30 Haziran 2012 Cumartesi

Continental Cup Sürprizle Başladı

Dünya Kupası'nın bir alt basamağı olan Continental Cup'ın yaz bölümü bugün Avusturya Stams'ta başladı. Az önce sona eren yarışı Kanada'dan Mackenzie Boyd-Clowes kazanırken, Polonyalı Dawid Kubacki ikinci, Avusturya'dan Wolfgang Loitzl üçüncü oldu.


İlk turda ise tam 16 sporcu kıyafetlerindeki sorunlardan dolayı diskalifiye oldu.


Yarın yine Stams'ta ikinci gün yarışları yapılacak.

Tam liste: http://www.fis-ski.com/pdf/2013/JP/3701/2013JP3701RL.pdf

28 Haziran 2012 Perşembe

FIS Continental Cup Stams Canlı Yayınlanacak!


Bu hafta sonu Continental Cup, Avusturya'nın Stams şehrinde yapılacak ve www.fisskijumping.com adresinden canlı yayınlanacak.

Program şöyle:

30 Haziran 2012 Cumartesi                                         
08.30: Resmi antrenman
11.00: Yarışma

1 Temmuz 2012 Pazar
09.00: Deneme Turu
10.30: Yarışma

27 Haziran 2012 Çarşamba

14. ULUSLARARASI ÇOCUKLAR REHAU-SKI-LINE 4-TEPE TURNUVASI
II. BÖLÜM

          Haziran ortalarında Hinzenbach'taki(Avusturya) başarılı ilk yarıştan sonra turnuvanın ikinci ayağı Bischofhofen'da(Avusturya) gerçekleşti. 100'ü aşkın kız ve erkek sporcu hünerlerini 20m'lik tepede sergilediler. İlk kez bu sene klüpler için de bir sıralama yapılacak.
            İlk iki yarış sonrasında en iyi klüp SC Bischofshofen!

Securedownload-4_kopie      Üçüncü yarış, 8 Eylül'de Reit im Winkl'da (Almanya) gerçekleşecek. Bir hafta sonra da, Berchtesgaden'de
(Almanya) final yarışı yapılacak.



Kaynak: http://berkutschi.com/en/front/news/show/children-s-tournament-in-bischofshofen

23 Haziran 2012 Cumartesi

14. ULUSLARARASI ÇOCUKLAR REHAU-SKI-LINE 4-TEPE TURNUVASI

         Çocuklar için düzenlenen Uluslararası REHAU-Ski-Line 4-Tepe Turnuvası'nın 14üncüsü geçen haftasonu Hinzenbach'ta başladı. Bu turnuva, dünyada çocuklar için düzenlenen en büyük kayakla atlama olayıdır.

Securedownload_kopie_2

          Beş ülkeden 141 tane sporcu K-10, K-20 ve K-45 tepelerinde düzenlenen yarışlara katıldı. Yarışmalara, 7 ilâ 11 yaş arası erkek ve kız çocukları katılıyor.

Securedownload-1
         Turnuvanın bir sonraki ayağı, 23 Haziran Bischofshofen'da, sonraki ayak 8 Eylül Reit im Winkl'da ve toplamda kazananın ödüllendirileceği final ise 15 Eylül'de Berchtesgaden'de düzenlenecek. Ayrıca, ilk kez, en iyi klubü ödüllendirmek üzere özel bir sıralama olacak.

Kaynak: www.fisskijumping.com

22 Haziran 2012 Cuma

Polonya’da Adam Malysz > Futbol

Dünyada spor kültürü en üst düzeyde olan ülkeleri saysak Polonya’yı kesinlikle ilk beşe sokabiliriz. İşte böyle bir spor ülkesinin şimdiye kadar ekran başında en çok izlediği spor müsabakası ne futbol ne basketbol ne de Formula 1; Polonyalılar’ı TV başına en çok çeken olay Adam Malysz’in en iyi dönemini geçirdiği 2002 yılındaki Salt Lake City Kış Olimpiyatları yarışı.  Tam 20,64 milyon kişi Adam Malysz’in bronz madalya kazandığı bu yarışı izlemiş. Polonya  nüfusunun 38 milyon olduğunu da hatırlatalım.


