31 Ocak 2011 Pazartesi

Universiade'da İlk Yarışlar

Çok uzun süre bekledik, kamyon kamyon kar taşıdık, efendime söyleyeyim suni suni karlar yapıp gönüllülere düzelttirdik, sonra o gönüllüleri stada sokmadık, kalplerini kırdık falan filan... Neyse, başladı ya sonunda Universiade, ona bakarım ben.



Kiremitliktepe allah için çok güzel tepe. Kuleler enfes, stadyumu harika, görüş açısı, konumu... Her şeyi enfes kısaca. Ha sorun bir gidip gördün de mi konuşuyorsun diye, yok, lakin duyduğum, izlediğim, anladığım bu. Ha tabi birçok alakasız haber sitesinde çıktığı gibi Avrupa'nın en büyük kuleleri de değil, Almanya'dan Japonya'ya kadarki coğrafyadaki tek kule de değil. Oldu bunlar, neyse.

En çok ilgi kayakla atlama, artistik patinaj ve sürat patenine bu arada. Hatta Kiremitliktepe'nin bir kısmı beleştepe olmak durumunda kaldı bütün biletler tükendiğinden. Antrenmanlar yüzde 70'i dolu tribünlere, resmi yarışlar ise yüzde 100'ü dolu tribünlere yapıldı şimdiye kadar.

Açılış Mustafa Öztaşyonar'ın da katıldığı kuzey kombine yarışı ile yapıldı Kiremitliktepe'de. Ardından Son dünya gençler şampiyonu Elena Runggaldier çıktı sahneye. Yalnızca 7 sporcunun katıldığı kadınlar kayakla atlama bireysel yarışını Yurika Hirayama ve Maja Vijc'in önünde rahatlıkla kazandı. Yarışın en büyük hayalkırıklığı ise Sabrina Windmüller'di kesinlikle.



Ardından erkeklere geçildi. Erkeklerde kesinlikle ciddi bir sürpriz var: Sloven Matej Dobovsek.

Adam antrenmanlarda da, yarışın her iki turunda da efsanevi atlayışlar yaptı. Rekoru eline geçirdi. Hani millet korkuyordu ya yola sporcu düşer mi diye, az kalsın düşecekti Matej... 143.5 metre ile kazandı. Favorilerden Maciej Kot 2. olurken, final turunda 130 barajına dayanan Daniel Lackner 3. oldu.

Pekii, erkeklerde sürprize gelirsek. Be Dimitry İpatov, be İlja Rosliakov, biriniz olmuşsunuz 26, biriniz olmuşsunuz 28, hadi askere gitmemek için uzatmışsınız, hadi hoca size takmış, lan o kadar dünya kupası tecrübesiyle nasıl ilk 3 gelmiyor?

Ve sen Christian Ulmer... Neyse, Almanlara çok hunhar davranmayalım, zaten hayal kırıklığı ile geçiriyorlar Universiade'ı.

Bu arada, antrenörü Vasja Bajc'a 115 metre sözü veren Faik de 110 ve 112 metrelik atlayışlarla 24. oldu. Final turu ve ilk 25 çok çok önemliydi, teşekkürler Faik...

İşte böyle efendim, şimdilik Universiade'da kayakla atlamayı bu şekilde geçirdik. Bugün k-95 var mesela Eurosport2'de, izleyin derim. Güzel olacak.

24 Ocak 2011 Pazartesi

Walter Hofer: "Sistemi değiştirmeyi düşünmüyoruz."

Özellikle Dört Tepe Turnuvası'nın Garmisch-Partenkirschen ve Bischofshofen ayaklarında yaşanan sıkıntılar ve bunların Harrachov'da da devam etmesi, Dört Tepe'de Andreas Kofler'in çok kötü bir kazadan zar zor kendini kurtarması, Matti Hautemeaki de başta olmak üzere Finler'in ve pek çok Norveçli'nin yandan gelen rüzgar etkisiyle çok zor durumda kalması, rüzgar etkisi sistemiyle ilgili soruları bir kez daha gündeme getirmişti.

