30 Ekim 2011 Pazar

Ville Larinto sezon sonuna yetişmek istiyor.

Finlandiya'nın yetenekli ama bir o kadar da şanssız isimlerinden Ville Larinto hatırlarsınız geçen sene Garmisch-Partenkirchen de şanssız düşüşü sonrası sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı. Tekrar göz atmak isterseniz işte burada :


Bu sezon yarışmak için yaz aylarında erken dönüş yapan ve tekrar sakatlanıp ameliyat olmak zorunda kalan  21 yaşındaki Finlandiya'lı sporcu  artık acele etmediğini,rehabilitasyon sürecini aksatmadan sezon sonunda bir kaç tepede atlayış yapabilmeyi ve puanlar alabilmeyi düşlediğini anlatmış televizyon röportajında.

Ville Larinto kesinlikle kayak atlama tutkunlarının özel seyretmek isteyeceği bir yetenek.Özellikle Finlandiya'nın son dönem yaşadığı sıkıntılara çözüm olabilecek bir yetenek. Umarız çarçabuk sağlığına kavuşur ve bu sezon en azından bir kaç atlayışını seyreder ve seneye Dünya Kupası iddialısı olarak görürüz.

Haberin linki de burada: http://www.skijumping.de/news,id1558,ville-larinto-hofft-baldiges-comeback.html

29 Ekim 2011 Cumartesi

Schlierenzauer Dört Tepe Turnuvası'nı İstiyor

2011-2012 sezonunun başlamasına bir aydan az bir zaman kalırken Gregor Schlierenzauer bu yılki ana hedefini açıkladı. Simon Ammann ile aynı kaderi paylaşan Schlieri daha önce hiç Dört Tepe turnuvası'nı kazanamadı.

Avusturya'nın Kronen Zeitung gazetesine yaptığı söyleşide şunları söyledi Schlieri: "En büyük hedefim Dört Tepe Turnuvası Şampiyonluğu. Daha önce nerdeyse herşeyi kazandım. Bu turnuva benim çocukluk düşüm."

Bundan on yıl önce dört yarışı birden kazanarak bir ilke imza atan Sven Hannawald'ın yaptığı şey hatırlatılınca, "Küçük bir çocukken Innsbruck'ta ki yarışı izlemiştim. Sven, o zamanki idollerimdendi. Tabi bunu bir kez de ben yapmak isterim ama öncelikli hedefim bu değil. Tabi böyle bir şey mümkün, fakat dört gün boyunca da işlerin mükemmel gitmesi gerek" diye konuştu Schlieri.

Aslında Schlierenzauer Dört Tepe Turnuvası'na bir çok kez yaklaştı. 2006-2007'de ki yarışta iki yarış kazanmasına rağmen genel toplamda Anders Jacobsen'e, 2009-2010'da da yine iki yarış kazanmasına rağmen bu sefer de Andreas Kofler'e geçilmişti. Ayrıca son dönemde ki elit Avusturyalılar'dan Widhölzl, Kofler, Loitzl ve Morgenstern'in bu turnuvayı kazanıp, Schlieri'nin kazanamaması O'nda büyük bir baskı da oluşturuyor.

Dört Tepe Turnuvası'nın 29 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında yapılacağını da hatırlatalım

25 Ekim 2011 Salı

İlk Türk Kayakla Atlama Belgeseli - RAMPA, KARDA UÇMAK

Erzurum'da Kiremitliktepe'de 1949 yılında yaptırılan tahtadan tramplenden günümüzdeki kayakla atlama kulelerine ulaşan öykünün işlendiği 'Rampa' filmi, Türkiye'de ilk kez Erzurum'da izleyiciyle buluştu.

Cengiz Yüzsever'in ilk belgesel projesi olan 'Rampa - Karda Uçmak' filmi, Erzurum Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonunda gösterildi. Vali Vekili Özgür Aslan, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler, Uluslararası Dadaş Film Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar, sivil toplum örgüt liderleri ve filmde rol alan ve yaşları 70'in üzerinde olan eski kayakçılardan bir bölümü hazır bulundu.