İkinci sırada ise yine Salt Lake City Kış Olimpiyatları’nda ilk yarıştan üç gün sonra yapılan ikinci yarış yer alıyor. Adam Malysz bu sefer ise gümüş madalya alıyordu ve ekran başında 20,46 milyon kişi vardı. Üçüncü sırada Val  di  Fiemme’de yapılan 2003 Dünya Kayak Şampiyonası;  19,47 milyon kişi, Dördüncü sırada ise Dünya Kupası  Zakopane ayağı yıl 2003; 19.29 milyon kişi.

Şu sıralar Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki Polonya-Rusya maçı 5. , Polonya-Yunanistan maçı ise 10. Sırada.

Kaynak:  www.skijumping.pl

21 Haziran 2012 Perşembe

Finlandiya’da Heyecan Başladı



Salı günü Finlandiya Rovaniemi’de normal tepede yapılan yarışı Kalle Keituri kazandı. Janne Happonen, Ville Larinto ve Ossi-Pekka Valta'nın yarışmadığı mücadelede Antti Aalto ve Lauri Asikainen  Keituri’yi takip etti. Geçen yılın en iyi Fini Anssi Koivuranta ise dördüncü oldu.

Dün Kuusamo'da yapılması gereken geniş tepe yarışı ise kuvvetli rüzgardan dolayı iptal edildi.


1.
Keituri, Kalle
94.5 m - 97.5 m
253.0
2.
Aalto, Antti
91 m - 94.5 m
236.0
3.
Asikainen, Lauri
92 m - 93.5 m
233.5
4.
Maeaettae, Jarkko
89.5 m - 93.5 m
231.5

Koivuranta, Anssi
90.5 m - 92 m
231.5
6.
Muotka, Olli
87.5 m - 91 m
217.5
7.
Maeaettae, Antti
88 m - 89 m
215.0
8.
Saapunki, Sami
87 m - 89 m
213.5
9.
Klinga, Sebastian
85 m - 90 m
211.0
10.
Ylipulli, Miika
85.5 m - 88.5 m
208.5


20 Haziran 2012 Çarşamba

Jacobsen Geri Dönüyor, Hatta Döndü

    1 yıl sonra döndüğü kayakla atlamada ilk hedeflerinden olan yaz Grand-prix'ne katılmak için Jacobsen önemli adımlar atıyor.
   Norveçli, Pazartesi ve Salı günü Drammen ve Oslo'daki Midtstubakken tepeleri üzerinde gerçekleşen geleneksel "Sommer Hoppuka" yani yaz kayakla atlama haftasındaki ilk iki yarışı kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

Jacobsen Formunda
   Drammen'deki ilk yarışı 77m ve 77.5m'lik iki atlayışıyla 248.3 puanla birinci sırada bitiren Jacobsen'i 231.4 puanla Vegard Swensen ve 231.1 puanla Andreas Stjernen takip etti. Onları ise Tom Hilde, geçen senenin Dünya kupası şampiyonu Anders Bardal ve kayakla uçma şampiyonası ikincisi Rune Velta takip etti.
  İkinci gün yarışında yine Jacobsen'in birinciliği vardı. Onu Anders Bardal ve aynı puanı alarak  üçüncülüğü paylaşan Rune Velta ve Enger Esper Halvorsen takip etti.
Midtstubakken'de yapılan son gün yarışında ise eski dört tepe şampiyonı Jacobsen yine iyi bir perfomans göstererek Tom Hilde'nin arkasında ikinci sırada yer aldı. Onları sırasıyla Anders Bardal ve süpriz bir isim olarak gösterilen 16 yaşında ki Mats Berggaard ve Atle Pedersen Roensen takip etti. 

Jacobsen, Hilde ve Bardal'ın önünde
 3 gün süren bu geleneksel turnuvanın ardından Jacobsen 749.3 puanla genel klasmanda Hilde ve Bardal'ın önünde yer alarak birinciliği elde etti.