Geçtiğimiz hafta rüzgarı kontrol eden adamlardan biriyle, Walter Hofer'le bir röportaj yapıldı ve bu röportajda Hofer'in sürekli altını çizdiği bir nokta vardı; rüzgar etkisi sistemi atlayışlar için çok ciddi faydalar sunuyor.

Rüzgar etkisi hesaplanırken Garmisch ve Bischofshofen'deki adaletsiz sonuçların yaşanmaması için katsayılarda yada hesaplarda ne gibi değişiklikler yapılabilir?

Walter Hofer: GaPa ve Bischofshofen'deki tartışmalı durumların rüzgar etkisi hesaplamalarıyla çok da ilgisi yok aslına bakarsanız. Bu sistemle dahi bazı zor koşullardan kaçamayabiliyoruz ve bunu kabul etmeliyiz. Rüzgar etkisinin telafisi için yapılan puanlamalar ve hesaplar oldukça doğru sonuçlar sunuyor ve bunu değiştirmeyi düşnümüyoruz.

Ama koçlar ve sporcular karşıdan gelen, kayakların altına giren rüzgarın arkadan gelen rüzgara oranla 20m'ye kadar daha uzağa taşıdığını ve hesaplamalardan çıkan birkaç eksi puanın bu farkı kapatmaya yetmediğini düşünüyor.

Walter Hofer: Evet, bu doğru. Ben bu sistemin rüzgar etkisini %100 telafi edeceğini söylemiyorum. Rüzgar etkisinin telafisinde kilit olan şey olabildiğince doğru oranlamak. Bu sistemle farklı koşullarda atlayan sporcular arasındaki farkı ve rüzgar avantaj/dezavantajını olabildiğince dengelemeye çalışıyoruz. Ve bu da zaten her koçun ve sporcunun arkadan gelen rüzgardan kaçmaya, olabildiğince karşılarından gelen rüzgarı yakalayıp atlayışı o şartlarda gerçekleştirmek isteyişinden kaynaklanıyor, ki daha uzun mesafelere taşınsınlar. Biz de farklı koşulların oluşturacağı puanlama dengesizliğini aşmaya çalışıyoruz.

Yani yine de karşıdan gelen rüzgarın sağladığı uzun atlayışların, tam tersi koşullarda yapılan daha kısa atlayışlara eklenen artı puanlardan çok daha fazla puan getirdiğini söyleyebiliriz?

Walter Hofer: Biz sadece hesaplayabildiğimiz faktörler ölçüsünde telafi edebiliyoruz koşulları. Haliyle sporcunun neler yapabileceğinin ve koşullarla nasıl mücadele edeceğinin hesabını tutamayız. Sporcu atlayışına başladıktan ve rampadan ayrıldıktan sonra dataları toplar ve hesapları yaparız. Ama o anki koşulların sporcu için ne kadar ideal olduğunu bilemeyiz, bu tamamen onun yetenekleriyle ve o günkü durumuyla alakalı.

Rüzgarın bundan birkaç sene öncesine göre çok daha büyük bir önem teşkil ettiğini söylüyor oyuncular da koçlar da. Neden?

Walter Hofer: Her ne kadar yüksek kaliteli ekipmanlar ve harika sporcular yetişse de bu spor çok çok hassas. Doğrudan rüzgar koşullarına bağımlı. Pek çok sporcu havadaki/rüzgardaki her hareketi kontrol edebilecekleri koşullarda atlayışlarını gerçekleştiriyor, ideal olanı da bu. Ekipman ve aerodinamiğin etkileriyle sporcunun standart eğitiminin potansiyeli yarı yarıya etkili oluyor. Biz de rüzgarın avantaj yada dezavantaja dönen etkilerini minimuma indirerek bu yarı yarıya oranı korumaya çalışıyoruz.

Herhangi bir atlayış sırasında yapılan ölçümlerde aksama olma ihtimali var mı?