Belgesel filmde, savaş yıllarında moral çöküntüsü tüm dünyayı sarmışken Türkiye'nin doğusundaki Erzurum'da 1949'da yaptırılan 17 metre yüksekliğinde 60 metre uzunluğundaki tahta kayakla atlama kulesi anlatılıyor. Avusturyalı kayakla atlama öğretmenin Erzurum'da o yıllarda yine tahtadan yapılan kayaklarla yetiştirdiği öğrencilerin ilk atlayışlarına ilişkin bir bölümü siyah- beyaz filmde o günlerin tanıklarıyla yapılan röportajlara yer veriliyor. Kar ve kayağın umut olduğu 60 yıl öncesinden günümüze Erzurum'un ünlü eski kayakçılarının katkılarıyla hazırlanan film, kentte yapılan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile noktalanıyor. Kentin kayak sporuna olan bu geçmişten gelen ilgisinin, Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum'a verilmesinde moral etkisi olduğu da belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile çekilen 'Rampa - Karda Uçmak' filminin yönetmenliğini Filiz Kaynak ve Cengiz Yüzsever, yardımcı yönetmenliğini Güneş Tabak Baysal, görüntü yönetmenliğini Zafer Sevener, senaryosunu Tannur Arat, müziklerini Selim Atakan, yapımcılığını Tara Film ve Nilhan Sesalan yapıyor.

22 Ekim 2011 Cumartesi

Yeni Kayakla Atlama Kitabı: JUMP


Peter Riedel ve Horst Nilgen'in hazırladığı, Almanca, Fransızca, İngilizce ve Ruşça olarak hazırlanan, şahane fotoğraflardan oluşan Jump kitabı 1 Ekim tarihinden itibaren Avrupa'da satışa çıktı.

İşte bu kitaptan bazı fotoğraflar:

21 Ekim 2011 Cuma

Avusturya'da 2011 Yılının En İyi Sporcusu Ödülü Morgenstern'in


Sport Magazine'in her yıl düzenlediği yılın sporcusu ödülünün sahibi erkeklerde bu yıl Thomas Morgenstern oldu.

Yılın takımı ödülü ise Avusturya Kayakla Atlama takımına gitti.

Kadınlarda ise yılın sporcusu ödülünü yüzücü Hırvatistan asıllı Mirna Jukic kazandı.

20 Ekim 2011 Perşembe

Lviv 2022'ye Aday


Ukrayna'nın en batısında, Polonya sınırında bulunan Lviv şehri 2022 Kış Olimpiyatları'na adaylığını açıkladı.

Ukrayna'nın yedinci büyük şehri olan Lviv Karpat Dağları'nı barındırıyor bünyesinde. Ayrıca önümüzdeki yaz yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na da evsahipliği yapacak.

Lviv ise ülkemizde, "Bu şehrin %85'i kadın" haberleriyle gazete sayfalarında yer edinmişti.

Milli Takım Çalışıyor

Türkiye'de ilk kez 2007 yılında yapılan seçmelerle oluşturulan Kayakla Atlama Mili Takımı'nın sporcuları, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kayakla Atlama Milli Takımı Başantrenörü Vasja Bajc, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2007 yılında ilk sporcuları seçilen kayakla atlamada alınan mesafeyi ve yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun kendilerine sunduğu maddi manevi destek için teşekkür ederek söze başlayan Bajc, Türkiye'de kayakla atlama yapılabilmesi için gerekli tesisin olmaması nedeniyle çalışmalarının başlangıçta kolay olmadığını söyledi.

İlk yıllarda yurt dışında atlama kulelerinin bulunduğu ülkelerde çalıştıklarını anlatan Bojc, şunları kaydetti:

''Başlangıçta tamamen fiziksel yetiştirmeye dayalı bir eğitim yaptık. Slovenya'ya gidip antrenmanlarımıza orada devam ettik. İlk seçmemizde 20 çocuğu alıp, Avrupa'ya götürdük. Şu an Erzurum'da tesisler olduğu için çalışmalarımız kolaylaştı. Sporcularımızı burada seçebiliyoruz. Örneğin iki gün önce bir seçme yaptık. 10 yeni çocuğu seçtik. Diğer taraftan ilk seçmelerdeki çocuklarımızla beraber programlarımıza devam ediyoruz. Avrupa'da bu sporu yapan birçok ülke doğal olarak bizden çok önde bulunuyor. Kayakla atlama diğer temel spor branşları olan futbol ve basketboldan biraz daha farklıdır. Biraz daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Yani biz maksimum 9 yaşındaki sporcuları bu spor için alabiliriz. İdeali ise 7-8 yaşlarıdır. Ama bu diğer bazı sporlarda 14-15'e kadar çıkabiliyor.''