16 Haziran 2012 Cumartesi

KUZEY KOMBİNE DÜNYA KUPASI İLK KEZ TÜRKİYE'DE!



Nordic Combined: First World Cup in Turkey
       Kuzey Kombine Dünya Kupası, geçen sene evsahipliğini yapan Almaata(Kazakistan)'nın  ardından, bu sezon Erzurum(Kiremitli Tepe)'da, 8-9 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Sporcularımız, Erzurum ve ülkemiz adına son derece gurur verici bir olay.
        Bu arada, kayakla atlama kıyafetlerine ilişkin yeni kurallar Kuzey Kombine Dünya Kupası'nda da geçerli olacak.
       

11 Haziran 2012 Pazartesi

Tuhaf Bir Hikaye

Geçtiğimiz Şubat ayında u23 Dünya Kayak Şampiyonası için Erzurum'a gitmiştik Eurosport efradı olarak. Uzun süredir anlattığımız, uzaktan takip ettiğimiz, yüzyüze tanışmadığımız halde kendileri hakkında her şeyi bildiğimiz kişileri oradaki insanlara anlatmak, sunmak ve tabii onlarla tanışmak için oradaydık. Onun dışında, anlattığımız sporların hocalarıyla, yetkilileriyle görüşmek, bilgi alışverişi yapmak amacındaydık şüphesiz. Belki ileride onları bir yayına konuk edecektik, yahut yayında onların sıkıntılarını söyleyip yardımcı olmaya çalışacak, onlardan kamplarla ilgili bilgiler alıp yayında kullanacaktık.

Gidişimiz biraz tuhaftı açıkçası. Önce ben Eren'in çabasıyla bir yetkilinin mail adresine ulaştım, sonra Erzurum'a gidecek olan Eurosport tayfasıyla ortak bir karar verip bir mail yazalım dedik. Şampiyonanın basında yer almasını sağlamak, haberleri ve röportajları sıcağı sıcağına yaymak ve tabii kış sporları ailesiyle tanışmak için kendilerinden akreditasyon, ulaşım ve konaklama talep ettik. Türkiye şartlarında makul bir istekti bu. Ha Norveç'te olsak, önce ücret, sonra konaklama falan talep edilir de bizim ücret falan istediğimiz yoktu.

Maile cevap gelmedi. Şampiyonaya yaklaşık 15 gün kala artık arayalım dedik. İsim falan vermeyeceğim bu yazıda, bir yetkili çıktı telefona, "evet, mailinizi aldık, aklımdasınız, biz size döneceğiz, toplantılar yapıyoruz, bu konulara henüz gelmedik" cevabını verdi. İyi, eyvallah. E eyvallah da, biz de gidip gitmeyeceğimizi bilelim ki, yayın programlarını ona göre ayarlayalım değil mi? Değil işte. 5 gün sonra durum aynıydı, keza 1 hafta sonra da... Yine aramak durumunda kaldık tabii. Yine aynı kişi bize o konulara gelmelerine az kaldığını, iki gün içinde bize döneceklerini söyledi. Çok açık şekilde oyalanıyorduk yani anlayacağınız. Gidişimiz yalan olmuştu anlaşılan.

Ertesi gün Eren'den mesaj geldi. Hocalardan biriyle konuştuğunu, organizasyonda işi bilen, anonsları yapacak, basın toplantılarında moderatörlük, sunuculuk falan yapacak birilerine ihtiyaç duyduklarını, yardım edip edemeyeceğimizi sormuş kendisi. Düşünün, biz federasyona mail atıyoruz, arıyoruz, diyoruz biz böyle böyle bir şeyler yapmak istiyoruz diye, federasyon bizi oyalıyor, hocalarsa bu işleri yapacak adam arıyorlar Facebook'tan, bilmem nereden... Ne yapsan, nasıl baksan elinde kalıyor.

Tabii ki yardım ederiz, şartları söyleyin dedik. Yeriniz ayarlandı, uçak biletlerinizi alın gelin dediler. Hayır işin kötüsü Vikersund var, benim onu anlatmam lazım, Berkem'in kayaklı koşusu var, Uygar'ın kuzey kombinesi var vs... 2 günde rahat bir 50 dakika telefon konuşması yaptık sırf bu olaylar için. Neyse, ayarlaştık, gittik.