Walter Hofer: Hayır, bu mümkün değil. Rüzgar ölçümleri sporcuların rampa için hızının ölçülmesiyle başlıyor ve sonrasında da rüzgarla ilgili parametrelerin ölçümüne geçiliyor. Ve bu sürekli oluyor, aksaması söz konusu değil.

Pek çok sporsever mücadeleler sırasında alınan kararlarla alakalı olarak sizi suçluyor, eleştiriyor. Ama alınan bütün kararlar -ertelemeler, iptallar, değişiklikler- jürinin kararı değil mi?

Walter Hofer: Ben 15 yıldan uzun bir süre jüride yer aldım ama 3 sene önce bıraktım. Ve şimdi de jüri üyelerimizin tecrübelerinden faydalanıyor ve kararlarını bölmüyoruz. Herşey bu jüriye bağlı. Değerlendirmeler sonucunda resmî kararı açıklayan kişi ise benim, dolayısıyla da tüm gözler benim üzerimde. Bu yüzden jüri kararları konusunda benim eleştirilmem gayet normal.

Kaynak:  http://sport.onet.pl

22 Ocak 2011 Cumartesi

Sonunda Uçan Bıyık


Demek ki sorun bıyıklardaymış :). Adam Malysz kendi evinde bıyıklarını inceltti ve 3 yıl sonra galibiyet geldi. Bu galibiyetin kayakla atlamanın dünyada en coşkuyla yaşandığı Zakopane'de gelmesi Uçan Bıyık için çok daha anlamlı oldu. Ayrıca Dünya Şampiyonası'na doğru önemli bir özgüven kazandı Malysz. Beşinci olan Yenilmez Morgi son üç yarıştır kazanamıyor, bu da diğer sporcuların heveslerini biraz daha kabartıyor. Severin Freund ise harika performansını devam ettirerek üçüncü oldu ve Sapporo'da ki işlerin şans olmadığını herkese ispat etti. Tepede bir Alman'ın yer alması her spor için önemli bir olaydır. Podyumda Malysz ve Freund'un arasına ise Kofler girdi.
-Günün adamı Gregor Schlierenzauer seçildi. İlk turu üçüncü bitirmesine rağmen, kötü bir ikinci atlayış sonrası altıncı olabildi.
- Seyirci inanılmazdı, 50 bin kişi...

- Hautamaeki Dört Tepe'den sonra ilk kez ilk 10'a girdi.
- İlk 10'da beş Avusturyalı vardı.
- Daiki Ito Engelberg'den bu yana ilk 10'a giremiyor.
- Ahonen, Janda, Kubacki, Kuettel, Keituri kaldıkları yerden devam ettiler. Final turunu göremediler.
- Michael Uhrmann kötü bir ilk atlayışın kurbanı oldu. Uhrmann'ı podyumda göreceğimiz günler çok yakındır.
- Tom Hilde bu sezon beşinci kez yedinci oldu.

1.47Malysz, AdamPl138.5128.5269.9
2.49Kofler, AndreasAt127.5134.5264.5
3.43Freund, SeverinDe137.0130.0264.0
4.48Ammann, SimonCh125.5135.5263.8
5.50Morgenstern, ThomasAt126.5130.5261.9
6.30Schlierenzauer, GregorAt131.5128.0261.8
7.45Hilde, TomNo127.5130.0253.0
8.46Hautamaeki, MattiFi121.5135.5252.7
9.44Koch, MartinAt131.0128.5252.0
10.42Fettner, ManuelAt129.5133.5249.9

21 Ocak 2011 Cuma

22 Ocak 2011 | Saat 09:00

Milli sporcularımızdan Mustafa Öztaşyonar'ın sosyal paylaşım ağlarından öğrendiğimiz kadarıyla; 

yarın saat 09:00'da HS 40 ve 90'da antrenman yapacaklarmış. Ayrıca bu antrenmanlar ücretsiz takip edilebilecekmiş.

Tüm sporseverelere biz de duyurmuş olalım.