Bojc, 2012 yılının şubat ayında Erzurum'da Kuzey Kombine Dünya Gençler Şampiyonası'nın düzenleneceğine dikkati çekerek, ''Bu erken atılmış güzel bir adımdır. Dünya Gençler Şampiyonası'ndan üst makamlar madalya bekliyor. Ama bu kolay olmayacak. Herşeyimizi, tüm bilgimizi bu spora ve sporcularımıza harcıyoruz'' diye konuştu

Sporculardan memnun
Bajc, Türkiye'deki sporcu profilinden şu anda memnun olduklarını belirterek, ''Ancak 4 yıl önce yaptığımız ilk seçmelerde açıkçası biraz hayal kırıklığına uğradık. Çünkü sporcularımızın biraz daha temel beceri, koordinasyon olarak hazır olmalarını bekliyorduk. Bunlar eksik olduğu için atlama yerine gittiğimiz zaman direkt atlamaya başlayamadık. Bunları güçlendirmek için ekstra zaman harcadık'' diye konuştu.

''Ben dışarıda keşfedilmeyi bekleyen çok sporcunun olduğuna inanıyorum'' diyen Bajc, sözlerine şöyle devam etti:

''Ne kadar çok alana yayılabilirsek, o kadar yetenekleri bulmamız kolaylaşır. Bu bir şikayet olarak algılanmasın. Sporcularımızın durumu çok iyi. Ama aramızdaki bağı ne kadar çok çocuğa taşıyabilirsek o kadar iyi oluruz. Bizim şu anda biri Ankara'dan, biri Bodrum'dan seçmelerimize katılıp kazanan sporcularımız var. Ama yaşları 7-8 olduğu için bunların il dışına çıkması, yurt dışına çıkması okullarından ayrılması zor oluyor. Temel sportif şeyleri yaparsak, sporcuları çoğaltabilir ve rekabeti artırabilirsek, gitgide daha yukarıya çıkabiliriz. Örneğin bizim şu anda 3 tane 1997 doğumlu sporcumuz var. Mesela Avusturya'da bu kategoride 70-80 sporcu var. Sporcularımız yurtdışında bazı yarışlara katılıyor. Hep ilk 10 içerisinde yer alıyorlar. Bu iyiye işarettir. Yani şu an sonuçtan ziyade, sosyal parametreler çok önemli. Bu sporun gelişimi için vargücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.''

Bajc, kayakla atlamada şu an en çok gelişme gösteren sporcularının 16 yaşındaki Faik Yüksel olduğunu belirterek, ''Şu anda dünya gençler şampiyonasında yarışacak sporcu yaş aralığı 16-20'dir. Faik daha 16 yaşında. Önünde uzun bir süre var. Yani kısaca bizim, Faik'ten 19 yaşında madalyayı beklememiz lazım. Şu an çok erken'' dedi.

9 Ekim 2011 Pazar

Büyük Şok.. Pavel Karelin Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti


Blogumuz yayına başladı başlayalı hiç bu kadar kötü bir haber yapmamıştım. Kayakla atlamada da son yıllarda hiç bu kadar kötü bir haberle karşılaşmamıştık. 21 yaşındaki Rus Pavel Karelin Rusya'da geçirdiği trafik kazasında iki arkadaşıyla beraber hayatını kaybetti. Kazada airbaglerin çalışmadığı bildirildi.
Daha fazla da yazamayacağım.. Çok üzgünüm..

8 Ekim 2011 Cumartesi

Gregor Schlierenzauer Avusturya'nın Yeni Geniş Tepe Şampiyonu Oldu


Adeta bir Dünya Kupası havasında geçen ve 34 kişinin yarıştığı Bischofshofen'deki Avusturya Geniş Tepe Ulusal Şampiyonası'nda Gregor Schlierenzauer bir kez daha Morgenstern'i geçerek şampiyon oldu. 288,3 puanla rahat bir liderlik elde eden Schlieri'yi 262,5 puanla Morgenstern ve 262,2 puanla Manuel Fettner izledi.