Bunu de-organizasyon nedir, neden vardır sorusuna cevap olsun diye yazıyorum. Mini dünya şampiyonası düzenlerken "yumurtanın kapıya gelmesi" nedir, onu bilin diye. Başka bir yere geçeceğim şimdi.

Avusturya, Almanya, Slovenya, Norveç vs... antrenmanlara başlayalı 1.5 ay oluyor. Önce tatilde alınan 1-2 kilo verildi, sonra kaslar günlük çalışma temposuna hazır hale getirildi, sonra yeni tulumlar, malzemeler denendi, en sonunda da mini tepelerden başladı atlayışlar. Hatta bu hafta sonunda ilk hazırlık yarışmasına katıldı Morgi, Kranjeç ve diğerleri. Hani transfer sezonu bitti, kampın ortasından sonuna doğru geçiliyor, hazırlık maçları başladı.

Bizde durum ne biliyor musunuz? Antrenmanlar 2 gün önce başladı. Önce "yahu n'oluyor, durum nedir, niye ses seda yok bizim takımdan" sorularıyla araştırmaya başladık, sonra kendisi çorap söküğü gibi geldi olayların. Önce sporcularımızdan birkaçı (isim yok) "antrenmanlara çoktan başlamamız lazım ama yabancı hocalar hala tatilde" diye bize şikayet ettiler. Sonra bir baktık, adamlar hakikaten Türkbükü'nde eğleniyor. Duralım dedik, belki başka bir şey vardır. Varmış. Hocalara sorduk n'oluyor diye, 2 gün önce cevap geldi.

"Gelecek sezonu kapsayan projeleri, planları sunduk, öyle tatile çıktık. Sürekli haber bekledik, çünkü dediğin gibi 1 ay önce çalışmaya başlamamız lazımdı en kötü ihtimalle. En sonunda artık bizimle çalışmak istemediğini düşündük federasyon yetkililerinin. Sonra bu hafta başında telefon geldi, Erzurum'a çağırdılar. Hadi başlayın dediler hiçbir şey olmamış gibi. Soruyoruz, açıklama yok, soruyoruz "bu sene maddi anlamda çok zor geçecek, hazırlıklı olun" diyorlar ama o kadar. Neden, nasıl, hiçbir şey yok. Gençler için sorun yok, onlara Erzurum yeter, ama büyüklerin yurt dışı kampında olması gerek..."

Bu da bir hoca. Yabancılardan. Çocuklar da, hocalar da, yetkililer de savaşıyorlar anlaşılan. Federasyon da savaşıyor, o kesin. Bütçe niye yok peki? Üniversite oyunları düzenleyen, u23 Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapan, bu sene kuzey kombine dünya kupası görecek bir ülkede niye kış sporları bütçesi yok?

Adetimizdir, zor şartlarda başarılı olmayı severiz biz. Ancak son dakikaya bırakılacak, parasız, bütçesiz şekilde "yaparsınız siz, aslansınız" denecek işler değil bunlar. Yazık oluyor. Bilin istedim.

Harri Olli'nin Hedefi Sochi

Harri Olli “ Geceleri daha iyi atlıyorum”


Kayakla atlamacılar emeklilik kararlarından vazgeçmeleri ve hiçbir zaman sporu hayatlarından tamamen çıkarmamalarıyla bilinirler. Harri Olli de, yaklaşık üç ay önce beklenmedik bir şekilde geri döneceğini açıkladı. 27 yaşındaki sporcu, tepelere dönüşünün sebeplerini, ve önümüzdeki bir kaç sene için yaptığı planlarını MTV3 Finlandiya istasyonunda verdiği röportajında ilk defa anlattı.

Fin sporcu dönüş fikrinin ani bir şekilde ortaya çıkğını söyledi: “ Bir gece uyandım ve atlayışlar yapmaya başladım. Teknik olarak doğru atlayışlardı bunlar.” Böylece hemen ertesi sabah eski koçu Kimmo Kykkänen’e gidip, geri dönüş fikrini ona anlatmaya karar verdi. Şimdi, cesaretlendirilmenin yanında, tamamen destekleniyor da.