10 Ocak 2011 Pazartesi

Kofler'le Volksbank Reklamı

Niemelä: Yandan Gelen Rüzgarın Telafisi Yok

Harrachov, Hautemaeki için hiç de iyi geçmedi. 29. sırada tamamladığı yarışta 159.5m ve 136.0m'lik atlayışlar gerçekleştirdi. Harrachov'daki hava koşullarının da çok güzel olmadığını belirtmek lazım. Finlandiya takımının koçu Pekka Niemelae da rüzgar etkisini de hesaba katan sistemin hala daha geliştirilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu;

"Hautemaki çok çabuk değişen koşullar altında atlayış yapmak zorunda kaldı, çok şanssızdı; tıpkı Dört Tepe'nin son gününde olduğu gibi. Muotka'nın formu gittikçe yükseliyor ve Saporo'yla onunla gideceğiz. Bu arada da Matti evinde hem fiziksel hem de mental olarak dinlenmeye çalışacak. Dünya Kupası'nda zirve mücadelesi daha bitmedi ve Zakopane'ye hazır olarak gelicek Matti.

Hafta boyunca sporcularımız sadece bir kere optimal koşullarda atlama şansı yakaladı, onda da Muotka 209.0m'ye gitti. Böylesi zor koşullar rüzgar etkisi yetersiz kalıyor. Ve yandan gelen rüzgarın bu sistemle bile telafisi yok. Sporcular için inanılmaz zorlayıcı oluyor.

Bu sistem küçük değişiklikler altında gayet iyi işliyor fakat Garmisch'teki gibi koşullarda hemen herkes çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliyor sistemdeki boşluklar yüzünden. Kofler ve Morgenstern'e olan buydu. Keza bu hafta pek çokları gibi Hautemaki de bundan muzdaripti. Norveçliler de çok zor koşullar da atlayış yapmak zorunda kaldı."

9 Ocak 2011 Pazar

Harrachov'un Yeni Rekoru Simon Ammann - 215.5m -

Koudelka'nın En Mutlu Günü

Kayakla Atlama dünyasının korku başkenti Harrachov'da şükürler olsun yarışlar kazasız belasız tamamlandı. Thomas Morgenstern bir kez daha açık ara en üst sırada yer alırken, Simon Ammann ikinci, evsahibi Roman Koudelka ise kariyerinin ilk podyumuna çıkarak üçüncü oldu.





- Simon Ammann tepe rekorunu ele geçirdi 215.5 metreye giderek. Daha önceki rekor Matti Hautamaeki'nin 214.5 metrelik uçuşuydu.
- Bir çok sporcu kariyer rekorlarını geliştirdi.
- Tribünlerde neredeyse Çek seyircilerle aynı sayıda Polonyalı vardı.
- İsveçli Fredrik Balkaasen kariyerinin ilk Dünya Kupası puanlarını aldı.
- Efsane kayakla atlamacılardan Toni Innauer'in oğlu Mario Innauer'de bu sezonki ilk puanlarına kavuştu.
- Norveçli Ole Marius Ingvaldsen bu yıl katıldığı üç yarışta da ilk 20'ye girdi.
- Sloven Tomaz Naglic bir kez daha final turuna kalıp puan aldı. Slovenler'i en üstlerde görmemize sanki az kaldı gibi. Her yaş kategorisinde çok aktifler ve çok sayıda sporcuları var. Continental Cup genel klasmanının ilk yirmisinde sekiz Sloven var bu arada.
- Robert Kranjec sonunda geri döndü gibi. Dün elde ettiği dördüncülükten sonra, bugün de altıncı oldu.
- Matti Hautamaeki'nin ise hiç keyfi yok. GaPa'da rüzgara kurban gitmesinden sonra kendine bir türlü gelemedi.
- Bir Bjoern Einar Romoeren Klasiği daha izledik. İyi bir ilk atlayış, felaket ikinci atlayış.
- Antonin Hajek ise bir kez daha final turuna kalamadı. Bu yıl katıldığı altı yarışta da puan alamamış oldu böylece.

