27 Mayıs 2012 Pazar

TOM HILDE Q&A İKİNCİ KISIM


TOM HILDE Q&A İKİNCİ KISIM

 

S1) Eğer kayakla atlamacı olmasaydın, ne yapmak isterdin?

C1) Eğer yeteneği falan düşünmeden özgürce seçebileceksem, sanırım rock yıldızı olurdum. Belki James Hetfield, Metallica’dan  atılır da yerini ben alırım. Ama maalesef o kadar iyi gitar çalamıyorum ve şarkı söylemeyi de hiç bilmiyorum.

S2) Düşüşten sonra, aynı tepeden hemen tekrardan atlamaktan korkar mısın?

C2) Hayır, hiçbir zaman. Sadece birkaç kez kötü düştüm, ama asla yeniden  tepeye çıkmaktan korkmadım. Düşüşlerin ve yaralanmaların işin bir parçası olduğunu biliyorum. Tabii ki, biraz gerginim, ama bunun tek nedeni, düşüşten sonra yüksek seviyede bir atlayış gerçekleştirmek istemem.

S3) Gelecek sezon için  hedefleriniz neler?

C3) Gelecek sezon Val di Fiemme Şampiyonası ile birlikte benim için özel olacak. İlk zaferimi orada kazanmıştım ve 3 zaferimden ikisini orada aldım. O yüzden hedefim, en azından bir tane bireysel yarışma madalyası ve iki tane de takımla birlikte madalya almak. Ayrıca, Dünya Kupası’nda toplamda zafere ulaşmak gibi büyük bir hayalim var. Bunu gelecek sezon başarabilecek kadar güçlü müyüm, bilmiyorum, ama uzun vadede hedefim, Dünya Kupası’nı toplam puan olarak iki kez üst üste kazanmak.

S4) Yarışmalara gelen ve sana destek olan hayranların hakkında ne düşünüyorsun?

C4) Size bağırıp destek olan insanların olması en iyi şey. Atlaması en muhteşem olan yarışmalar, en çok seyircinin bulunduğu yarışmalar. Zakopane, Willingen, Vikersund, Planica ve 4-Tepe, hayranlar sayesinde müthiş. Özellikle de üzerinde adımın yazılı olduğu posterleri görmekJ

S5) Bende, her zaman(ya da nerdeyse her zaman) keyifli ve iyimser olduğunuz, gülümsediğiniz  izlenimini bıraktınız. Acaba sizi sinirlendiren bir şey yok mu?

C5) Aslında çok sık sinirlenirim, ama her zaman kendime. Gayret ettiğim şeyi yapamadığım zaman kafayı yerim, ama uzun süre kafayı yemek yerine problemi tespit etmeye çalışırım ve onu nasıl düzeltebileceğime dair olumlu düşünceler bulurum, çünkü ilerlemenin en iyi yolunun bu olduğunu biliyorum.
Kaynak: http://www.tom-hilde.com/?p=2848

25 Mayıs 2012 Cuma

TOM HILDE HAYRANLARININ SORULARINI YANITLADI!


TOM HILDE HAYRANLARININ SORULARINI YANITLADI!

old photo

                Tom Hilde, bir süre önce kendi internet sitesinde hayranlarının sorularını yanıtladı. Sorular oldukça fazla, ben de içlerinden en ilginç olanlarını sizlerle paylaşmak istedim.

S1) Eğer seçme şansın olsaydı, ölmüş ya da halen hayatta olan, kim ile tanışmak isterdin?  

C1) Bu, gerçekten zor ve birden fazla cevabı olan bir soru. Eğer sadece fotoğraf falan çektirmek için ise sanırım Obama ile tanışmak isterim. Eğer bütün bir günü geçirmekten bahsediyorsak ya Travis Pastrana ya da Tiger Woods’u tercih ederim. Birbirinden tamamen farklı ama inanılmaz çok şey başarmış iki sporcu. Travis Patrana ve Nitro Circus ile birlikte bir gün ÇOOOOOK eğlenceli olurdu. Öte yandan, Tiger ile bir tur golf oynayabilsem sanırım ona  o kadar çok soru sorardım ki üçüncü delikten sonra kaçar giderdi.