“Hedef 2014 Olimpiyatları”

Şimdilerde Olli gelecek için iyimser ve tamamen motive olmuş. Bu sene kadrolarda yer almadığı için geride kalmış gibi görünüyor. Buna reğmen büyük hedefleri var. “Sabırla ilerleyeceğim. Daha çok Sochi’deki Olimpiyat Oyunlarına odaklanmış durumdayım.” diyor 2007 yılında Sapporo’da yapılan Dünya Şampiyonasında gümüş madalya alan sporcu.

2017 Dünya Kupası ev sahipliği, geçen hafta imzalanan anlaşmayla Lahti’ye verildi, o da hala bunun olabileceğini düşünüyor. “Eğer her şey iyi giderse, kısa bir sürede atlamayı bırakmayacağım.” diye ısrar ediyor Olli. Son olarak da rampalardan yapıalcak antrenman atlayışlarının çok uzakta olmadığını ekliyor.


Kaynak: http://www.skijumping.de/

10 Haziran 2012 Pazar

2012-2013 Sezonu Resmen Başladı: Siftahı Sinkovec Yaptı


2012-2013 Kayakla Atlama sezonu dün Romanya-Rasnov'da yapılan FIS Kupası yarışıyla resmen başladı.
Romanya'da yapılan ilk kayakla atlama yarışı olarak da tarihe geçen mücadeleyi Sloven Jure Sinkovec kazandı. Tepe mesafesinin 71 metre olduğu atlayışlarda 69.5 m  ve 72.5 metreye giden Sinkovec 259.1 puanla birinci olurken, Lukas Hlava ikinci, bir diğer Sloven Robert Kranjec ise üçüncü oldu. Thomas Morgenstern podyumun bir sıra dışında kaldı.

Tam liste: http://www.ewoxx.com/data/sports/lists/1116/ELS_1116_ORSJ.pdf


9 Haziran 2012 Cumartesi

Bugün Kayakla Atlama Heyecanı Romanya'da

Romanya'nın yeni tepesi Rasnov'da FIS Kupası yarışı  yapılacak. FIS Kupası deyip geçmeyin, bugün yarışacak isimler arasında Morgenstern, Koudelka, Hlava ve Kranjec gibi isimler de var.

Tam liste: http://www.fis-ski.com/pdf/2013/JP/3001/2013JP3001SLR1.pdf

İşin güzel tarafı ise bu yarışı izleyebilecek olmamız. Saat 16'da başlayacak yarışın linkini yarış başlamadan önce buradan, twitter ve facebook hesaplarımızdan sizlere bildireceğiz..

Avusturya Son Sürat Antrenman Yapıyor

Bugünlerde,Avusturya kayakla atlama takımı gelecek sezon için çalışmalarına,kuzey kombinecilerle birlikte Villach ve Faak'da devam ediyor.Bu cumaya kadar atlayışlar Villach'taki K60 ve K90 tepelerinde gerçekleşti.35'den fazla atlet Villach'taki Ulusal Spor Merkezi'nin özel olarak yapılmış kondüsyon aletlerinden faydalandılar.


Sporcular Villach'da çok farklı yönlerini geliştirdiler.Altyapıları olarak güçlendiler ve tekniklerindeki hataları antrenörlerle birlikte fark edip düzeltmeye çalıştılar.


Wolfgang Loitzl "Bu aralar en güçlü kayakla atlamacılarla karşılaşmadan önce,2. grupla çalışarak hazırlanıyorum.Faak'da tüm Avusturya takımı biraraya geliyor ve bu gerçekten harika bir şey,altyapı eşsiz.Yeni kıyafetler benim için çok büyük bir değişiklik değil,sadece havadayken kendimizi alışana kadar daha farklı hissetmemize yol açacak,o kadar." dedi.


Schlierenzauer:"Konu çok enteresan..."