1-Gregor Schlierenzauer
2-Thomas Morgenstern
3-Manuel Fettner
4-Wolfgang Loitzl
5-Martin Koch
6-Michael Hayboeck
7-Manuel Poppinger
8-Bjorn Koch
9-Andreas Strolz
10-Florian Schabereiter

6 Ekim 2011 Perşembe

Kayakla Atlama Milli Takımı Kampı Erzurum'da Başlıyor


Kayak federasyonunun haberine göre
2011 yılı faaliyet programında yer alan Kayakla Atlama Çalışma Kampı 10-25 Ekim 2011 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacaktır.

GÖREVLİ VE SPORCU LİSTESİ









ANTRENÖR : Vasja BAJC SLOVENYA


Bine NORCİC SLOVENYA


Jure RADELJ SLOVENYA


Fatih KIYICI ERZURUM


Yüksel ÖZKAVCI ERZURUM


Orcan MIZRAK ERZURUM
SPORCULAR :



Faik YÜKSEL ERZURUM


Samet KARTA ERZURUM


Mustafa ÖZTAŞYONAR ERZURUM


İrfan ÇİNTİMAR ERZURUM


Fatih Arda İPCİOĞLU ERZURUM


Ayberk DEMİR ERZURUM


Dağdeniz ELBİL BODRUM


Münir GÜNGEN ERZURUM


Muhammet Ali BEDİR ERZURUM


Salih Enes ARSLAN ERZURUM


Arda DEMİRCİÇEŞMESİ ERZURUM


Serdar Talha ŞİMŞEK ERZURUM


Bahadır YILDIZ ERZURUM


Ahmet Yesevi DELİKAYA ERZURUM


Taha DELİKAYA ERZURUM

4 Ekim 2011 Salı

Elena Runggaldier Röportajı

Geçen ayın sonunda Eren bir mesaj attı twitter'dan. "Ya şimdi bir ay yarış yok ya, biz biriyle röportaj yapalım, boş durmasın site."

Haklıydı adam. 1 ay yarış yok, ne yayımlayacağız bu sitede? Önce dedik bizimkilerden birisiyle röportaj yapalım, ama çocukların kafalarını kaşıyacak vakitleri yok. Hocalar ha keza öyle... Yahu ne yapsak diye düşünürken, önümdeki Facebook sayfasında Elena Runggaldier bir şey paylaştı, vidyo mu ne, hatırlamıyorum. "Aha!" dedim, işte röportaj yapacağım insan.

10 Temmuz 1990, Bolzano doğumlu Elena. Küçük yaşlarda başladığı kayakla atlama kariyerinde ilk profesyonel adımını henüz 13 yaşındayken, spora başladıktan bir sene sonra, Bischofshofen'da 38. olarak attı Continental Cup'ta. O zamanlardan belliydi daha bu kadar önemli bir sporcu olacağı, ancak kadınlar kayakla atlaması diye bir spor yoktu belki de o dönemlerde. Hiçbir şeyin ortasında adım attığı kariyerinde şimdi bir dünya gençler şampiyonu, üniversite oyunları altın madalyalısı ve dünya şampiyonası ikincisi...

Bir kayaklı koşucu olarak başlamış kış sporlarına. "Kayakla atlama İtalya'da çok bilinen bir spor değildi, kaldı ki kadınların kayakla atlama yapması çok nadir görülen bir şeydi" diyor Elena. "İlk koçum Romed Morder'in telkiniyle deneme kararı aldım, çok sevdim. Zaten adrenalin sporlarının her türlüsünden zevk alırım, bana eğlenceli gelirler."

Dedim ya, onun spora başlama döneminde kadınlarda kayakla atlama diye bir şey yoktu belki de İtalya'da. Ancak yeni bir jenerasyonla bir kadınlar takımı kurma hedefi, Elena'nın da kayakla atlamaya geçmesine sebep olmuş. Ha şimdi çok mu ileride kadınlarda kayakla atlama, hayır. Ama en azından çok yetenekli gençler varken başlıyor ilk dünya kupası sezonu. "FIS'in verdiği karar doğru. Hem olimpik, hem de dünya kupası takvimi dahilinde bir spor olmak için genç bile kaldı kadınlarda kayakla atlama. Özellikle gelecek sezon beni çok heyecanlandırıyor, favori olarak gösterildiğim bir dünya kupasında atlayışlar yapacağım, umarım hata yapmam."