S2) Kayakla atlamayla ilgili en güzel anınız nedir?

C2) Pek çok muhteşem anım var, içlerinden birini birini seçmek zor. Jacobsen’in 4 Tepe Turnuvasını kazandığını çok iyi hatırlıyorum. Rampanın bitiminde yaşadığımız mutluluk ve atmosfer muhteşemdi. Sonra Bardal’ın, Planica’da tepeden aşağı Dünya Kupası Şampiyonu olarak inmesi ve tabii ki benim aldığım üç galibiyet. Sanırım bunlar en muhteşem üç anı benim için.

S3) Solak mısın?

C3) Sanırım solağım ama aslında durum biraz karışık. Yani kendime solak diyebilir miyim emin değilim, çünkü her iki elimi de nerdeyse eşit kullanıyorum. Futbol topuna sağ ayağımla vuruyorum ama çorbamı sol elimle içiyorum. Makası ise her iki elimle de kullanabiliyorum.

S4) Tişörtünde ‘sadece bir kez genç olursun ama sonsuza kadar çocuk kalabilirsin’ yazısını gördüm. Kendini bu ifadeyle mi tanımlıyorsun? Karakterine uygun mu?

C4) Karakterimi çok iyi ifade ediyor. Her gün çok çalışabilmek için eğlenceye ihtiyacım var. Tepedeyken ve antrenman yaparken, dünyadaki en ciddi adamlardan birisi oluyorum, ama antrenman biter bitmez tekrardan çocuk oluveriyorum ve yaptığım şeyle eğleniyorum.

S5) Ne zaman ve neden kayakla atlamaya başladın ve idolün kim ya da kimdi?

C5) Kayakla atlamaya 7 yaşında başladım. Çocukken aslında bir idolüm yoktu. Ağabeyimin yaptıklarının aynısını yapardım, böylece ondan çok şey öğrendim, ama idolüm olduğunu sanmıyorum. Biraz büyüdükten sonra pek çok idolüm oldu. Kayakla atlamada en büyük idolüm Janne Ahonen idi. Başardığı şeyler inanılmaz! Aynı zamanda Roar Lyokelsoy da benim için büyük bir idoldü. Ulusal takımda geçen ilk yıllarımda, bana sürekli yol gösteriyordu. Sanırım nasıl daha iyi bir kayakla atlamacı olabilmek için ona 10000’den fazla soru sormuşumdur. Ondan inanılmaz derecede çok şey öğrendim. Geçen yıl da, takım arkadaşlarımdan Anders Bardal, sıradan takım arkadaşımken Dünya Kupası’nı kazanarak bir anda benim idolim oluverdi. Bunun başarması inanılmazdı ve ona bu başarısından ötürü çok saygı duyuyorum. Ona gelecek sezonlarda daha farklı davranacağımı zannetmiyorum ama benim idollerimden birisi olmaya devam edecek.

                Tom Hilde’ye, Q&A  çağrısı yaptıktan sonra 24 saatten daha az bir sürede 200’e yakın email gelmiş.  Gururu oldukça okşanmış kendisinin! En sevdiğin…. şeklindeki sorulara cevap vermeyeceğini, bu tür sorulardan hoşlanmadığını, kendisinin dahi en sevdiği yemeğin ya da filmin ne olduğunu bilmediğini, çünkü sürekli değiştiğini söylemiş. Ehh, çok genç daha, hayat tatlı geliyor, tadını çıkarıyor şimdi, halinden de belli değil mi?J Yakında görüşmek dileğiyle…   

Vladimir Zografski'nin Mezuniyeti

Vladimir Zografski sonunda liseyi bitirdi. Bugün de mezuniyet töreni varmış. Mezuniyet sonunda "Arkadaş Şarkısı"nı söylediler mi bilmiyorum ama bayağı feci bir tören olmuş... İbretlik.