Yeni kıyafetlerle test atlayışlarını yeni tamamlayan Schlieri de bu aralar benzer şeyler üzerinde çalışmakla meşgul."Doğru tecrübe,antrenmanın gelecek bir iki haftasında ortaya çıkacak." diyor Tirollü."Fakat denebilir ki konu çok enteresan.Burada ana soru ağırlık kazanıyor.Kesinlikle söyleyebilirim ki bu yıl zirve için büyük çekişmeler yaşanacak.Ve bu pek çok kişi için köklü bir dönüm noktası olabilir..."
Hatta antrenör Alexander Pointner da bu yeni değişimleri  düşünüyor ama buna karşın, olayda Avusturya'nın tahtına tehdit olacak pek tehlike görmüyor : "Tabii ki her değişim bizim için bir mücadeledir ama bazı değişiklikler bazen avantaja da dönüşebilir.Biz çok iyi hazırlanmış durumdayız ve belki de bu yüzden bu değişiklikler bize deneyim olarak geri dönebilir."


Bischofshofen ve Ramsau'daki Gelecek Antrenmanlar


Avusturya Milli Takımı,Temmuz başından itibaren, çalışmalarını sürdürmek için Bischofshofen ve Ramsau'ya gidecek.


www.skijumping.de

Tom Hilde'nin Bronzlaşma Arzusu

Tom Hilde sempatik tarzıyla hayranlarını güldürmeye devam ediyor.Son dönemde başlattığı TanWhenYouCan (GüneşlenebildiğinAnGüneşlen)  adlı projeyle beni de gülümsetmeyi başardı :)


Bildiğimiz gibi Norveç güneş ışıklarından çok az yararlanabilen bir ülke.Bronzlaşmak isteyen Tom Hilde ve Norveçli takım arkadaşları,Twitter'dan duyurdukları eylemleriyle gayet mutlu görünüyorlar.Bana kalırsa gayet güzel bir uygulama olmuş.Norveç Takımı'nı tüm yaz güneşlenebilmeleri için Türkiye'ye bekliyoruz ;)

kaynak:www.twitter.com

5 Haziran 2012 Salı

DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN EFSANE!

HAPPY BIRTHDAY NORIAKI!
DOĞUMGÜNÜN KUTLU OLSUN EFSANE!

Flug_kasai_lahti 
           Noriaki Kasai bugün 40. yaşını kutluyor! İlk kez, 3 Aralık 1989'da, 17 yaşında Dünya Kayakla Atlama Şampiyonası'na katılan Kasai, inanılmaz bir kariyere imza attı ve halen de bu kariyerini sürdürecek enerji ve arzuya sahip!

           Noriaki Kasai, ilk kez Şubat 1992'de Lahti'de podyuma çıkıyor. İlk galibiyetini, Mart 1992'de Harrachov'da Dünya Kayakla Uçma Şampiyonası'nda henüz 19 yaşında iken alıyor. Andreas Goldberger ve Roberto Cecon'un önünde Dünya Kayakla Uçma Şampiyonu oluyor! 

           1 Ocak 1993'te Yeni Yıl'ın prestijli yarışması Garmisch-Partenkirchen'ı kazanıyor. Kasai, toplamda 15 Dünya Kupası yarışması kazanmış, 44 kez podyuma çıkmış ve 3 kez takım galibiyeti mutluluğu yaşamış bir sporcu!

Kasai            Noriaki Kasai'nin görkemli kariyerini ortaya koyacak birkaç rakamdan söz etmek istiyorum:

             Kasai, Dünya Şampiyonaları'nda 32, Dünya Kupası'nda 409 ve Olimpiyat Oyunları'nda 15 yarışmaya katılmıştır!  Bununla birlikte, 1998'de ülkesinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı Japon takımı kazanıp da en büyük başarıya imza attığında Kasai takımda değildi. 1994'te kazandığı Olimpiyat Gümüş Madalyası ise kanaatimce kariyerini özellikle taçlandıran oldukça önemli bir diğer başarısıdır. Olimpiyat Oyunları'na 6 kez katılmış tek Japon sporcu olduğunu da belirtmeden geçemeyecem.