1.40Morgenstern, ThomasAt211.5193.0414.5
2.39Ammann, SimonCh215.5197.5404.4
3.26Koudelka, RomanCz208.5211.0401.2
4.38Malysz, AdamPl201.0183.5388.2
5.34Loitzl, WolfgangAt212.5182.0386.0
6.28Kranjec, RobertSi196.0186.0377.0
7.36Hilde, TomNo193.0191.0367.4
8.29Romoeren, Bjoern EinarNo193.5181.0365.6
9.35Koch, MartinAt197.5164.5365.5
10.15Sedlak, BorekCz192.0183.0363.7
11.30Neumayer, MichaelDe187.5185.0362.8
12.18Ingvaldsen, Ole MariusNo182.0197.0357.1
13.27Schlierenzauer, GregorAt198.5169.0354.6
14.31Stoch, KamilPl193.5180.5353.9
15.16Muotka, OlliFi186.5183.5352.5

7 Ocak 2011 Cuma

TÜRK TELEKOM KAYAKLA ATLAMA KULELERİ

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ana sponsorluğunu üstlenen Türk Telekom, Kış oyunları için yapılan dünyanın en yüksek atlama kuleleri arasında yer alan ve Türkiye için ilk olacak Atlama Kulelerine de ismini verdi.

Türk Telekom spora verdiği desteği Erzurum’da düzenlenecek olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ana sponsorluğu ile sürdürüyor. Türkiye tarihinin en önemli spor organizasyonlarından biri olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın ana sponsorluğunu üstlenen Türk Telekom, aynı zamanda oyunlar için inşa edilen dünyanın en yüksek atlama kuleleri arasında yer alan ve Türkiye için ilk olacak atlama kulelerine de ismini veriyor. 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilecek

olan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşa edilen Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri, 2016′ya kadar bu isimle anılacak. Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri, dünyanın en yüksek ilk üç atlama kulesi arasında bulunuyor. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum’a kazandırılan dünya standartlarındaki tesisler, 25 sporcu evi, kule tepesinde bir restoran, otel, spor salonu ve 8000 metreküp gölet barındırıyor. Yapılan tesislerin en önemli parçasını, Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri
oluşturuyor.

Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri’nde iki atlama kulesi, iki atlama rampası ve üç antrenman rampası bulunuyor. Türk Telekom Atlama Kuleleri hilal şeklindeki görüntüsü ile organizasyonun sembol tesisleri arasında yer alıyor.

Dünyada atlama kuleleri 90′la 120 metre olarak inşa edilirken, 95 ve 125 metrelik yüksekliğiyle dünyanın sayılı kayakla atlama kulelerinden olan Türk Telekom Atlama kuleleri aynı zamanda Erzurum’dan sonra Çin’e kadar olan coğrafyada bulunan tek kayakla atlama kulesi olma özelliğini de taşıyor. Kış sporlarında dünyanın önemli spor organizasyonlarından biri olan 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt şunları söyledi:
“Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom olarak teknoloji ve inovasyonu temsil ediyor, gerçekleştirdiğimiz teknoloji yatırımları ve ihracatı ile ülkemize değer katıyoruz. Bu noktada Türk sporu adına da yenilikçi bir bakış izliyor, Türk Telekom olarak Grup şirketlerimiz ile birlikte spora çeşitli alanlarda önemli destekler sağlıyoruz. Son olarak İstanbul Seyrantepe’de inşa edilen Türk Telekom Arena stadı ile sadece Galatasaray camiasının değil, Türkiye’nin uluslararası futbol alanında prestijini artıracak mimari bir esere Türk Telekom adını verdik. Şimdi Erzurum’un çehresini değiştiren atlama kuleleri ile sponsorluklarımıza çok değerli bir halka ekliyoruz. Ana sponsorluğun yanı sıra, yüksekliği ile Türkiye’nin ilk ve dünyanın sayılı kayakla atlama kulelerinden biri olan Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri ile Türk Telekom’un yenilikçi ve dinamik yüzünü bir kez daha ortaya koyma fırsatı bulduğumuz için mutluyuz.”

kaynak: 25haber.com

6 Ocak 2011 Perşembe

Dört Tepe Turnuvası || Bischofshofen, Final: Şampiyon Morgenstern

Yine müthiş bir Dört Tepe'yi geride bıraktık. İzleyici açısından tam "acısıyla tatlısıyla" diyebileceğimiz bir turnuvaydı Garmisch Partenkirchen'deki rüzgar muhalefetini düşünecek olursak. Ama bunları sonraya bırakalım ve Bischoshofen'deki yarışın finaliyle ilgili birkaç bir şey karalayalım.