"Geç kaldı dememin sebebi Vancouver bu arada" diyor Elena. "Vancouver benim için, aslında hepimiz için hayal kırıklığı oldu. Kurallara göre iki dünya şampiyonasının yapılmış olması gerekiyormuş kadınlarda kayakla atlamanın olimpik olabilmesi için, biz bunu bilmiyorduk, ki zaten bir kez dünya şampiyonası olmuştu bildiğin gibi. Kısacası büyük hayal kırıklığı oldu, ama kurallara göre sürpriz değildi."

Her sene giderek ünlenecek bir dünya kupası istiyor Elena. Haklı da, çünkü kayakla atlama heyecanı kadın erkek dinlemez. Özellikle izleyici sayısından çok memnun, zira özellikle Almanya, Avusturya ve İskandinavya gibi yerlerde en az erkekler yarışları kadar izlendi kadınlarda Continental Cup. Yalnız FIS'i uyarıyor; "Ama ilginin artması için çalışmalar yapılmalı. İlk sezon pilot sezon belki ama, takvime ilgi çekici şeyler eklenmeli bence."

 Tam bu noktada ağzının suyunu akıtacak bir şey soruyorum: "4-Tepe gibi bir organizasyon olsun ister misin?" İstemez mi? "Hem de çok isterim. Özellikle o bahsedilen karışık takım yarışı benzeri bir yarış dahilinde, kadınlar ve erkeklerin bir arada olduğu bir 4-Tepe inanılmaz keyifli olurdu."



2011 Universiade'da, Erzurum'daydı bildiğiniz gibi Elena ve çok da rahat kazanmıştı. Orayı sormadan bitireceğimi düşünmediniz herhalde? Tepeler hakkında çok olumlu Elena. "Bu kadar güzel olacaklarını düşünmüyordum. Antrenörlerimiz bizden önce gidip görüp anlatmıştı, ancak kendim gördüğümde bayağı bir şaşırdım. Çok keyifliydi atlayışlar ve tabii altın aldığım için de çok mutlu ayrılmıştım Erzurum'dan. Ama maalesef artık genç statüsünde değilim, 2012 Dünya Gençler Şampiyonası'na gelemeyeceğim. Yine de Erzurum'un yakında bir Dünya Kupası ağırlayabileceğini düşünüyorum, belki orada geri dönerim..."

Ekrandan taşan sevimliliğinin röportaja bulaşacağını düşünmedim desem yalan olurdu zaten. Kadınlarda kayakla atlama belki yeni, ama Elena o yenilik dönemi aşıldığında kesinlikle bu sporun en önemli figürlerinden birisi haline gelecek... Kim bilir, belki de Schlieri'nin karşılığı o olacak...

Röportaj: Ozan Sülüm


2 Ekim 2011 Pazar

Klingenthal'de Elemelerin Galibi Roman Koudelka


Yarın Klingenthal'de yapılacak son Yaz Grand Prix öncesi bugün eleme turu yapıldı ve 69 kişinin mücadele ettiği elemelerde, 19 kişi yarın yapılacak final turunu göremedi.

Çek Roman Koudelka dün Avusturya'da üçüncü olduktan sonra, Almanya'da da formunu devam ettirdi ve elemelerin kazananı oldı. Bir diğer Çek Lukas Hlava ikinci, Japon Daiki Ito ise üçüncü oldu.

Fakat günün en dikkat çeken isimleri Kamil Stoch ve Gregor Schlierenzauer oldular. Stoch 142.5 m, Schlieri ise 141 metreye gitti. Ki birinci olan Koudelka 136.5 metre atlamıştı. Bu ikili antrenman atlayışlarında da benzer bir grafik çizdiler. İlk antrenman turunu Stoch, ikinci antrenman turunda da Schlieri en üst sıradaydı. Bu olay hiç de anormal değil aslında. Bu tepede yapılan son iki Dünya Kupası ve Yaz Grand Prix yarışını Stoch, 2007-2009 yılları arasında yapılan toplam beş yarışı da Schlieri'nin kazandığını hatırlatmakta fayda var.