Vladi'nin arkadaşının kalkık yakasına dikkat

Ceket 2, pantolon 1 beden büyük geliyor... Kayakla atlamacı olunca...

Ülke fark etmez, lise mezuniyetinde herkes abartılı kötü giyinir.
NOT: Çok uğraştım ve şöyle bir bilgiye ulaştım, Vladi Zografski tören sonunda "A be kaynana ne yaptın bize"yi söylemiş... Şaka tabii... O nasıl gömlek birader?

24 Mayıs 2012 Perşembe

KRANJEC :"TÜRK TAKIMININ ANTRENÖRÜ, BINE NORCIC'TEN ETKİLENDİM..."

Geçen senenin kahramanlarından,Dünya Kayakla Uçma Şampiyonu Robert Kranjec,özel şeyler anlattı.                                                          




"KÜÇÜKKEN,ŞU ANKİ TÜRK TAKIMININ ANTRENÖRÜ,NORCIC'TEN ETKİLENDİM..."

Kayakla atlama'ya ne zaman başladın? Seni teşvik eden şey ne oldu ?
Başladığımda 9 yaşındaydım.Eski kayakla atlamacı Bine Norcic'den çok etkilenmiştim.Bu aralar Türk Takımı'nı çalıştırıyor.

Atlama öncesinde,sırasında ve sonrasında neler hissediyorsun?Zamanın durduğu gibi bir hisse kapılıyor musun ?
Atlayışımdan önce sadece atlayışa konsantre oluyorum.Tabi atlayıştan sonra önemli olan atlayışın iyi ve kötü olması oluyor.Zaman durmuyor ama tahmin ettiğinizden çok daha uzun sürdüğünü hissedebiliyorsunuz.

Yarışlar arasında kendini nasıl hazırlıyorsun ?
Fitness antrenmanlarım var ve psikoloğa gidiyorum.

Sence geniş tepe,normal tepe ve kayakla uçma tepesi arasında büyük bir fark var mı ?
Tabii ki fark var.Büyük tepelerde daha çok hız aldığınız için daha uzun atlayışlar yapıyorsunuz.

"EN SEVDİĞİM TEPE PLANICA..."
Hangi tarz tepeleri seviyorsun ?
En sevdiğim Tepe Planica.Ama Vikersund'u da seviyorum.

Yaz Grand Prix'lerinde yarışmayı düşünüyor musun ?
Evet.

Seneye için hedeflerin neler?
Elbette bir iki hedefim var.Onları kazanmak istiyorum.Geçen sezonum iyiydi ama...Her zaman daha iyisi olabilir.

Sen bir kayakla uçma yarışını kazanan ilk Slovensin.Kazandığında nasıl hissettin?Sende nasıl bir etki yaptı ?
Tabii ki harikaydı.Kayakla uçmayı çok seviyorum ve bu birincilik kariyerimde önemli bir basamak oldu. 

Bu sıfat sende bir şeyler değiştirdi mi ? Amaçlarında değişiklik oldu mu ?
Aslında çok da bir şey değişmedi.Sadece şu an benden daha çok beklenti var.Tabi bundan şikayet etmiyorum.

"PLANICA'YI KAZANMAYI UZUN SÜREDİR HAYAL EDİYORDUM..."
Ayrıca sen Planica'da kazanan ilk Slovensin de.Sana nasıl hissettiriyor?Bu senin en güzel birinciliğin miydi ?
Elbette Planica'yı kazanmayı çok çok uzun süredir hayal ediyordum.Aslında Planica'ya ilk geldiğimden beridir.Slovenya'lı hayranlarımın önünde en iyi performansımı gösterebilmek istiyorum.Sonunda bunu yaptım ve bundan çok gurur duyuyorum.