             Noriaki Kasai, Dünya Şampiyonaları'nda ikisi gümüş dördü bronz altı madalya kazandı. 2003'te Val di Fiemme'de düzenlenen Şampiyona'dan da evine üç madalya götürdü.
Dsc_0261

             Kasai, tam olarak bir fenomen! Ayrıca, son derece de popüler bir sporcu! Hangi kayakla atlamacıya sorarsanız sorun, hepsi, onunla yarışmanın büyük bir onur olduğunu söyleyecektir! Çarpıcı bir örnek vermek gerekirse, genç kayakla atlamacı Gregor Schlierenzauher doğmadan önce Kasai ilk Dünya Şampiyonası tecübesini yaşamış! Bu sporun fiziksel ve psikolojik anlamda yarattığı sıkıntılar, özellikle sakatlanmalar dikkate alındığında, Kasai'nin çizdiği bu istikrar tablosunun açıklamasını yapmak gerçekten zorlaşıyor.

              Kasai'yi hâlâ izliyor olmaktan büyük keyif aldığı ifade etmek isterim. Kendisi de sağolsun, bizleri bu keyiften yoksun bırakmayıp büyük bir isteklilikle kariyerine devam edeceğini ve Sochi'ye katılmak istediğini geçen kış ifade etmişti. Geçen sezon, Kasai için pek de iyi geçmemiş, en iyi derecesi 15.lik olmuştu. Bazı elemelerde çok iyi işler çıkarsa da, bazılarında güçlükler yaşamıştı. Dünya Kupası'nı toplam puanda 51. sırada bitirmişti, ama yine gülümsemesini yüzünden eksik etmemişti sevgili Noriaki! 

               Kariyerinde geçirmiş olduğu en kötü sezon olsa da Kasai yoluna devam etmek istiyor. Kendisinden daha genç olan sporcuların halen ilerleme kaydetme potansiyelleri olduğunu ve bunun takımda kalmayı güçleştirebileceğini ifade eden sporcu, en azından halihazırda sahip olduğu performansını sürdürmeye çalışacağını belirtiyor. Kanımca, Japon Kayakla Atlama Takımı, bünyesinde halen başarılara, güzel işlere imzasını atabilen bir Kasai'ye sahip olması sebebiyle, bu spor dalında çok özgün ve özel bir yere sahip! Umarım, Kasai ile birlikte Japonya, çok daha güzel başarılar elde eder!

Ammann Hazırlıklara Başladı

Simon Ammann Avusturya'da antrenman programına başladı. Simi,A ve B kategorisi takımlarıyla Tirol'de  bir kaç gün geçirdi. Ammann "Şu an çok iyi hissediyorum ve zaten tamamen antrenmana odaklanmış durumdayım.Mieming'deki farklı antrenmanlar benim için çok ideal.Ve tabii ki,dinlenme de programımın önemli bir parçası" dedi.


İsviçreli sporcu,ilk antrenmanlarını Stams'a yakın bir tepede gerçekleştirdi.Yeni tulumlarla yapılan denemelerde neredeyse yaz yarışlarına hazır görünüyordu.


Hedef 2013 Val di Fiemme


Elbette ki İsviçreli kayakla atlamacı için iyi sıralamalar büyük önem taşıyor. "Gelecek sezon için hedeflerim geçen sezondan daha güçlü ve ileride olmak.Ve elbette Val di Fiemme'de yapılacak Dünya Şampiyonası için de fit olmak istiyorum" diye de ekledi.




kaynak: www.skijumping.de

4 Haziran 2012 Pazartesi

FIS Kongresinin Ardından

Güney Kore'de yapılan FIS kongresi sonrasında yeni sezon için şu kararlar çıkmış efendim:

- Kadınlar bu sezon ilk kez geniş tepe dünya kupası yarışı yapacak. (Oslo-Holmenkollen)

- Sporcular ve koçları arasında telsiz bağlantısı kurulacak. Artık kapı değişikliğine koçlar da müdahale edebilecek ve müdahale ettikleri anda televizyon başındakilerin haberi olacak.

- Vücut kütle endeksi aynı kaldı, herhangi bir değişiklik yok.