Hakikaten muazzam atlayşılar izledik Dört Tepe'nin son ayağında. O kadar ki Miran Tepes iki kere kapı değişikliği yapmak zorunda kaldı, önce 13'ten 12'ye indik sonra iki kapı daha düşerek 10'a geriledik. Ama bu bile bir yerden sonra mesafelerin ötesine geçemedi.

Tom Hilde muazzam atlayışlarına bugün de devam etti. Morgenstern ile Simi arasındaki eşleşmeden Morgi'nin çıkardığı 136.0m'lik müthiş performans daha knock-out turunda şampiyonluğunu ilan edişiydi resmen. Avusturya yine üst sıraları domine etti.

Kofler, Morgi ve Koch'un müthiş atlayışlarının yanında özellikle Manuel Fettner'den bahsetmeliyiz ki kendisine verilen sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyor. Bugün de yaptığı iki atlayışla da Avusturyalılar'ı coşturmayı, beklentileri ziyadesiyle karşılamayı başardı.

Almanlar o kadar iyi girdi ki turnuvaya bugünkü performansları birazcık da olsa hayalkırıklığı yarattı. Gerçi Neumayer kaldığı yerden devam etti mesafelerine ama Martin Schmitt'e Bischofshofen'in yaramadığı kesin.

Norveçliler için gayet iyi bir gündü, Tom Hilde'ye birazdan değineceğim. İlk 10'da 3 Norveçli kendine yer buldu ve topladıkları puanlar hayli tatmin ediciydi. Bir tek istikrarla arası pek iyi olmayan Bjorn Einar Romoeren mesafe anlamında bekleneni veremedi.

Ve Finler. Ne olduğunu anlayabilmek hakikaten çok zor. Janne Ahonen ilk ayaklarda yaptığı güzel atlayışlarla şampiyonluk adayı olamayacaksa bile heyecan katabileceğine dair sinyaller vermişti ama tepeleri geride bıraktıkça onun da performansı düşmeye başladı. Ville Larinto'dan yoksun kalan Fin ekibinde tüm ümitler Hautemaeki'deydi ki bu adamın istikrar denen şeye alerjisi var. Koivuranta'nın mesafede sınır tanımayabileceğini biliyoruz ama henüz o olgunluktan ve tecrübeden uzak.

Morgenstern atlayışını yaptığında Avusturyalılar çoktan meşalelerini yakmış bembeyaz Bischofshofen'in üstüne kırmızı şeritler çekmişti bile. Morgi de şampiyonluğunu resmileştirecek olan atlayışını müthiş bir şekilde gerçekleştirdi. Kutlamalar, sevinçler, tebrikler. Ama tepede unutulan bir adam vardı; Tom Hilde. Rüzgar yüzünden 10. kapıda takıldı kaldı. Aşağıda Morgi tebrikleri kabul ederken, Tom Hilde test atlayışını bekliyordu.

Sonra nihayet kamera Hilde'ye döndü ve atlayışı başladı. Morgenstern'in 135.0m'lik teknik açıdan da kusursuz atlayışından sonra Bischofshofen'de podyumun ilk basamağını görmesi zor gibiydi Hilde'nin. Nitekim 132.0m'ye gidebildi ve Morgi'nin Dört Tepe şampiyonluğunu birincilikle taçlandıracağını sanıyorduk.

Tom Hilde de öyle.