Sence takım birinciliği mi yoksa bireysel birincilikler mi daha önemli?
Bireysel birinciliklerin bende daha farklı bir yeri var.Ama takım birincilikleri önemli değil demiyorum.Her bir birincilik sizi mutlu ediyor.
.

Kayakla atlama kariyerinden sonra ne yapmayı düşünüyorsun?
Bunu henüz düşünmedim.

Köpeğin Ozzy'yi Planica'da gördük.Onu başka yarışlara götürüyor musun? O da kayakla atlamayı seviyor mu ? ;)
Evet onu Planica'da görebilirsiniz.Onu kayakla atlamanın k'sinden bile haberdar olduğunu sanmıyorum çünkü eşimin söylediğine göre tüm yarışlar süresince hep uyuyormuş.




Kaynak: www.skijumping-slovenia.de


23 Mayıs 2012 Çarşamba

Almanya'da Antreman Grupları Açıklandı

Almanya Federasyonu antreman gruplarını açıkladı. Buna göre antreman A grubunu ; Severin Freund, Andreas Wank, Maximilian Mechler, Pascal Bodmer, Stephan Hocke, Michael Neumayer, Martin Schmitt ve geçen sezonun Almanya adına en başarılı ismi olan Richard Freitag oluşturdu. Ayrıca antreman A grubunun baş antrenör Werner Schuster ve yardımcıları Stefan Horngacher ve Tino Haase tarafından çalıştırılacağı açıklandı.  B ve C antreman gruplarının antrenörlüğünüde ise Ronny Hornschuh ve Bernhard Metzler yapacağı açıklandı. Buna göre;
Almaya Takımı- 2012-2013 sezonu
ERKEKLER
ANTREMAN A GRUBU: Richard Freitag, Severin Freund, Andreas Wank, Maximilian Mechler, Pascal Bodmer, Stephan Hocke, Michael Neumayer, Martin Schmitt
ANTREMAN B GRUBU:Markus Eisenbichler, Marinus Kraus, Stephan Leyhe, Jan Maylaender, Felix Schoft, Danny Queck, Daniel Wenig, David Winkler, Pius Paschke
ANTREMAN C GRUBU: Sebastian Bradatsch, Michael Dreher, Karl Geiger, Tobias Loeffler, Tobias Lugert, Dominik Maylaender, Florian Menz, Niklas Wangler, Franz Roeder, Andreas Wellinger
YEDEK GRUP: Tobias Bogner, Kevin Horlacher ,Sepp Lechner, Lukas Wagner
KADINLAR
ANTREMAN A GRUBU: Melanie Faisst, Ulrike Graessler, Anna Haefele, Carina Vogt, Katharina Althaus, Svenja Wuerth
ANTREMAN B GRUBU:  Luisa Goerlich, Pauline Hessler, Anna Rupprecht, Veronika Zobel, Sophia Goerlich, Henriette Kraus, Carina Wursthorn
YEDEK GRUP: Juliane Seyfarth

