi destekledi Schlieri'yi... Schlieri'yi diyorum, çünkü Almanya'dan sonra zirve mücadelesinde kalan tek Avusturyalı o olmuştu. (Turnuva sonrasında ilk on içindeki tek Avusturyalı da o olabildi, 2008'den bu yana bir ilkti bu)

"Baskı ile başa çıkabiliyorum" diyor, çok haklı. "Son atlayışımı yapmadan evvel Anders'in bir roket ateşlediğini gördüm, onu geçememe ihtimalim olduğunu biliyordum" diyor, ama sonrasında zihnini toparlıyor; kendini tepeden aşağı bırakıyor ve her zaman yaptığı işi çoğu zaman, hatta her zaman yaptığı gibi mükemmel bir şekilde yapıyor.

Geçen sene çocukluk hayallerini gerçekleştirmiş, öyle söylüyor kupalarla madalyalarla dolu bir çocukluk geçirmiş olan Şampiyon. Bunu ikinci kez başardım, harikaydı diyor, bu yüzden hayal kurmaya devam edeceğini söylüyor. Kartlar yeniden karıştırılacak ve yarın yine çalışacağız, ama bunu iple çekiyorum diye ekliyor. Kayakla atlama benim hayatım, bu işi zevkle yapıyorum, siz de biliyorsunuz bunu diyor. Neyse ki tur otobüsümüzün bazı güzellikleri var ki biraz olsun uyuma şansım olacak bu kısa gecede ki, yarına yine fit olabileyim diye belirtiyor...

Teşekkür ediyor, "sizin Schlierenzauer"iniz...

Not: Bahsettiği "biraz uyku" nasıl bir şey gözlerinizle görün. Evet, imkanları çok iyi, böyle bir takım otobüsleri var; ancak fiziksel kuvvet gerektiren bir iş yapan şampiyonun, hatta şampiyon bir takımın "işleri" uğruna ettiği fedakarlığı müşahede ve takdir etmenizi istedim.

Bazı şeyler kolay kazanılmıyor. Daha çok konuşacağız Schlieri'yi. 23. yaşı kutlu olsun, ikinci Dört Tepe zaferi de...


İntikam Soğuk Yenen Bir Yemektir

2005/2006 sezonu, Dört Tepe Turnuvası. Şampiyon, Avusturya'ya 17 Puan geride gelip Schlieri'nin 18 puan önünde turnuvayı kazanan Anders Jacobsen...


2012/2013 sezonu, Dört Tepe Turnuvası. Şampiyon, Avusturya'ya 12 puan geriden gelip Anders Jacobsen'in 13 puan önünde turnuvayı kazanan Gregor Schlierenzauer...



5 Ocak 2013 Cumartesi

Şampi...

Innsbruck öncesi bir sorum vardı, okumuş olanlar hatırlayacaktır:

"2006-2007 sezonuna dönelim, tam da bugüne. Ga-Pa sonrası puan durumunu yazıyorum: Schlieri: 425 - Jacobsen: 407. Fark 18 puan.

O sezon Dört Tepe'yi kim kazanmıştı derseniz: 17 puan farkla Jacobsen.

 Schlieri kendi evinde o sezonun rövanşını alabilir mi?"


4 Ocak 2013 tarihinde Schlieri, bunun için çok sağlam bir adım attı ve avantajı tam tersine çeviriverdi; tıpkı 2007'de Jacobsen'in yaptığı gibi. İzlemiş olanlar hatırlar, o sene B'hofen ayağında Schlieri'ye birincilik dahi yetmemiş, Jacobsen'in Innsbruck'te oluşturduğu dev farkı kapatamamıştı. Şimdi o zamanki kadar açık bir fark bulunmuyor iki sporcu arasında. Jacobsen'in hala ciddi bir şansı olduğunu düşünüyorum. ANCAK;


* Schlieri Bergisel'de, yani kendi evinde özellikle ilk tur atlayışında ciddi bir karakter gösterisi yaptı. (kendi evi derken Avusturya'dan bahsetmiyorum, Schlieri direkt olarak SV Innsbruck-Bergisel takımı sporcusu) Şu ana kadar üç tepedeki performansı şu şekilde:

Obestdorf ilk tur: 2., ikinci tur: 2.
Ga-Pa ilk tur: 1., ikinci tur: 2.
Innsbruck ilk tur: 1., ikinci tur: 1.