Eleme sonuçları: http://www.fis-ski.com/pdf/2012/JP/3061/2012JP3061RLQ.pdf

Anders Jacobsen Ameliyat Oldu, Dans Yarışmasından Çekildi

Bu yıl sıkça haberini yaptığımız Anders Jacobsen'e nazar değdirdik. Geçtiğimiz hafta içi apandisit ameliyatı geçiren Anders, dün yaptığı açıklamayla artık Dans Yarışması'nda yarışamayacağını bildirdi.

Norveç'te yayınlanan Skal Vi Danse? ( Dans Edelim mi?) pek fazla gündemi olmayan Norveç basınının bir numaralı haberi konumunda. Bütün gazetelerin sürmanşetlerini bu program süslüyor. Anders Jacobsen 2006-2007 sezonunda Dört Tepe Turnuvası'nı kazandığında dahi bu kadar çok manşetleri süslememişti.

Schlierenzauer Kazanmayı Hatırladı

2010-2011 Dünya Kupası Sezonu, Dört Tepe Turnuvası ve Yaz Grand Prix boyunca tek bir isme, Morgenstern'e kitleniyorduk. Diğer sporcular çok iyi atlayışlar yapsa bile, Morgi ne yapıp ne edip yarışı kazanıyordu. Morgi'yi ne kadar çok sevsek de her yarışı kazanması heyecanın zirvesini yaşayan bu spordaki o büyük heyecanı biraz olsun azaltmaya başlatmıştı sanki. En büyük rakipleri olan Simon Ammann, Gregor Schlierenzauer ve Adam Malysz'in, ayrıca takım arkadaşları Kofler ve Loitzl'in çaresiz atlayışlarını izlemek keyifleri kaçırmıyor değildi.

Hinzenbach'da iki gün boyunca yaptığı antrenman ve final atlayışlarında bir türlü en üste yaklaşamadı Morgi. Kendi evinde yarışıyor olmasına rağmen, hem tepenin yeni olması, hem de profesyonellerin yarıştığı en küçük tepelerden biri olması ( Tepe mesafesi: 94m) belki Morgi'ye zorluk çıkarmış olabilir. Ama dün için bir gerçek var ki 2008-2009 şampiyonu, 2009-2010 ikincisi Gregor Schlierenzauer iki turda da birinci gelerek kendi evinde yarışı kazanan isim oldu. Umarız Schlieri'nin bu dönüşü burada sonlanmaz.

Geçen yaz Grand Prix'yi kazandıktan sonra bir sezon boyunca ortalarda göörünmeyen Japon Daiki Ito ikinci, genç Çek Roman Koudelka ise üçüncü oldu.

- Genelde uçma tepelerini seven sporcuları bulunduran Norveç ilk 20'ye sadece 16. olan Romoeren'i sokabildi.
- Bu yılın tartışmasız en sıkıntılı ülkesi Finlandiya'dan sadece Anssi Koivuranta elemeleri geçebilmşti. O da yarışı 18. sırada bitirdi.
- Günün en iyi takımı kesinlikle İtalya idi. Sebastian Colloredo 11. , Andrea Morassi ise 13. oldu.
- Continental Cup'ın son ayağı Klinghental'de ki iki yarışta da ilk 10'a giren Rus Anton Kalinitschenko burada da 12.lik elde etti. İsmini yeni yeni duymamıza rağmen 29 yaşında olan Rus, en son 2002'de Sapporo'da Dünya Kupası mücadelesi vermişti.
- Trofimov ve Zografski günün diskalifiye olan isimleri oldular.
- Thomas Morgenstern Yaz Grand Prix'nin bitmesine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

1. 46 Schlierenzauer, Gregor At 93.0 92.5 248.5
2. 33 Ito, Daiki Jp 88.5 94.0 245.5
3. 27 Koudelka, Roman Cz 93.0 89.5 240.3
4. 41 Freund, Severin De 89.5 93.0 239.0
5. 37 Hayboeck, Michael At 88.5 93.0 237.9
6. 51 Morgenstern, Thomas At 90.0 90.5 236.1
7. 34 Fettner, Manuel At 87.0 89.0 232.9
8. 36 Hlava, Lukas Cz 87.5 88.5 232.7
9. 23 Mechler, Maximilian De 88.0 92.0 231.7
10. 44 Kot, Maciej Pl 91.5 84.5 231.0