17 Mayıs 2012 Perşembe

13 Mayıs 2012 Pazar

Avusturya Kadrosunda Küçük Değişiklikler

2012-2013 sezonu Avusturya kadrosu açıklandı. Kadroda bu sezon küçük değişiklikler göze çarptı. Geçen sezon Continental Cup'ı üçüncü sırada bitiren ve başarılı bir grafik çizen Michael Hayböck bu sezon Alexander Poitner tarafından ulusal kadroya çıkarıldı. Hayböck dışında geriye kalan yedi isimde herhangi bir değişiklik yaşanmadı.
Ulusal takım: Michael Hayböck, Manuel Fettner, Martin Koch, Andreas Kofler, Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, David Zauner ve geçen sezonun Dört Tepe Turnuvası şampiyonu Gregor Schlierenzauer.
A-takım: Mario Innauer, Andreas Strolz ve Stefan Kraft.
B-takım:Lukas Müller, Johanes Obermayr, Manuel Poppinger, Christoph Stauder ve Ulrich Wohlgenannt
C-takım: Clemens Aigner, Philipp Aschenwald, Simon Greiderer, Kevin Göschl, Thomas Hofer, Daniel Huber, Stefan Huber, Björn Koch, Lackner Thomas ve Elias Tollinger.
Bayanlar Takımında Değişiklik Yok
Bayanlar kadrosunda ise geçen sezona göre bir değişiklik yaşanmadı. Dünya Kupası kadrosunda iki isim yer aldı Daniela Iraschko ve Jacqueline Seifriedsberger.
C-takım: Katharina Keil, Sonja Schoitsch ve Cornelia Roider
Junior takım: Chiara Hölzl, Julia Huber, Elisabeth Raudaschl, Anna Rieser ve Lisa Wiegele

12 Mayıs 2012 Cumartesi

İtalya Kadrosu Açıklandı

İtalyanlar 2012-2013 sezonu kadrosunu açıkladı. geçen sene Dünya Kupasını 34. sırada bitirerek en başarılı İtalyan olan Sebastian Colloredo ile birlikte Andrea Morassi ve Davide Bresadola ulusal kadro içersinde yer aldılar. Bununla birlikte 2014 Sochi olimpiyat oyunları ve dünya gençler şampiyonu kadroları da açıklandı.
İtalyan takımı 2012-2013 sezonu
ERKEKLER

A-TAKIM SOCHİ 2014: Sebastian Colloredo, Andrea Morassi, Davide Bresadola
B-TAKIM SOCHİ 2014: Diego Dellasega, Roberto Dellasega, Alessio De Crignis, Michael Lunardi
TAKIM JWSC 2014: Federico Cecon, Zeno Di Lenardo

KADINLAR
A-TAKIM SOCHİ 2014: Lisa Demetz, Evelyn Insam, Elena Runggaldier
B-TAKIM SOCHİ 2014: Roberta D'Agostina, Manuela Malsiner
C-TAKIM: Veronica Gianmoena

10 Mayıs 2012 Perşembe

Nostalji || Ve Adam Malysz Evlenir

                                                                    Yıl: 1997

Kaynak: http://www.ski--jumping.blogspot.com/

6 Mayıs 2012 Pazar

Morgenstern'in Yanında Bir Türk

Redbull Paperwings etkinliğinde sponsorları Redbull olan iki sporcu bir araya geldi; Thomas Morgenstern ve ralli pilotumuz Burcu Çetinkaya.


1 Mayıs 2012 Salı

Erzurum, Adam Malysz'e İlham Kaynağı Oldu

Adam Malysz kayakla atlamaya geri dönüyor. Uçan Bıyık bundan sonra Polonya kayakla atlama ve kuzey kombine takımına danışmanlık yapacak.Her ne kadar küçük bir geri dönüş olarak gözükse de onu yeni göreviyle yeniden kayakla atlama içerisinde göreceğiz.

Hatırlandığı gibi geçen yıl kendisi Erzurum'daki Dünya Gençler Şampiyonası'nda gençlere danışmanlık yapmıştı. Artık resmi olarak federasyonda bu görevi yürütecek.




Malysz bu konuyla ilgili yaptığı açıklama da ‘’ bu yeni danışmanlık görevi benim için çok eğlenceli olacak. Kendimi hazır hissediyorum. Bu yeni görevimle ilgili deneyimi Erzurum'daki Dünya Gençler Şampiyonası'nda yaşamıştım ve o zaman bu görev çok hoşuma gitmişti. Ama şunu da belirtmek isterim, bu yeni görevin büyük bir koç olma yolunda ilk adımlardan biri olduğunu düşünmüyorum ve bu görevi bu şekilde görmüyorum’’ dedi.