- Şurada yazdığım tulumlar onaylandı, yeni sezonda onlar kullanılacak.

- Geçen sene 4-tepe ve diğer bazı ayaklarda Walter Hofer'in bile elektrikli testereyi kapıp buza çizik attığı rampalar kaldırılacak, altı soğutmalı, üstü buzlu plexi-glass rampalar geliyor.

Güzel oldu güzel.

1 Haziran 2012 Cuma

Kofler ve Morgi Scirocco Cup'ta!


Kayakla atlamadan aldıkları keyfi sadece motorsporlarından alan değerli adrenalin bağımlılarımız Koffi ve Morgi, geçen sene de yarışıp 1-2 puan topladıkları Scirocco Cup'ta bir kez daha sahnedeler. Bu hafta sonu Spielberg'de, Avusturya'da yapılacak ayakta hayranlarının karşısına çıkacaklar. Yarışlar Cumartesi ve Pazar günleri D-Smart 227. kanaldan ya da www.mobilitychannel.com'dan takip edilebilir.


Eurosport spikerleri Berkem Ceylan ve Yiğit Top'un anlatımı var. Onları bir kez de araç içinde izleyin.

NOT: Sonradan belli oldu, ben de kayakla atlama geyiği için yayında olacağım.

Finlandiya Kadrosu Belli Oldu: Yine, Yeniden Ville Larinto

2012/2013 sezonu Finlandiya Takımı açıklandı.
Fin Takımının Matti Hautamaeki'nin emekliliğini açıklamasının ardından, baş antrenörleri Pekka Niemela ile birlikte bu sezon yola Ville Larinto, Janne Happonen, Anssi Koivuranta ve Olli Muotka ile devam edecekleri açıklandı.


Çok iyi bir işbirliği ile daha fazla başarı

Baş antrenör  Pekka Niemela yaptığı açıklamada; zor günler geçirdiklerini fakat başarı istediklerini açıkladı. Ayrıca A,B ve küçükler takımının beraber antreman yaptıklarını, bu işbirliği içersinde bir kaç sene içersinde hedeflerini yükselteceklerine inandığını dile getirdi.
Son zamanlarda dünya kupasında aldığı kötü sonuçların ardından, bir sonraki kış için başarı hedefleyen Fin ekibi bu sezon ki kesin hedeflerini sonbaharda açıklayacak.
Fin Takımı 2012-2013 sezonu
Erkekler
A- TAKIM: Ville Larinto, Anssi Koivuranta, Janne Happonen, Olli Muotka
B-TAKIM: Sami Niemi, Sami Heiskanen, Jarkko Maeaettae, Ossi-Pekka Valta
KÜÇÜKLER TAKIMI: Antti Aalto, Aapo Lehtinen, Antti Maeaettä, Juho Ojala, Sami Saapunki, Miika Ylipulli
Kadınlar
ULUSAL TAKIM: Julia Kykkaenen
KÜÇÜKLER TAKIMI: Jenny Rautionaho, Tanja Kaverinen

2017 Dünya Kuzey Disiplini Şampiyonası Lahti'de!

   
Fis12-koco-fb-01-029
     2017 Dünya Kuzey Disiplini Şampiyonası'na evsahipliği yapacak ülke belli oldu: LAHTİ. Karar, perşembe günü Güney Kore'nin Kangwonland adlı şehrinde düzenlenen FIS Kongresi'nde alındı. Fin şehri, Oberstdorf, Zakopane ve Planica gibi adayların karşısında oylamayı kazandı. Oberstdorf kazansa idi, üstüste üçüncü kez evsahipliği yapacak idi! 2016 Dünya Kayakla Uçma Şampiyonası ise Kulm'da düzenlenecek! 
       Görünen o ki, Lahti ile Planica ile arasında büyük çekişme olmuş, ama yüzü gülen taraf Lahti, sonuç olarak! Geçen sezon Lahti ayağındaki kayakla atlama yarışmasını ve rüzgârın cilvelerini düşününce bu kararın ne kadar yerinde olup olmadığını merakla beklediğimi ifade etmek isterim.

Kaynak: http://www.fisskijumping.com/