Ama jüri puanları açıklandı, rüzgâr etkisi hesaba katıldı. 278.7 puan almıştı Tom Hilde ve bu onu Morgenstern'in 1.6 puan önünde birinci sıraya yerleştiriyordu. Kendisini tepede unutanlara inat Bischofshofen'de birinciliği koparmıştı :) Bardal ve Jacobsen omuzlara aldılar genç Norveçliyi.

Tabii ki çok büyük bir iş yaptı Tom Hilde ama ortada muazzam bir Thomas Morgenstern gerçeği var ki hiçbir şey ondan yeteri kadar rol çalamayacak gibi gözüküyor bu sezon. Neyse ki Oslo var önümüzde ve Morgenstern'in konsanstrasyonunu, performansını koruması için yeter de artar bir sebep.

İşte böyle bir Bischofshofen ayağından sonra Dört Tepe'yi tamamladık. Şimdi tekrar Dünya Kupası ayaklarına döneceğiz. Tabii atlamayalım, Dört Tepe'den alınan puanlar da Dünya Kupası klasmanında sayılıyor. Artık yavaş yavaş Oslo'ya çevirebiliriz gözlerimizi.


RankBibNameNationDistance1Distance2Total
1.1Hilde, TomNo138.0132.0278.7
2.48Morgenstern, ThomasAt136.0135.0277.1
3.49Kofler, AndreasAt131.5139.5275.3
4.3Ammann, SimonCh133.0140.0274.0
5.4Koch, MartinAt131.5140.5264.5
6.7Fettner, ManuelAt127.5135.0259.3
7.9Evensen, Johan RemenNo132.5132.0256.6
8.13Neumayer, MichaelDe128.5127.0243.8
9.11Jacobsen, AndersNo126.5127.0238.4
10.6Malysz, AdamPl124.5126.5236.4
10.5Bodmer, PascalDe124.5127.5236.4
12.17Kranjec, RobertSi122.5129.5234.7
13.8Freund, SeverinDe124.5126.5233.3
14.14Romoeren, Bjoern EinarNo129.0121.0232.8
15.35Stoch, KamilPl122.0131.0232.2
16.2Uhrmann, MichaelDe122.0130.0230.5
17.12Bardal, AndersNo125.5124.0229.4
18.27Prevc, PeterSi123.0124.0226.7
19.26Loitzl, WolfgangAt119.0123.5223.7
20.21Ahonen, JanneFi121.5125.5223.6
21.18Tepes, JurijSi123.0124.0223.5
22.10Hautamaeki, MattiFi132.0116.5223.4
23.34Schlierenzauer, GregorAt124.5120.0221.4
24.30Schmitt, MartinDe124.0119.5220.6
25.32Koudelka, RomanCz122.5121.0216.2
26.33Chedal, EmmanuelFr122.5121.0214.5
27.15Thurnbichler, StefanAt120.5120.0211.9
28.23Freitag, RichardDe117.5117.0203.4
29.20Sedlak, BorekCz117.0115.0198.2
30.29Kornilov, DenisRu115.0111.0186.1
31.19Matura, JanCz122.0106.7
32.50Karelin, PavelRu120.5105.1
33.16Koivuranta, AnssiFi120.0104.8
34.25Hula, StefanPl117.0101.1
35.24Zografski, VladimirBg117.099.0
36.28Muotka, OlliFi117.098.9
37.41Colloredo, SebastianIt120.598.7
38.31Innauer, MarioAt115.096.4
39.37Hayboeck, MichaelAt115.595.6
40.36Diethart, ThomasAt115.595.4
41.39Janda, JakubCz114.089.9
42.42Pikl, PrimozSi113.589.6
43.40Kubacki, DawidPl112.088.8
44.22Hocke, StephanDe111.586.4
45.44Poppinger, ManuelAt107.580.0
46.38Hlava, LukasCz106.078.5
47.43Sliz, RafalPl107.077.9
48.46Hayboeck, StefanAt104.575.7
49.45Yoshioka, KazuyaJp103.574.9
50.47Descombes-Sevoie, VincentFr104.573.1