Eğer bu müthiş performans B'hofen semalarında da sürerse, Jacobsen'in ikinciliğe razı olmaktan başka şansı kalmıyor. Schlieri'den bir rekor dahi bile gelebilir, vatandaşı Loitzl'ın ellerinde olan ve B'hofen'da "mükemmel atlayış"* yaparak elde ettiği "Dört Tepe Turnuvası'nı en yüksek puan ile tamamlama" başarısını kapıp kaçabilir. (*Mükemmel atlayış: 5 jürinin tamamından 20 tam stil puanı almak)

* Innsbruck'ta Stoch büyük bir iş başardı. Malysz'ten başka Dört Tepe podyumu gören bir Leh olmamıştı uzun yıllardır. (Piotr Fijas, 1985) İşte Stoch bu talihsiz seriyi kırdı ve Malysz sonrası bocalayan Polonya takımına anlamlı bir ikincilik kazandırmış oldu.

* Jacobsen'in işi pek çok açıdan çok zorlaştı. Birincisi, adam deplasmanda bir kere... Karşısında onbinlerce bağıran, yer yer yuhalayan, envai çeşit evrensel ve yerel üflemeli aleti kullanarak rakibi bozmaya çalışan Avusturyalı var. Üst üste yarış kazanmanın getirdiği başarı baskısı da bunlara eklenince, Innsbruck'te bocalaması doğal bir reaksiyondu bana göre. Biraz önce bahsettiğim istikrarından ötürü, benzer bir bocalamayı Schlieri'den beklememiz zor.

* Schlieri demişken, bir istatistik daha vereyim: Biliyorsunuz kayakla atlamada kapı değişimi işi can sıkıcı bir boyuta geldi. Artık uzun atlayışlar ve tepe rekorları görmemiz maalesef eskiye nazaran daha zor, çünkü performansına güvenilen sporcular atlayış yapmak için geldiğinde şartları gözüne kestiren koçlar kapı düşerek sporcularına en azından birkaç puanlık avantaj yaratmaya çalışıyorlar. Eğer 2002 yılındaki dörtlemenin esas oğlanı Hannawald gibi 15. kapıdan atlama şansı bulmuş olsaydı, Bergisel'in onbir yıllık tepe rekorunu tarihe gömebilirdi Schlieri. 12. Kapıdan 131,5 metre atladı, rekor ise az önce de belirttiğim gibi 3 kapı yukarıdan 134,5 metreydi.

* Avusturya fabrikası yeni bir genci daha piyasaya sürmeye hazır görünüyor. Kraft'tan bahsettiğimi anlamışsınızdır. Innsbruck'te zayıf bir ilk tur atlayışından sonra öyle bir ikinci tur atlayışı yaptı ki, yalnızca ikinci tur atlayışlarını dikkate almış olsaydık podyumun 3. sırasını alacaktı. B'hofen elemelerinde de sağlam bir atlayış ile beşinci sırayı kazandı ve takım arkadaşı Unterberger'i karşısına aldı. Bu akşam yine iyi bir performans bekliyorum 93 doğumlu gencimizden.

* B'hofen elemeleri ilginç oldu. Schlieri, Bardal ve Freund döküldü. Jacobsen iddiasını ortaya koyamadı. Loitzl, Stoch ve Hilde ilk üç sırayı aldı. Jacobsen altıncı sırayı elde etti ve Slovenlerin genç yıldızı Hvala'yı karşısına aldı. Schlieri ancak 37. olabildi ve tecrübeli Sloven Kranjec ile eşleşti. Slovenlerin performansı belirleyici olacakmış gibi duruyor; ancak ben hem Schlieri'nin, hem de Jacobsen'in rakiplerine geçileceğini düşünmüyorum. Hvala Dört Tepe'nin başında daha iyi bir görüntü veriyordu, ancak son atlayışları vasatı zor bela aşıyor. Kranjec form tuttu, lakin Schlieri iki gün üst üste hata yapar mı; o da zor... Yine de zorlayıcı eşleşmeler olduğu su götürmez. Bedava şampiyonluk yok iki adayımıza da!

* Sara Takanaşi'ye ufak bir parantez: Müthiş.

* Son olarak, bugünkü B'hofen elemelerinde yerle yeksan olan Fettner'de birkaç yara bere varmış, Kornilov ise gayet iyiymiş. Kornilov hadi neyse, nispeten iyi düşmüş de; Fettner de bir yerini kırmadığına acilen şükretmeli diyorum ben. Çok tehlikeli bir düşüşü ucuz atlatmış Avusturyalı sporcu... Kaçıranlar için:




Bu akşam herkes ekran başında olsun. 17.30'da dananın kuyruğu Eurosport ekranlarında Ozan Sülüm'ün anlatımıyla kopacak!